Results 1 to 15 of 15

Thread: Photo Challenge # 298 | Brutal

  1. #1

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Photo Challenge # 298 | Brutal

    Photo Challenge # 298 | Brutal


    سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
    السلام عليكم dan Selamat Sejahtera

    SYARAT DAN PERATURAN PHOTO CHALLENGE
    1.0 Syarat Am
    + Terbuka kepada semua ahli FMDC yang berdaftar
    + Setiap ahli hanya boleh hantar SATU (1) gambar sahaja
    + Saiz gambar mesti bersaiz TIDAK LEBIH 640(long side) x 480 pixel..
    + Proses pertandingan akan berlangsung selama SEMINGGU sahaja (Tarikh tutup ialah pada Isnin 16 June 2014, 11:59PM)
    + Exif data TIDAK diperlukan.
    + Forumer dibenarkan untuk membuat komen terhadap foto yg dihantar peserta.

    2.0 Tanggungjawab Juri
    + Juri adalah pemenang yang dipilih oleh pemenang sebelumnya.
    + Terdapat DUA (2) PEMENANG atau lebih yg mesti dipilih JURI.
    + Juri WAJIB memberi komen utk DUA pemenang yang dipilih
    + Juri hendaklah memberi ULASAN MEMBINA kepada setiap pemenang-pemenang utama sebagai suatu komen pembelajaran. Tiada ulasan bermakna objektif pembelajaran tidak akan tercapai antara peserta2 dan forumer yg lain.
    + Keputusan juri adalah MUKTAMAD
    + Juri hendaklah mematuhi tempoh pertandingan. Sekiranya terlewat, moderator secara otomatik akan merampas kuasa dan berhak memilih pemenang tanpa sebarang notis.
    + Juri yang gagal mematuhi peraturan yg disediakan akan dikenakan penalti iaitu tidak dibenarkan menghantar gambar pada 2 topik seterusnya.

    3.0 Tanggungjawab Pemenang
    + PEMENANG PERTAMA mesti membuka topik PC yang seterusnya mengikut tema yang dipilih sendiri (bebas).
    + Satu hari diberikan masa untuk membuka topik PC seterusnya.
    + Sekiranya pemenang pertama tidak membuka topik dalam masa satu hari, PEMENANG KEDUA layak mengambil alih untuk membuka topik(satu hari juga).
    + Pemenang mestilah memilih topik baru yang berbeza dengan topik yang sebelumnya(yg telah dipertandingkan). Sila semak senarai PC terlebih dahulu.
    + Pemenang yang membuka topik PC seterusnya LAYAK DAN WAJIB MENJADI JURI BAGI TEMA TERSEBUT dan memilih dua pemenang lagi.

    4.0 Apa yang menyebabkan gambar anda dibatalkan?
    + Kegagalan Mematuhi ukuran lebar gambar maksima (640px)
    + Menghantar gambar selepas tamat tempoh pertandingan
    + Menukar gambar yg telah di hantar
    + Off topic


    Foto yang menggambarkan keganasan/sadis. Tak semestinya aksi kejam, boleh juga yang bersifat positif dan lumrah seperti contoh2 di bawah.
















    Tarikh tutup ialah pada Isnin 16 Jun 2014, 11:59PM
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  2. #2

    Re: Photo Challenge # 298 | Brutal

    tajuk yang mencabar jugak nie... lai...lai..lai.. hepi fotocelen.....

  3. #3

    Re: Photo Challenge # 298 | Brutal

    nok tepek gak la sekeping....


    SILAT SENI GAYUNG, PERMAINAN SENJATA

    [IMG][/IMG]

  4. The Following User Like This Post:


  5. #4

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    7

    Re: Photo Challenge # 298 | Brutal

    Kejam giler pakcik ni gunting rambut...

  6. The Following 2 Users Like This Post:


  7. #5

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685
    Mari mari mariii kasi potocelen lagi sadis.

    Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  8. #6

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Photo Challenge # 298 | Brutal

    ..tak brutal aaaar klau tai meriahkan
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  9. #7

    Re: Photo Challenge # 298 | Brutal

    mana nak cari gambo brutal nim..... hanty jadi talent buley...

  10. #8

    Re: Photo Challenge # 298 | Brutal

    hah nasib ada stok....

    Super Girl!!!!!


  11. #9

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Photo Challenge # 298 | Brutal

    Memang brutal adik nihh.... super adik....
    Photography is a VISUAL COMMUNICATIVE LANGUAGE. To master, use it always.

  12. The Following User Like This Post:


  13. #10

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Photo Challenge # 298 | Brutal

    Terima kasih kepada semua yang menyertai sayembara kita. Mari kita lihat siapa yang kenaaaaa

    Pertama: ayahraushan


    Dia punya facial expression memang best la. brutal habis. rasa saya kalau tight crop sikit lagi tu boleh kasi lagi nampak kejam.


    Kedua: mali3501



    Ini pun brutal macam nak bunuh orang. Tapi gambar brutal ni tak berapa kena la kalau buat teknik blur2 tepi ala gambar kawin. terromantik la pulak kan.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  14. The Following User Like This Post:


  15. #11

    Re: Photo Challenge # 298 | Brutal

    tahniah kepada pemenang! gambo korang mmg cun!

  16. #12

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Photo Challenge # 298 | Brutal

    tahniah kepada semua yg memeriahkan…wpun tak ramai..kita teruskan…mana tau satu hari nantims ada lagi hadiah2 kejutan
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  17. #13

    Re: Photo Challenge # 298 | Brutal

    Ting Tongggggg

    nampaknye abam mali3501 kene up tajuk seterusnya...

  18. #14

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Photo Challenge # 298 | Brutal

    Quote Originally Posted by aboyNajun View Post
    Ting Tongggggg

    nampaknye abam mali3501 kene up tajuk seterusnya...
    Ya ayah Raushan tiada berkelapangan utk teruskan, jadi yg tpt kedua sila buka topik baru
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  19. #15

    Re: Photo Challenge # 298 | Brutal

    Quote Originally Posted by aboyNajun View Post
    Ting Tongggggg

    nampaknye abam mali3501 kene up tajuk seterusnya...
    kawe kena up tajuk baru ko? InsyaAllah petang ni atau pagi esok saya upkan tajuk baru ye..boleh ke? pg ni ada meeting la..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •