Results 1 to 7 of 7

Thread: Ronda-ronda Di Malam Hari

  1. #1

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Talking Ronda-ronda Di Malam Hari

    Salam Hari Jumaat yang mulia...

    Cuba2 teknik time lapse plak kali nim, memaksimumkan penggunaan gear yang ader, ronda-ronda di waktu malam



    Percubaan kali ke-2, yang 1st buat TL sunset tak berapa nak jadi... cehehehe

  2. The Following 2 Users Like This Post:


  3. #2

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Ronda-ronda Di Malam Hari

    Oppss... lupalak nak masukkan info setup ...

    Pacak tipod di bahagian seat blakang keta, guna Nikon D300s + Tokina 12-24mm f/4 dengan setting interval shot.

    ISO200 | f/8 | 2 sec. Kamera otomatik shut setiap 2 saat selaan masa. Sebanyak 501 (kalau x silap kira) keping shots digunakan untuk render video lebih kurang 20 secs nim. Footage di proses dengan s/w Lightroom 4, kendian finishing utk masukkan wording & soundtrack dengan s/w Pinnacle Studio.
    Last edited by mozakim; 15th February 2013 at 05:08 PM.

  4. The Following User Like This Post:


  5. #3

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Gombak@kuantan
    Posts
    421

    Re: Ronda-ronda Di Malam Hari

    bahaya pemanduan nihh..berapa ratus kilometer sejam ni..kekekekeke...Besstttt abam..da main timelapse pulops idola ambe nims

  6. #4

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Kemaman, TRG
    Posts
    51

    Re: Ronda-ronda Di Malam Hari

    Hoho..mengancam abis. =) Teruja canonian.
    "Menchari yang belum dapat, memberi yang bukan milik ku.."

  7. #5

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Ronda-ronda Di Malam Hari

    Quote Originally Posted by paizero View Post
    bahaya pemanduan nihh..berapa ratus kilometer sejam ni..kekekekeke...Besstttt abam..da main timelapse pulops idola ambe nims
    hehee.. nampak je macam laju.. walhal tak lebih 90km/h pun paling laju...

    Quote Originally Posted by musaza View Post
    Hoho..mengancam abis. =) Teruja canonian.
    canon pun boleh wat gop

  8. #6

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    A, A
    Posts
    83

    Re: Ronda-ronda Di Malam Hari

    banyak syok la tgk...bg tip skit boleh

  9. #7

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Ronda-ronda Di Malam Hari

    Quote Originally Posted by zaini ishak View Post
    banyak syok la tgk...bg tip skit boleh
    tips teman ada tulis kat 2nd post kat atas tu abam

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •