Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: Photo Challenge #303 | AIR

  1. #1

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Pantai Hillpark
    Posts
    152

    Photo Challenge #303 | AIR

    السلام عليكم dan Selamat Sejahtera

    SYARAT DAN PERATURAN PHOTO CHALLENGE
    1.0 Syarat Am
    + Terbuka kepada semua ahli Fotomedia Malaysia yang berdaftar
    + Setiap ahli hanya boleh hantar SATU (1) gambar sahaja
    + Saiz gambar mesti bersaiz TIDAK LEBIH 640(long side) x 480 pixel..
    + Proses pertandingan akan berlangsung sehingga hujung bulan January 2015(Tarikh tutup ialah pada Ahad 31 January 2015, 11:59PM)
    + Exif data TIDAK diperlukan.
    + Forumer dibenarkan untuk membuat komen terhadap foto yg dihantar peserta.

    2.0 Tanggungjawab Juri
    + Juri adalah pemenang yang dipilih oleh pemenang sebelumnya.
    + Terdapat DUA (2) PEMENANG atau lebih yg mesti dipilih JURI.
    + Juri WAJIB memberi komen utk DUA pemenang yang dipilih
    + Juri hendaklah memberi ULASAN MEMBINA kepada setiap pemenang-pemenang utama sebagai suatu komen pembelajaran. Tiada ulasan bermakna objektif pembelajaran tidak akan tercapai antara peserta2 dan forumer yg lain.
    + Keputusan juri adalah MUKTAMAD
    + Juri hendaklah mematuhi tempoh pertandingan. Sekiranya terlewat, moderator secara otomatik akan mengambil alih dan berhak memilih pemenang tanpa sebarang notis.
    + Juri yang gagal mematuhi peraturan yg disediakan akan dikenakan penalti iaitu tidak dibenarkan menghantar gambar pada 2 topik seterusnya.

    3.0 Tanggungjawab Pemenang
    + PEMENANG PERTAMA mesti membuka topik PC yang seterusnya mengikut tema yang dipilih sendiri (bebas).
    + 3 hari diberikan masa untuk membuka topik PC seterusnya.
    + Sekiranya pemenang pertama tidak membuka topik dalam masa 3 hari, PEMENANG KEDUA layak mengambil alih untuk membuka topik (3 hari hari juga).
    + Pemenang mestilah memilih topik baru yang berbeza dengan topik yang sebelumnya (yg telah dipertandingkan). Sila semak senarai PC terlebih dahulu.
    + Pemenang yang membuka topik PC seterusnya LAYAK DAN WAJIB MENJADI JURI BAGI TEMA TERSEBUT dan memilih dua pemenang lagi.

    4.0 Apa yang menyebabkan gambar anda dibatalkan?
    + Kegagalan Mematuhi ukuran lebar gambar maksima (640px)
    + Menghantar gambar selepas tamat tempoh pertandingan
    + Menukar gambar yg telah di hantar
    + Off topic

    Pencerahan topic PC #303

    -Apa sahaja yang berkaitan dengan air; air sungai, air laut, air masin, air tawar, air manis, air minuman dan apa2 saja yang berkaitan. hidupan fauna dan flora dalam air pon bole...


    Contoh :

    Air Laut




    Hidupan dalam air



    Air sungai



    Terima kasih
    Last edited by zainzubir; 8th January 2015 at 07:53 PM.

  2. #2

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Pantai Hillpark
    Posts
    152

    Re: Photo Challenge #303 | AIR

    Masa untuk submit dari tahun ni sampai awal tahun depan :P

  3. #3

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Photo Challenge #303 | AIR

    Jom sama2 meriahkan PC penutup tahun 2014...air..
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  4. #4

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Pantai Hillpark
    Posts
    152

    Re: Photo Challenge #303 | AIR

    Lai lai ... abih dah masa..
    tutup la tiada penyertaan.

  5. #5

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Photo Challenge #303 | AIR

    Tidak apa buat masa ini kita beri peluang lagi hingga ke hujung bulan January memandangkan mungkin ramai yg terkesan samaada secara langsung atau tidak denagn bencana alam di Pantai Timur.JIka masih lagi tiada sambutan kita akan bincang dengan Admin mungkin format yg baru.
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  6. #6

    Re: Photo Challenge #303 | AIR



    air hujan je
    Last edited by mcshah; 8th January 2015 at 10:12 PM.

  7. The Following User Like This Post:


  8. #7

    Re: Photo Challenge #303 | AIR

    sapottt..

    gadis kecik main air...


  9. The Following User Like This Post:


  10. #8

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Tanjong Malim, Perak
    Posts
    3

    Re: Photo Challenge #303 | AIR


  11. The Following User Like This Post:


  12. #9

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    1,932

    Re: Photo Challenge #303 | AIR

    ntah dah tutup ke belum?



    air

  13. The Following User Like This Post:


  14. #10

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Photo Challenge #303 | AIR

    Belum ..sampai hujung bulan Jan 15.
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  15. #11

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Pantai Hillpark
    Posts
    152

    Re: Photo Challenge #303 | AIR

    dah bole tutup ke boss?

  16. #12

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Pantai Hillpark
    Posts
    152

    Re: Photo Challenge #303 | AIR

    Saya nak umumkan pemenang bg PC 303: AIR

    1) Jai Org Johor
    Air, daun dan labah2 tu memang menawan.


    2) Mzairi
    Aliran air yang bak sutera memang nyaman dan menyegarkan minda bila di tatapi.


    Peserta2 yang lain pon bagus.. tahniah...
    kepada pemenang2 diatas.. bila pada bila2 masa contact saya untuk sessi teh tarik di sekitar KL.. saya belanja makan.

  17. #13

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Photo Challenge #303 | AIR

    Kita akan rehatkan PC ini pada PC#303 untuk digantikan dengan "Photo terbaik bulanan" yg pada satu ketika dulu amat popular, insyaAllah.
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  18. #14

    Re: Photo Challenge #303 | AIR

    tahniah kepada para pemenang! cadangan yang baik hanty!

  19. #15

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Photo Challenge #303 | AIR

    InsyaAllah kita akan sambung dengan photo terbaik bulanan lepas raya lah ya…ahahahahah
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •