Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22

Thread: Bolehkah buat loan 6 angka?

  1. #1

    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    3

    Bolehkah buat loan 6 angka?

    Salam.

    Tumpang Tanya, ada tak cara kalau kita nak buat high amount loan?

    saya percaya kalau melalui personal loan sudah tentu tak layak.

    mungkin SME atau lain2 lebih ada 'chances'.

    Pinjaman Ah long? Sorry tolong pergi jauh2.

  2. #2

    Re: Bolehkah buat loan 6 angka?

    Quote Originally Posted by billiecyrus View Post
    Salam.

    Tumpang Tanya, ada tak cara kalau kita nak buat high amount loan?

    saya percaya kalau melalui personal loan sudah tentu tak layak.

    mungkin SME atau lain2 lebih ada 'chances'.

    Pinjaman Ah long? Sorry tolong pergi jauh2.
    Ada jugak personal loan bagi loan tinggi, depend on you nak buat apa dengan loan tu

  3. #3

    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    3

    Re: Bolehkah buat loan 6 angka?

    Quote Originally Posted by starbucklover View Post
    Ada jugak personal loan bagi loan tinggi, depend on you nak buat apa dengan loan tu
    Boleh tau ke loan under mana tu ?

  4. #4

    Re: Bolehkah buat loan 6 angka?

    Quote Originally Posted by billiecyrus View Post
    Boleh tau ke loan under mana tu ?
    Yang I Tau setakat Ni loan under yayasan dewan perniagaan melayu Perlis berhad Ada bagi loan 6 angka Ni. Cuba u bukak yyp punya website
    Last edited by starbucklover; 22nd October 2019 at 10:36 AM. Reason: Change

  5. #5

    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    6

    Re: Bolehkah buat loan 6 angka?

    Quote Originally Posted by billiecyrus View Post
    Salam.

    Tumpang Tanya, ada tak cara kalau kita nak buat high amount loan?

    saya percaya kalau melalui personal loan sudah tentu tak layak.

    mungkin SME atau lain2 lebih ada 'chances'.

    Pinjaman Ah long? Sorry tolong pergi jauh2.
    ada rasanya. tapi kena pandai survey la

  6. #6

    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    6

    Re: Bolehkah buat loan 6 angka?

    Quote Originally Posted by starbucklover View Post
    Ada jugak personal loan bagi loan tinggi, depend on you nak buat apa dengan loan tu
    you pernah buat tak?

  7. #7

    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    6

    Re: Bolehkah buat loan 6 angka?

    Quote Originally Posted by starbucklover View Post
    Yang I Tau setakat Ni loan under yayasan dewan perniagaan melayu Perlis berhad Ada bagi loan 6 angka Ni. Cuba u bukak yyp punya website
    you pernah buat loan dengan yayasan dewan ni tak? sebab ada bnyk jugak company yg bermasalah

  8. #8

    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    3

    Re: Bolehkah buat loan 6 angka?

    Quote Originally Posted by perata View Post
    you pernah buat loan dengan yayasan dewan ni tak? sebab ada bnyk jugak company yg bermasalah
    banyak juga loan yg bermasalah mungkin yayasan dewan perniagaan melayu ni bermasalah juga

  9. #9

    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    3

    Re: Bolehkah buat loan 6 angka?

    Quote Originally Posted by perata View Post
    you pernah buat tak?
    i selalu buat dgn bank je selain bank i tak tahu

  10. #10

    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    3

    Re: Bolehkah buat loan 6 angka?

    Quote Originally Posted by starbucklover View Post
    Yang I Tau setakat Ni loan under yayasan dewan perniagaan melayu Perlis berhad Ada bagi loan 6 angka Ni. Cuba u bukak yyp punya website
    when the repayment start?

  11. #11

    Re: Bolehkah buat loan 6 angka?

    Quote Originally Posted by perata View Post
    ada rasanya. tapi kena pandai survey la
    Kena survey betul2, takut terkena ahlong atau scam. Sekarang Ni org buat mcm2 cara utk dptkan duit dgn mudah

  12. #12

    Re: Bolehkah buat loan 6 angka?

    Quote Originally Posted by perata View Post
    you pernah buat tak?
    I belum pernah buat lagi sebab belum cukup bajet and takut banyak komitmen, tapi yang I Tau tu yyp Ada provide sampai RM150000

  13. #13

    Re: Bolehkah buat loan 6 angka?

    Quote Originally Posted by perata View Post
    you pernah buat loan dengan yayasan dewan ni tak? sebab ada bnyk jugak company yg bermasalah
    I Tak pernah apply lagi tapi akan apply since I nak buat housing loan, tunggu I habis settle loan lain dulu

  14. #14

    Re: Bolehkah buat loan 6 angka?

    Quote Originally Posted by kamila View Post
    banyak juga loan yg bermasalah mungkin yayasan dewan perniagaan melayu ni bermasalah juga
    Yayasan Ni xde masalah sebab ramai je apply loan under diaorang, but if ada masalah, then that one agent yang create maybe because the agent nak close sale and get their commission

  15. #15

    Re: Bolehkah buat loan 6 angka?

    Quote Originally Posted by kamila View Post
    i selalu buat dgn bank je selain bank i tak tahu
    Buat dengan bank memang xde masalah, cuma nya loan yang dia minta tu lepas atau Tak since amount yang dia nak agak tinggi plus takut rekod pun x cantik and bank reject the application

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •