Results 1 to 9 of 9

Thread: 5th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2013

  1. #1

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Wink 5th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2013

    Salam uols....

    Beberapa keping gambo HAB bebaru nim, ambo shut kejap je pagi hari Sabtu



















    Gear : Sony Nex-5N + Sony E-mount 18-55mm

  2. The Following User Like This Post:


  3. #2

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: 5th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2013

    ehem.. geng kamera tanpa cermin pulop. Tanya siket, gambar last tu cam ner shutterstock boleh terima? Masuk kategori ape? Tanya ni pasal last time upload gambar yg ada org dia reject. mintak surat pelepasan lak

  4. #3

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    pasir berdengung jb
    Posts
    1,004

    Re: 5th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2013

    Quote Originally Posted by adavirus View Post
    ehem.. geng kamera tanpa cermin pulop. Tanya siket, gambar last tu cam ner shutterstock boleh terima? Masuk kategori ape? Tanya ni pasal last time upload gambar yg ada org dia reject. mintak surat pelepasan lak
    masuk editorial je ni bro..klo rajin buang segala bende lambang yg nampak boleh masuk RF kot...

  5. #4

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492
    Quote Originally Posted by adavirus View Post
    ehem.. geng kamera tanpa cermin pulop. Tanya siket, gambar last tu cam ner shutterstock boleh terima? Masuk kategori ape? Tanya ni pasal last time upload gambar yg ada org dia reject. mintak surat pelepasan lak
    Salam abam, betul macam andy kabor, masuk under editorial ja bleh lepas kalau nak jual gambo2 cam gini, mana2 ada orang, logo, brand dlm function atau event kena submit under Editorial image ... kalau just nak padam logo skit2 logik lagi, tapi kalau dh oram ramai2 gini mmg x logik dh nak padam... ceheheee

    Sent from my N7100+ using Tapatalk 2

  6. #5

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    pasir berdengung jb
    Posts
    1,004

    Re: 5th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2013

    shutterstock tak dapat lesen lagi..asik tak lepas2 je..masuk kat tempat senang nak masuk je dlu..hehe


  7. #6

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: 5th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2013

    Quote Originally Posted by andy nikon View Post
    shutterstock tak dapat lesen lagi..asik tak lepas2 je..masuk kat tempat senang nak masuk je dlu..hehe

    dah repeat exam Shutterstock ke blom nim abam andy?

  8. #7

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    pasir berdengung jb
    Posts
    1,004

    Re: 5th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2013

    Quote Originally Posted by mozakim View Post
    dah repeat exam Shutterstock ke blom nim abam andy?
    dorg belum bg result lagi..da dkat 3 minggu jugak..sbor je la..klo tak lulus lagi mmg kne repeat kali ke 3 la..

  9. #8

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    ladang gotah, gomeh N9
    Posts
    331

    Re: 5th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2013

    ade sape2 boleh ajar buat shutterstock tak? level BI ea melampau2 tak paham den.. jauh OT ni.. haha

  10. #9

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    pasir berdengung jb
    Posts
    1,004

    Re: 5th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2013

    Quote Originally Posted by arintom View Post
    ade sape2 boleh ajar buat shutterstock tak? level BI ea melampau2 tak paham den.. jauh OT ni.. haha
    saya suggest group Microstocker Malaysia di FB

    https://www.facebook.com/groups/MicrostockerMalaysia/

    saya pun belajor dgn diorang dalam grup tu..cer cube try..

  11. The Following User Like This Post:


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •