Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 31

Thread: Photo Challenge #287 | Ucapan Kreatif Selamat Tahun Baru 2014

  1. #1

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Photo Challenge #287 | Ucapan Kreatif Selamat Tahun Baru 2014

    Photo Challenge # 286 | Wajah Insan Kesayangan Anda

    سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
    السلام عليكم dan Selamat Sejahtera

    SYARAT DAN PERATURAN PHOTO CHALLENGE
    1.0 Syarat Am
    + Terbuka kepada semua ahli FMDC yang berdaftar
    + Setiap ahli hanya boleh hantar SATU (1) gambar sahaja
    + Saiz gambar mesti bersaiz TIDAK LEBIH 640(long side) x 480 pixel..
    + Proses pertandingan akan berlangsung selama SEMINGGU sahaja (Tarikh tutup RABU, 15hb Januari 2014, 23:59 hrs (11:59 pm)
    + Exif data TIDAK diperlukan.
    + Forumer dibenarkan untuk membuat komen terhadap foto yg dihantar peserta.

    2.0 Tanggungjawab Juri
    + Juri adalah pemenang yang dipilih oleh pemenang sebelumnya.
    + Terdapat DUA (2) PEMENANG atau lebih yg mesti dipilih JURI.
    + Juri WAJIB memberi komen utk DUA pemenang yang dipilih
    + Juri hendaklah memberi ULASAN MEMBINA kepada setiap pemenang-pemenang utama sebagai suatu komen pembelajaran. Tiada ulasan bermakna objektif pembelajaran tidak akan tercapai antara peserta2 dan forumer yg lain.
    + Keputusan juri adalah MUKTAMAD
    + Juri hendaklah mematuhi tempoh pertandingan. Sekiranya terlewat, moderator secara otomatik akan merampas kuasa dan berhak memilih pemenang tanpa sebarang notis.
    + Juri yang gagal mematuhi peraturan yg disediakan akan dikenakan penalti iaitu tidak dibenarkan menghantar gambar pada 2 topik seterusnya.

    3.0 Tanggungjawab Pemenang
    + PEMENANG PERTAMA mesti membuka topik PC yang seterusnya mengikut tema yang dipilih sendiri (bebas).
    + Satu hari diberikan masa untuk membuka topik PC seterusnya.
    + Sekiranya pemenang pertama tidak membuka topik dalam masa satu hari, PEMENANG KEDUA layak mengambil alih untuk membuka topik(satu hari juga).
    + Pemenang mestilah memilih topik baru yang berbeza dengan topik yang sebelumnya(yg telah dipertandingkan). Sila semak senarai PC terlebih dahulu.
    + Pemenang yang membuka topik PC seterusnya LAYAK DAN WAJIB MENJADI JURI BAGI TEMA TERSEBUT dan memilih dua pemenang lagi.

    4.0 Apa yang menyebabkan gambar anda dibatalkan?
    + Kegagalan Mematuhi ukuran lebar gambar maksima (640px)
    + Menghantar gambar selepas tamat tempoh pertandingan
    + Menukar gambar yg telah di hantar
    + Off topic

    Sekilas Info Tentang Tajuk

    Masih tidak terlambat untuk mengucapkan selamat tahun baru 2014 kepada forumer sekalian. Oleh yang demikian cabaran kali ini agak menarik dimana para peserta perlu memaparkan gambar sambutan tahun baru beserta perkataan Selamat Tahun Baru 2014.

    Penilaian akan dibuat berdasarkan nilai kecerian gambar dan ke kreatifan ayat ucapan. Bahasa Malaysia dan English sahaja dibenarkan.

    Selamat mencuba!

    Last edited by zainzubir; 10th January 2014 at 03:14 PM.

  2. #2

    Re: Photo Challenge #287 | Ucapan Kreatif Selamat Tahun Baru 2014

    Hepi Fotocelen.....!

  3. #3

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Photo Challenge #287 | Ucapan Kreatif Selamat Tahun Baru 2014

    bump..kasik meriah moh
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  4. #4

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Photo Challenge #287 | Ucapan Kreatif Selamat Tahun Baru 2014

    Selamat tahun baru semua. Ape cer?

  5. #5

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Photo Challenge #287 | Ucapan Kreatif Selamat Tahun Baru 2014

    Assalam, saya memulakan cabaran dengan gambar yang tak seberapa...

    Salam 2014



    yang lain mungkin tak perasan kot..kena promote kat fb baru baru dorang nampak...

  6. #6

    Re: Photo Challenge #287 | Ucapan Kreatif Selamat Tahun Baru 2014

    Bukan tak nak join tapi tak ada bahan... nengok orang punya je la kali ni..

  7. #7

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Photo Challenge #287 | Ucapan Kreatif Selamat Tahun Baru 2014

    rasanya tak semestinya gambar berkaitan tahun baru, PC kali ni adalah Ucapan Kreatif Selamat Tahun Baru 2014. Jadi kalau letak gambar family pun takper asalkan ada skrip ucapan pada gambar...

    (ini pandangan saya berkaitan dengan tajuk ini...saya berdiri untuk di perbetulkan terurama sekali dari tuan punya tajuk PC kali ni)

  8. The Following User Like This Post:


  9. #8

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Photo Challenge #287 | Ucapan Kreatif Selamat Tahun Baru 2014

    Ye memang tepat sekali ape abam miesterzenz cakap tu. Maaflah kalau ayat saya diatas tu membawa maksud berbeza.

    Masih tidak terlambat untuk mengucapkan selamat tahun baru 2014 kepada forumer sekalian. Oleh yang demikian cabaran kali ini agak menarik dimana para peserta perlu memaparkan gambar sambutan tahun baru beserta perkataan Selamat Tahun Baru 2014.
    Ayat ni bermaksud apa2 gambar yang menampakkan anda menyambut tahun baru. Disertakan juga ucapan kreative anda. Senang kan!

    Masih ada masa.. mari2 post gambar anda yang ceria itu

  10. #9

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Photo Challenge #287 | Ucapan Kreatif Selamat Tahun Baru 2014

    Quote Originally Posted by adavirus View Post
    Ye memang tepat sekali ape abam miesterzenz cakap tu. Maaflah kalau ayat saya diatas tu membawa maksud berbeza.



    Ayat ni bermaksud apa2 gambar yang menampakkan anda menyambut tahun baru. Disertakan juga ucapan kreative anda. Senang kan!

    Masih ada masa.. mari2 post gambar anda yang ceria itu
    nampaknya saya pun tak memenuhi syaratnya memandangkan saya tidak meletakkan ucapan selamat tahun baru..mohon dibenarkan untuk buat pembetulan..

  11. #10

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Photo Challenge #287 | Ucapan Kreatif Selamat Tahun Baru 2014

    boleh no problem

  12. #11

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Photo Challenge #287 | Ucapan Kreatif Selamat Tahun Baru 2014

    masih ada masa.. mari2 submit jangan malu2

  13. #12

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Photo Challenge #287 | Ucapan Kreatif Selamat Tahun Baru 2014

    Kita panjangkan tarikh penyertaan hingga tahun depan..eh silap hingga minggu depan 15 January 2014 ok? :-_
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  14. #13

    Re: Photo Challenge #287 | Ucapan Kreatif Selamat Tahun Baru 2014

    lai..lai... penyertaan masih terbuke

  15. #14

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Photo Challenge #287 | Ucapan Kreatif Selamat Tahun Baru 2014

    Quote Originally Posted by zainzubir View Post
    Kita panjangkan tarikh penyertaan hingga tahun depan..eh silap hingga minggu depan 15 January 2014 ok? :-_
    Ok cun... lai lai lai...

  16. #15

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Photo Challenge #287 | Ucapan Kreatif Selamat Tahun Baru 2014

    Quote Originally Posted by zainzubir View Post
    Kita panjangkan tarikh penyertaan hingga tahun depan..eh silap hingga minggu depan 15 January 2014 ok? :-_
    macam la hanty nak hantar pun.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •