Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: Photo Challenge #302 | JALAN...apa sahaja di jalanan.

  1. #1

    Photo Challenge #302 | JALAN...apa sahaja di jalanan.

    السلام عليكم dan Selamat Sejahtera

    SYARAT DAN PERATURAN PHOTO CHALLENGE
    1.0 Syarat Am
    + Terbuka kepada semua ahli Fotomedia Malaysia yang berdaftar
    + Setiap ahli hanya boleh hantar SATU (1) gambar sahaja
    + Saiz gambar mesti bersaiz TIDAK LEBIH 640(long side) x 480 pixel..
    + Proses pertandingan akan berlangsung selama 1 MINGGU sahaja (Tarikh tutup ialah pada Isnin 15 Disember 2014, 11:59PM)
    + Exif data TIDAK diperlukan.
    + Forumer dibenarkan untuk membuat komen terhadap foto yg dihantar peserta.

    2.0 Tanggungjawab Juri
    + Juri adalah pemenang yang dipilih oleh pemenang sebelumnya.
    + Terdapat DUA (2) PEMENANG atau lebih yg mesti dipilih JURI.
    + Juri WAJIB memberi komen utk DUA pemenang yang dipilih
    + Juri hendaklah memberi ULASAN MEMBINA kepada setiap pemenang-pemenang utama sebagai suatu komen pembelajaran. Tiada ulasan bermakna objektif pembelajaran tidak akan tercapai antara peserta2 dan forumer yg lain.
    + Keputusan juri adalah MUKTAMAD
    + Juri hendaklah mematuhi tempoh pertandingan. Sekiranya terlewat, moderator secara otomatik akan mengambil alih dan berhak memilih pemenang tanpa sebarang notis.
    + Juri yang gagal mematuhi peraturan yg disediakan akan dikenakan penalti iaitu tidak dibenarkan menghantar gambar pada 2 topik seterusnya.

    3.0 Tanggungjawab Pemenang
    + PEMENANG PERTAMA mesti membuka topik PC yang seterusnya mengikut tema yang dipilih sendiri (bebas).
    + 3 hari diberikan masa untuk membuka topik PC seterusnya.
    + Sekiranya pemenang pertama tidak membuka topik dalam masa 3 hari, PEMENANG KEDUA layak mengambil alih untuk membuka topik (3 hari hari juga).
    + Pemenang mestilah memilih topik baru yang berbeza dengan topik yang sebelumnya (yg telah dipertandingkan). Sila semak senarai PC terlebih dahulu.
    + Pemenang yang membuka topik PC seterusnya LAYAK DAN WAJIB MENJADI JURI BAGI TEMA TERSEBUT dan memilih dua pemenang lagi.

    4.0 Apa yang menyebabkan gambar anda dibatalkan?
    + Kegagalan Mematuhi ukuran lebar gambar maksima (640px)
    + Menghantar gambar selepas tamat tempoh pertandingan
    + Menukar gambar yg telah di hantar
    + Off topic

    Pencerahan topic PC #302

    -Apa sahaja yang ada/wujud di jalan...seperti orang, binatang, kenderaan ataupun suasana di jalanan.
    -SYARAT WAJIB = mesti nampak jalannya.

    Contoh :


    Pasar Pagi Di Foloan


    petai-petai Chow Kit

    jalan kampung


    Selamat berPC #302.....
    Last edited by zainzubir; 15th December 2014 at 02:30 PM.

  2. The Following User Like This Post:


  3. #2

    Re: Photo Challenge #302 | JALAN...apa sahaja di jalanan.

    lai..lai...lai... hepi berfotocelen!

  4. #3

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Pantai Hillpark
    Posts
    152

    Re: Photo Challenge #302 | JALAN...apa sahaja di jalanan.

    support...


    lokasi atas jambatan federal highway

  5. The Following User Like This Post:


  6. #4

    Re: Photo Challenge #302 | JALAN...apa sahaja di jalanan.

    alamak terlepas tarikh sudey

  7. #5

    Re: Photo Challenge #302 | JALAN...apa sahaja di jalanan.

    mohon pandangan & kebenaran mod..
    tarikh tutup dilanjutkan lg atau cukup sekadar yg ada je....

  8. #6

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Photo Challenge #302 | JALAN...apa sahaja di jalanan.

    baiklah kita teruskan PC#302 ini hingga ke 15 Disember 2014.
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  9. #7

    Re: Photo Challenge #302 | JALAN...apa sahaja di jalanan.

    alhamdulillah... ada can lai.. tq hanty!

    Pondok Tepon Ditepi Jalan




    (sapot-menyapot adalah amalan mulia... lai...lai...)

  10. #8

    Join Date
    Mar 2013
    Location
    kg gajah perak
    Posts
    98

    Re: Photo Challenge #302 | JALAN...apa sahaja di jalanan.

    memberi sokongan

    Last edited by yusofyeop; 5th December 2014 at 07:51 PM.

  11. #9

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Photo Challenge #302 | JALAN...apa sahaja di jalanan.

    Support PC..lama tak join since kamera pun dah jahanam...ni hasil sebelum kamera rosak.

    Selamat Pagi Johor Bahru

    Last edited by miesterzenz; 7th December 2014 at 02:46 PM.

  12. #10

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sri Damansara
    Posts
    1,630

    Talking Re: Photo Challenge #302 | JALAN...apa sahaja di jalanan.



    'On Dry Land' E-P5 grainy film b&w filter SOOC

  13. #11

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Photo Challenge #302 | JALAN...apa sahaja di jalanan.

    Post Deleted

  14. #12

    Re: Photo Challenge #302 | JALAN...apa sahaja di jalanan.

    Assalam.....
    tarikh tutup pun dah terlajak 2 hari...
    pemilihan pemenang dlm proses la...
    akan update dlm tempoh beberapa jam lagi ye....

  15. #13

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    Wokeh...pemeriah2..bole start polish kasut utk naik pentas amik hadiah....hahahaha
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  16. #14

    Re: Photo Challenge #302 | JALAN...apa sahaja di jalanan.

    aduii.....sorry bebanyak tak sempat nk update..dh byk jam dh ni
    pemanang dh ada..
    sibuk dgn urusan sukan jbtn & hak family seminggu dua..
    InsyaAllah besok pg. say tepek ye..
    sorry bebanyak....

  17. #15

    Re: Photo Challenge #302 | JALAN...apa sahaja di jalanan.

    Pemenang PC kali ni adalah...

    PERTAMA : SIGARAGA



    -tertarik dengan warna-warni di atas jalanan. colourful dan pencahayaan agak menarik...umpama rangkaian kabel fiber optik laluan broadband.


    KEDUA : UNSIGHT



    - ada sentuhan kreatif dgn lopak air dan biasan cahaya lampu di jalanan. seumpama ada penceritaan di sebalik foto ni.


    Tahniah kepada pemenang..
    Sorry la takde hadiah ye...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •