Results 1 to 13 of 13

Thread: Photo Challenge # 294 - Beburung

  1. #1

    Photo Challenge # 294 - Beburung

    Photo Challenge # 294 - Beburung


    سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
    السلام عليكم dan Selamat Sejahtera

    SYARAT DAN PERATURAN PHOTO CHALLENGE
    1.0 Syarat Am
    + Terbuka kepada semua ahli FMDC yang berdaftar
    + Setiap ahli hanya boleh hantar SATU (1) gambar sahaja
    + Saiz gambar mesti bersaiz TIDAK LEBIH 640(long side) x 480 pixel..
    + Proses pertandingan akan berlangsung selama SEMINGGU sahaja (Tarikh tutup 3 Mei 2014, 11:59PM)
    + Exif data TIDAK diperlukan.
    + Forumer dibenarkan untuk membuat komen terhadap foto yg dihantar peserta.

    2.0 Tanggungjawab Juri
    + Juri adalah pemenang yang dipilih oleh pemenang sebelumnya.
    + Terdapat DUA (2) PEMENANG atau lebih yg mesti dipilih JURI.
    + Juri WAJIB memberi komen utk DUA pemenang yang dipilih
    + Juri hendaklah memberi ULASAN MEMBINA kepada setiap pemenang-pemenang utama sebagai suatu komen pembelajaran. Tiada ulasan bermakna objektif pembelajaran tidak akan tercapai antara peserta2 dan forumer yg lain.
    + Keputusan juri adalah MUKTAMAD
    + Juri hendaklah mematuhi tempoh pertandingan. Sekiranya terlewat, moderator secara otomatik akan merampas kuasa dan berhak memilih pemenang tanpa sebarang notis.
    + Juri yang gagal mematuhi peraturan yg disediakan akan dikenakan penalti iaitu tidak dibenarkan menghantar gambar pada 2 topik seterusnya.

    3.0 Tanggungjawab Pemenang
    + PEMENANG PERTAMA mesti membuka topik PC yang seterusnya mengikut tema yang dipilih sendiri (bebas).
    + Satu hari diberikan masa untuk membuka topik PC seterusnya.
    + Sekiranya pemenang pertama tidak membuka topik dalam masa satu hari, PEMENANG KEDUA layak mengambil alih untuk membuka topik(satu hari juga).
    + Pemenang mestilah memilih topik baru yang berbeza dengan topik yang sebelumnya(yg telah dipertandingkan). Sila semak senarai PC terlebih dahulu.
    + Pemenang yang membuka topik PC seterusnya LAYAK DAN WAJIB MENJADI JURI BAGI TEMA TERSEBUT dan memilih dua pemenang lagi.

    4.0 Apa yang menyebabkan gambar anda dibatalkan?
    + Kegagalan Mematuhi ukuran lebar gambar maksima (640px)
    + Menghantar gambar selepas tamat tempoh pertandingan
    + Menukar gambar yg telah di hantar
    + Off topic

    ______________________________________________

    gambar burung apa pun boleh.. tengah terbang ke.. bertenggek ke.. tengah makan ke..

    selamat berphoto challenge..!!
    Last edited by mcshah; 1st May 2014 at 09:48 PM.

  2. #2

    Re: Photo Challenge # 294 - Beburung

    Lai....lai...... hepi fotocelen!!!!!

  3. #3

    Re: Photo Challenge # 294 - Beburung

    mana pakar burung fotomedia nim.....

  4. #4

    Re: Photo Challenge # 294 - Beburung



    White Throated Kingfisher

    kemon-kemon.......

  5. #5

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Photo Challenge # 294 - Beburung

    gambar recycle..takdo banyak gambo burung...

  6. The Following User Like This Post:


  7. #6

    Re: Photo Challenge # 294 - Beburung

    Support kawan-kawan...


  8. The Following User Like This Post:


  9. #7

    Re: Photo Challenge # 294 - Beburung

    c'mon rakan2 fotomedia.. dua hari lagi.. masih ada masa..

  10. #8

    Re: Photo Challenge # 294 - Beburung

    cayalah...... mari...mari...

  11. #9

    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Putrajaya
    Posts
    17

    Re: Photo Challenge # 294 - Beburung

    ni 1st time post kat sini
    tercapai juga hajat walaupun dah tamat tempot pertandingan...


  12. #10

    Re: Photo Challenge # 294 - Beburung



    pemenang kali ini adalah aboyNajun.. walaupun gambar biasa2 je.. ada nampak ekspresi burung menyedari potretnya dirakam.. hahaha.. tahniah sila buka topic baru..

  13. The Following User Like This Post:


  14. #11

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Photo Challenge # 294 - Beburung

    tahniah…kepada semua yg memeriahkan anda semua mmg hebat
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  15. #12

    Re: Photo Challenge # 294 - Beburung

    yeaaaaa aboy menang lai.... hu..hu... tahniah kepada peserta lain... secara jujurnya gambar2 korang mmg superb!!!

  16. #13

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ladang Getah Ontahmano, Ontario...
    Posts
    5,827

    Re: Photo Challenge # 294 - Beburung

    tahniah tahniah.. hehe

    saya sengaja menahan diri dari PC yg ini.. thehehe

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •