Results 1 to 4 of 4

Thread: Bolehkah samsung NX300 menandingi DSLR untuk wedding photoshoot?

  1. #1

    Bolehkah samsung NX300 menandingi DSLR untuk wedding photoshoot?

    Last edited by farid8558; 1st August 2013 at 01:18 PM.

  2. #2

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Bolehkah samsung NX300 menandingi DSLR untuk wedding photoshoot?

    boleh jer kalau client tak kisah. walau pakai p&s camera pon boleh. Tapi kena ingat, selalunya client nak yang terbaik. Oleh itu jurugambar akan cuba beri yang terbaik, guna peralatan terbaik dengan kaedah terbaik. So kalau anda duduk di kerusi pengantin tu dan nampak photog anda bawak kamera p&s, apakah perasaan anda?

  3. #3

    Join Date
    Dec 2010
    Location
    seremban
    Posts
    45
    Bagi aku kalao kita pakai jadi backup camera tu baru ok..

    Sent from my GT-I9082 using Tapatalk 2

  4. #4

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Bolehkah samsung NX300 menandingi DSLR untuk wedding photoshoot?

    AF guna adapter ni biasanya slow dan hunting. tak reliable untuk buat job.

    kalau guna dgn native lens, rasanya kamera ni dah ok kalau dilihat dari kemampuan teknikal. cam adavirus cakap la, kadang2 tu client menilai kemampuan servis berdasarkan peralatan kita. lain la kalau ko tunjuk portfolio bagus atau memang terkenal champion, sape pun tak kisah hatta ko pakai kamera phone pun.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •