Results 1 to 9 of 9

Thread: Sunset at Borobudur (part 1)

  1. #1

    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    6

    Sunset at Borobudur (part 1)


  2. #2

    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    6

    Re: Sunset at Borobudur (part 1)


  3. #3

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Sunset at Borobudur (part 1)

    Pic 1 dan 6 tu nampak highlight clipping yang terlalu ketara. tunggu matahari turun lagi atau shoot dari sudut yang tak direct ke matahari.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  4. #4

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    1,932

    Re: Sunset at Borobudur (part 1)

    no 5 agak menarik....tapi mcm cropping tight sgt...

  5. #5

    Re: Sunset at Borobudur (part 1)

    nice try.... thanks for sharing.....

  6. #6

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Sunset at Borobudur (part 1)

    lagi best kalau fore ground tu di lengkapkan bentuknya...saya anggap yang foreground adalah kubah tersebut.....saya suka no 1 punya gambar, agak seimbang sedikit tapi mcm yang abam red sebutkan iaitu highlight clipping yg terlalu ketara...sayang moment tu. kalau ada RAW file bleh buat DRI style...IMHO..pandangan nubis je...

  7. #7

    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    6

    Re: Sunset at Borobudur (part 1)

    thank for comment...

    tapi nak tanya sikit lah.... apa maksud highlight clipping tu... and DRI tu yer

  8. #8

    Re: Sunset at Borobudur (part 1)

    Ini candi megah sangat,,,,

  9. #9

    Re: Sunset at Borobudur (part 1)

    Pemandangan yang sangat indah,,,

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •