Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35

Thread: apply loan untuk perabot rumah

  1. #16

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    9

    Re: apply loan untuk perabot rumah

    Quote Originally Posted by kucingbetty View Post
    yayasan ihsan ni i pernah baca dia tak trusted
    Lagi satu nak share kebanyakan yg menipu memang agent la ceritanya. sebab dirog yg berurusan dgn customer. Ade cerita yg agent ni janji mcm2 ngn customer.
    Last edited by montyashley; 18th September 2019 at 10:38 AM.

  2. #17

    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    12

    Re: apply loan untuk perabot rumah

    Nak banding kan ngn loan mcm ambank yg sampai 8% tu baik amik yayasan insan rakyat atau yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad
    Last edited by jellybean; 18th September 2019 at 10:44 AM.

  3. #18

    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    12

    Re: apply loan untuk perabot rumah

    Quote Originally Posted by montyashley View Post
    Kalau ada saving yang banyak memang xpayah ambik loan, tinggal pergi je kedai perabot, settle
    Masalah nya sebab dia xde saving la dia Tanya pendapat kat sini

  4. #19

    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    12

    Re: apply loan untuk perabot rumah

    Quote Originally Posted by montyashley View Post
    Sebab rumah kosong lagi, kenalah beli juga kelengkapan rumah. Ada je yang murah2, tapi selalunya orang beli baru kan sebab rumah baru.
    Kalau I pun nak pindah rumah baru mesti nak kena ada perabot baru juga

  5. #20

    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    12

    Re: apply loan untuk perabot rumah

    Quote Originally Posted by kucingbetty View Post
    yayasan ihsan ni i pernah baca dia tak trusted
    InsyaAllah trusted sebab my friend dah pernah apply kat sana

  6. #21

    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    12

    Re: apply loan untuk perabot rumah

    Quote Originally Posted by kucingbetty View Post
    skrg mcm susah je nk cari yg trusted tak kan nk buat loan bank pulak kan
    Depend jugak pada dia sama ada nak loan bank or yg lain,cumanya nak ckp kalau loan bank Ni agak lama sikit approve

  7. #22

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    9

    Re: apply loan untuk perabot rumah

    Quote Originally Posted by jellybean View Post
    Depend jugak pada dia sama ada nak loan bank or yg lain,cumanya nak ckp kalau loan bank Ni agak lama sikit approve
    Sebab I pun pernah nak apply kat bank,dahlah makan masa lama,lepastu tau2 x approve pulak.penat gak tunggu.

  8. #23

    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    8

    Re: apply loan untuk perabot rumah

    Quote Originally Posted by montyashley View Post
    Kalau ada saving yang banyak memang xpayah ambik loan, tinggal pergi je kedai perabot, settle
    better suruh suami dia la yg buat loan. tambah2 kalau buat pinjaman berlesen. takut tak selamat

  9. #24

    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    8

    Re: apply loan untuk perabot rumah

    Quote Originally Posted by montyashley View Post
    Sebab I pun pernah nak apply kat bank,dahlah makan masa lama,lepastu tau2 x approve pulak.penat gak tunggu.
    you buat loan dgn bank mana tu? tak silap maybank cepat

  10. #25

    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    8

    Re: apply loan untuk perabot rumah

    Quote Originally Posted by jellybean View Post
    Depend jugak pada dia sama ada nak loan bank or yg lain,cumanya nak ckp kalau loan bank Ni agak lama sikit approve
    kalau loan lain tu loan dengan siapa ya?

  11. #26

    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    8

    Re: apply loan untuk perabot rumah

    Quote Originally Posted by jellybean View Post
    InsyaAllah trusted sebab my friend dah pernah apply kat sana
    berapa eh kawan you terikat dengan yayasan ihsan tu?

  12. #27

    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    8

    Re: apply loan untuk perabot rumah

    Quote Originally Posted by jellybean View Post
    Kalau I pun nak pindah rumah baru mesti nak kena ada perabot baru juga
    klau dah pindah rumah tu mesti lah ada preparation utk pindah. beli sikit2 perabot boleh je selalu orang buat mcm tu.

  13. #28

    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    7

    Re: apply loan untuk perabot rumah

    Quote Originally Posted by jellybean View Post
    Masalah nya sebab dia xde saving la dia Tanya pendapat kat sini
    baik la simpan start saving, nanti buat loan tak mampu nk bayar pulak

  14. #29

    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    7

    Re: apply loan untuk perabot rumah

    Quote Originally Posted by montyashley View Post
    Duit lebih2 tu nanti boleh lah beli keperluan lain, tapi kalau ada saving, xpayahlah buat loan.
    betul tu, kalau ada saving tak payah buat loan membazir je. baik buat loan utk benda lain

  15. #30

    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    7

    Re: apply loan untuk perabot rumah

    Quote Originally Posted by montyashley View Post
    Sebab rumah kosong lagi, kenalah beli juga kelengkapan rumah. Ada je yang murah2, tapi selalunya orang beli baru kan sebab rumah baru.
    ada je yg murah aku syak dia nk yg mahal sbb tu sampai nk buat loan

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •