Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 28 of 28

Thread: Sedang berkira - kira..perndapat pakar adalah amat diperlukan

  1. #16

    Re: Sedang berkira - kira..perndapat pakar adalah amat diperlukan

    pandangan dan perkongsian yang menarik dari abam2 fotomedia... saya menumpang mencedok apa yang patut walaupun berlum berhajat nak hupgred body.. ha..ha.. utk amirlennon selamat menghupgred!

  2. #17

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Sedang berkira - kira..perndapat pakar adalah amat diperlukan

    Quote Originally Posted by malek View Post
    50/1.4 dan 70-200/2.8 tak cukup tu.. kena tambah lens.. hehe..
    ye setuju sesangat. 24-70mm jgn sesekali dilupakan kalau buat business...

  3. #18

    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    16

    Re: Sedang berkira - kira..perndapat pakar adalah amat diperlukan

    hihihi..24 - 70mm tu brapa aperture nya?

  4. #19

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Sedang berkira - kira..perndapat pakar adalah amat diperlukan

    f2.8 jer.. ala baru 5k jer kot. oklah tu. tu saya syorkan beli dulu d610 + 24-70 f2.8. kalau dah gi ke d800 kang takde budget lak kat lens. lens yg sesuai tu amat penting. job boleh jadi macam2 so biarlah kita bersedia.. hehe just my 2sen opinion

  5. #20

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Sedang berkira - kira..perndapat pakar adalah amat diperlukan

    kalau canon punya lens: 17-40 f4 L, 24-70 f2.8 L, 70-200 f2.8 L, 85 f1.8, 50 1.2 L, 100mm f2.8 L. ni dah cukup sedap buat job

  6. #21

    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    16

    Re: Sedang berkira - kira..perndapat pakar adalah amat diperlukan

    orait..thanks bro

  7. #22

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Melaka
    Posts
    1,596

    Re: Sedang berkira - kira..perndapat pakar adalah amat diperlukan

    Utk Nikon, Nikkor AFS 24-70mm f/2.8 adalah kira kit lens utk FF..

  8. #23

    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    16

    Re: Sedang berkira - kira..perndapat pakar adalah amat diperlukan

    ermm..D610..besar tak perbezaannya dengan D600? Kot2 ada sapa2 boleh explain, boleh jadi rujukan semua..

  9. #24

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Sedang berkira - kira..perndapat pakar adalah amat diperlukan

    D610 adalah model replacement kepada d600 yg ada masalah. Kalau nak beli baik beli d610

  10. #25

    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    16

    Re: Sedang berkira - kira..perndapat pakar adalah amat diperlukan

    ye la kan..dah alang2 bagus D6100. survey harga di miri RM6888

  11. #26

    Re: Sedang berkira - kira..perndapat pakar adalah amat diperlukan

    kalo ade modal, angkt terus D800..mmg terbaik

  12. #27

    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    1

    Re: Sedang berkira - kira..perndapat pakar adalah amat diperlukan

    kalu saya lebih prefer nikon df dari nikon d800...

  13. #28

    Re: Sedang berkira - kira..perndapat pakar adalah amat diperlukan

    Utk jadi pro atau at least advanced amateur...things like DX and FX ni should be familiar to us like we know the back of our hand kata orang kampung aku lah...hehehe
    my gallery @zenfolio.com | my photo blog | my images for sale | my folio @ MIR
    Which of my photographs is my favorite? The one I'm going to take tomorrow. - Imogen Cunningham

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •