Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 44 of 44

Thread: kembali ke arena

  1. #31

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: kembali ke arena

    Quote Originally Posted by rhu dua View Post
    hehe.kita serupa.dilema betul nak buat pilihan antara sony dengan oly ni..mujur la fuji mahal2 lens dia.tawar sikit racun.he..tapi dari banyak2 review yang saya baca memang xboleh nafi om-d no.1..sampai ramai jugak yang jual 5d mk2 untuk bertukar ke om-d dan mereka cakap tak menyesal..cuma saya teracun sikit dengan color sony nex.nak2 untuk landskap.
    Single exposure Nex-5N







    Kalau 5R ke 6R ke sure lagi malatop-latop-top ...

  2. #32

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    1,932

    Re: kembali ke arena

    nak try OMD + m.zd 17/1.8.....he..he...

  3. #33

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: kembali ke arena

    alai racun.... NEX-5 boleh tawar jugaklah sebab takde VF. kena beli asing lak. OMD + m.zd 17/1.8 ni cam menarik.. berapa damage dompet ni?

  4. #34

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    1,932

    Re: kembali ke arena

    Quote Originally Posted by adavirus View Post
    alai racun.... NEX-5 boleh tawar jugaklah sebab takde VF. kena beli asing lak. OMD + m.zd 17/1.8 ni cam menarik.. berapa damage dompet ni?
    OMD 2nd dlm 2.5K....m.zd17/1.8 xde yg 2nd lagi...baru dlm 1.5K...he...he...

  5. #35

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    pasir berdengung jb
    Posts
    1,004

    Re: kembali ke arena

    oly tg-2 ohsem utk seisi keluarga..boleh main celup2..hehehehe...klo persendrian omd ke nex mmg best...

  6. #36

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: kembali ke arena

    Alhamdullilah. Telah selamat memiliki sebuah dslr 2nd hand. Model Canon 50D + 17-40mm f4 L + speedlight 430EXII. Dah janji dgn member nak ambik so ambij jugaklah. RM2500 jer

  7. #37

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: kembali ke arena

    Testing...




  8. #38

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: kembali ke arena

    Quote Originally Posted by adavirus View Post
    Testing...



    Welcome to da grup!

    tapi nak tanya..ni SOOC dari 50D ke?

  9. #39

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: kembali ke arena

    Quote Originally Posted by miesterzenz View Post
    Welcome to da grup!

    tapi nak tanya..ni SOOC dari 50D ke?
    Tenkyu. SOOC? Idok ler teman goreng kat ps td. Saje peringat balik HDR. Tak jadi ler pulok. Takpe practice make perfect

  10. #40

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    25

    Re: kembali ke arena

    angkat D90 jer ler bro, murah lagi.

  11. #41

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: kembali ke arena

    Quote Originally Posted by changibear View Post
    angkat D90 jer ler bro, murah lagi.
    Dah angkat dah bro.. body tak power tp lens poweerrrrr.. dah survey dah d90 tp banyak offer tak best sgt. Kit lens lah... tak syok

  12. #42

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: kembali ke arena

    Quote Originally Posted by adavirus View Post
    Dah angkat dah bro.. body tak power tp lens poweerrrrr.. dah survey dah d90 tp banyak offer tak best sgt. Kit lens lah... tak syok
    Body tak power? isk..apalah sangat pada body (ehem..ehem..uhuk!) kalau dah ada L Lens tu...masuk kat 350D pun boleh meletup gambo...

    Quote Originally Posted by adavirus View Post
    Tenkyu. SOOC? Idok ler teman goreng kat ps td. Saje peringat balik HDR. Tak jadi ler pulok. Takpe practice make perfect
    ooo..ha ah..tgk yang last tu mcm ada niat nak buat HDR..awat tak pakai photomatix je? hehehe

  13. #43

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Jitra/Marang
    Posts
    167

    Re: kembali ke arena

    Quote Originally Posted by mozakim View Post
    Single exposure Nex-5N







    Kalau 5R ke 6R ke sure lagi malatop-latop-top ...
    fuh!!dasyat2..yang landskap tu sooc dari nex-5n ke abam mozakim?

  14. #44

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: kembali ke arena

    sudah kembali...



    Single exposure. Hoya ND 400 filter



    HDR 7 frames

    perlu komen anda...
    Last edited by adavirus; 3rd May 2013 at 12:47 AM.

  15. The Following User Like This Post:


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •