Results 1 to 5 of 5

Thread: Canon Eos 5D mark I vs Canon Eos 7D

  1. #1

    Join Date
    Jun 2012
    Location
    kuala terengganu
    Posts
    27

    Canon Eos 5D mark I vs Canon Eos 7D

    salam....kepada rakan-rakan forum dan otai sekalian...saya nak mintak pendapat. antara dua model ni 5d mark I dengan 7d yang mana lagi berbaloi untuk dibeli. saya sekarang guna entry level je crop body. tengah blur nk upgrade 7d ke 5d..5d mark 1 yang second hand pn tak mahal sangat..

  2. #2

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Canon Eos 5D mark I vs Canon Eos 7D

    Guna mainly untuk apa?
    Photography is a VISUAL COMMUNICATIVE LANGUAGE. To master, use it always.

  3. #3

    Join Date
    Jun 2012
    Location
    kuala terengganu
    Posts
    27

    Re: Canon Eos 5D mark I vs Canon Eos 7D

    mainly guna untuk landscape dan potrait
    5d ni weather proof jugak kn?

  4. #4

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Canon Eos 5D mark I vs Canon Eos 7D

    Kalau tak 'ganas' bolehlah pakai.... Walaupun bodi dia magnesium alloy dan stanless steel, tapi sori 5D tidak ada dust dan weather sealed.
    Photography is a VISUAL COMMUNICATIVE LANGUAGE. To master, use it always.

  5. #5

    Join Date
    Jun 2012
    Location
    kuala terengganu
    Posts
    27

    Re: Canon Eos 5D mark I vs Canon Eos 7D

    ooo..begitu...kalau mcm tu lagi bagus 7d la...tq abam pc

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •