Results 1 to 3 of 3

Thread: nak tanya pasal kedai camera care di kuantan

  1. #1

    nak tanya pasal kedai camera care di kuantan

    salam,
    sy nak tanya ada sape-sape tak pernah buang fungus di len kt kedai tu?
    sbb semalam saya hantar lens nk buang fungus.tapi lupa nak tanya dia buat coating lepas buang fungus.
    ada sape-sape tau tak dorang buat tak???
    sy try contact pengukir cahaya tp tak dapat.

  2. #2

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Re: nak tanya pasal kedai camera care di kuantan

    kawan tak pernah hantor servis lens di Camera Care, tetapi ada ramai rodong-rodong hok hantor lens untuk di servis di sana.. setakat hok kawan tahu mereka berpuas hati dgn servis kedai tersebut.

    Berkenaan dia ada buat recoating atau tidak kena tanya kat dia..

  3. #3

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: nak tanya pasal kedai camera care di kuantan

    Kalau kat Kuantan, Camera Care lah yang biasa dihantar. TETAPI mereka tidak akan buat coating. Kerana untuk buat coating lens, perlukan teknologi yang mahal. Lagi pun risiko agak ketara kerana lens tu boleh pecah atau rosak sebab sensitif pada haba. Memang fungus bertapak pada coating dan jika buang coating, akan menghilangkan fungus.. Cuma fungsi coating untuk kurangi flare, nak improve contrast dan sebagainya, akan tiada.

    Photography is a VISUAL COMMUNICATIVE LANGUAGE. To master, use it always.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •