Results 1 to 6 of 6

Thread: Outing.

  1. #1

    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Ampang
    Posts
    7

    Outing.

    Salam. Saya boleh dikategorikan masih lg sebagai newbie.

    Just nak tanye kt cnie, xde ke aktiviti2 outing/TT/lepak santai atau apa sahaja yg saya boleh join? Sbb dok selak2 dkt bahagian forum nie nampaknya semuanya post lama, atau ada bahagian yg saya terlepas pandang?

    Stakat nie saya menggunakan dua body Nikon D5100 dan juga Sony Alpha A99 + beberapa lens lain. Sedang bersemangat untuk menuntut ilmu photography nie..

    Assalamualaikum.

  2. #2

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Outing.

    ..aktiviti Fotomedia Malaysia banyak secara individu atau terbahagi kepada beberapa kumpulan photographer, yg berminat memburung akan secara berkumpulan atau individu pergi memburung, yang minat landscape begitu juga..hanty sendiri secara jujurnya telah byk berkurang dgn beraktiviti atas sebab beban kerja. InsyaAllah akan hanty usahakan satu pertemuan atau aktiviti, boleh kita berkongsi ilmu seperti dulu2 atau bertt atau beraktiviti hujung minggu. Sedia maklum, Fotomedia adalah kita, jadi jika ada sesiapa yang ingin mengatur aktiviti dipersilakan, uar2kan disini dan juga di fb FotomediaMalaysia disini
    https://www.facebook.com/fotomedia.malaysia
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  3. #3

    Re: Outing.

    Quote Originally Posted by KamalAmirul View Post
    Salam. Saya boleh dikategorikan masih lg sebagai newbie.

    Just nak tanye kt cnie, xde ke aktiviti2 outing/TT/lepak santai atau apa sahaja yg saya boleh join? Sbb dok selak2 dkt bahagian forum nie nampaknya semuanya post lama, atau ada bahagian yg saya terlepas pandang?

    Stakat nie saya menggunakan dua body Nikon D5100 dan juga Sony Alpha A99 + beberapa lens lain. Sedang bersemangat untuk menuntut ilmu photography nie..

    Assalamualaikum.
    As Salam.

    Forum ni dah x semeriah dulu lg kerana kemungkinan ramai sudah beralih ke Fb, Twitter, Instagram etc..... atau pun mungkin kesibukan jadual kerja.
    Statistik online user saya perhatikan setiap hari adalah antara 20 ke 35 members saja yang aktif online....selebihnya guests.

    Laman sosial FB, twitter, Instagram etc .. . . . telah menjadi popular dan maklumat photography mudah diperolehi di internet. Otai2 di FM pun sudah jarang aktif di platform ni. Adakah zaman berforum telah berlalu . . . ???

    Untuk outing di laman sosial FB banyak dianjurkan oleh group photography cuma kena rajin cari sahabat baru di kawasan sewaktu dengannya saja.

    Wslm.

  4. The Following User Like This Post:


  5. #4

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Batu Pahat, Johor Darultakzim.
    Posts
    1,296

    Re: Outing.

    Quote Originally Posted by zainzubir View Post
    ..aktiviti Fotomedia Malaysia banyak secara individu atau terbahagi kepada beberapa kumpulan photographer, yg berminat memburung akan secara berkumpulan atau individu pergi memburung, yang minat landscape begitu juga..hanty sendiri secara jujurnya telah byk berkurang dgn beraktiviti atas sebab beban kerja. InsyaAllah akan hanty usahakan satu pertemuan atau aktiviti, boleh kita berkongsi ilmu seperti dulu2 atau bertt atau beraktiviti hujung minggu. Sedia maklum, Fotomedia adalah kita, jadi jika ada sesiapa yang ingin mengatur aktiviti dipersilakan, uar2kan disini dan juga di fb FotomediaMalaysia disini
    https://www.facebook.com/fotomedia.malaysia
    aktiviti bowling jgn lupa hanty... dah lama tak buat tu hehehee

  6. #5

    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Kg. Sg. Chinchin Gombak, KL
    Posts
    12

    Re: Outing.

    kawan ni baru la nak berforum-forum ....tengok lama dah geng2 ni mendiamkan diri...tak aktif macam dulu...

  7. #6

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Pantai Hillpark
    Posts
    152

    Re: Outing.

    jom, bila nak keluar outing.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •