Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 35 of 35

Thread: apply loan untuk perabot rumah

  1. #31

    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    7

    Re: apply loan untuk perabot rumah

    Quote Originally Posted by montyashley View Post
    Sebab nya rumah yang diaorang duduk tu x fully furnished, so memang kena lah beli perabot. Xkan nak duduk kat lantai pulak, pastu perabot almari semua xde
    baik duduk kat lantai daripada pinjam meminjam buat loan sbb nk beli perabot. rugi

  2. #32

    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    12

    Re: apply loan untuk perabot rumah

    Quote Originally Posted by kucingbetty View Post
    better suruh suami dia la yg buat loan. tambah2 kalau buat pinjaman berlesen. takut tak selamat
    sapa sapa pun blh buat pinjaman asal kan cukup syarat kerja gomen, gaji minimum dan warganegara malaysia umur 20 - 58 thn.

  3. #33

    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    12

    Re: apply loan untuk perabot rumah

    Quote Originally Posted by kucingbetty View Post
    you buat loan dgn bank mana tu? tak silap maybank cepat
    pinjaman bank sume standard 1 bulan lebih. yir 2 - 3 hari dah boleh dapat.

  4. #34

    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    12

    Re: apply loan untuk perabot rumah

    Quote Originally Posted by kucingbetty View Post
    berapa eh kawan you terikat dengan yayasan ihsan tu?
    Dalam 15k camtu. Tapi bayaran dia pun lalu potongan gaji je. senang.

  5. #35

    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    12

    Re: apply loan untuk perabot rumah

    Quote Originally Posted by ramza90 View Post
    baik la simpan start saving, nanti buat loan tak mampu nk bayar pulak
    Tak semua org mmpu saving . Contohnya kalau dalm kecemasan nak pakai duit cepat boleh la appy kat yir n yyp.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •