Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 91

Thread: Ekspo FMDC | Fotografi Perkahwinan

  1. #16
    Seperti yang En. Mudme utarakan... saya berpendapat untuk menarik fotografer2 fmdc menyertai ekspo ini tidaklah sukar... untuk mendapatkan 20 penyertaan atau lebih masih mampu dicapai kerana kebanyakan mereka telah pun secara aktif (walaupun freelance) berkecimpung dlm profesion ini.. cuma mereka bergerak secara solo dan rata2 client yg dtg approach mereka, saya rasa kita yang patut mula mengorak langkah mencari mereka secara serius... Cara ini lebih berkesan dgn berbekalkan flyers, brochures pakej masing2, dan biz cards pun sudah cukup bagi pasaran jangka masa panjang... bagi saya tiada siapa yg akan rugi.. bagi yg fully booked boleh sedekahkan job yg lebih2 kt kawan2 sebelah...

  2. #17

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuching, Sarawak
    Posts
    1,081
    Mudah-mudahan menjadi kenyataan Expo ni... lepas dah habis buat kat seluruh Semenanjung, buat kat Sabah, Sarawak & Labuan pulak... :lol:
    ZM

  3. #18

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513
    IPTA ok jugak masa konvo...biasak la bebudak IPTA nie lepas grad keja nak kawin aja..tap buttet rileks aja :P
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  4. #19

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    3,872
    tapi hanty klu kat bukak booth kecik pun ok gak????? kan... klu buat waktu IPTA/IPTS tgh ada event........!!!!!! tak semestinya wedding je..... maybe shot utk sukan ke?? wkakkakaka---OT plak budak nih

    cadang hanty jadik chief marketing......hanty nih peramah..orangnya....

  5. #20

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    kota raja
    Posts
    1,532
    Quote Originally Posted by buttet
    IPTA ok jugak masa konvo...biasak la bebudak IPTA nie lepas grad keja nak kawin aja..tap buttet rileks aja :P
    lain mcm jerk bunyik mamat nie .. ada berbaur frust yang dp dihidu ..

    rgds

  6. #21

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    3,872
    a'aaahhh lah...bung BUTTEt nih....mcm terkene jerk????????

    boleh try sape tau......kan...

  7. #22

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Melbourne, Victoria, Australia, Australia
    Posts
    1,315

    hmm

    i sokong gak lar...
    "So do you think you have nailed it?? ;)"
    http://www.flickr.com/photos/andenkm

  8. #23

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    TRG
    Posts
    4,425
    er..nak celah gigi gaks..

    tempat strategik kat IPT pun elok. Rasanya yang cari photog wedding ni, bkal pengantin sendri. Mak bapak tulon letak harga hantaran n mas kawin je..(rata2 la, bukan semer).

    Tempat strategik, jalan masjid india..hahahhaha...ramai org gi tempah baju kawin n kad kawin kat situ. hahaha...

    Tempat strategik, kat masjid yang buat kursus pemanduan berhemah (?) hehehe...ala...masjid yang buat kursus kawin la.. Lepas kursus, terus tengok portfolio n berangan2. hehehehhe..

    Kalau kat tepi2 tasik cun tak? Tengok kapel2 lepak tu, bagi la kad n brochure sekping dua. Kalu dia kata tamau kawin lagi, suh la dia kawin cepat2, takut tak pasal2 'terkawin' nanti..haksss...

    Bukak bonet CRV n Honda City n Hyundai, pastu keluarkan meja n xpress board ntuk buat pameran ala2 boot sale. Kalu kena kejau, apa lagi..tekan minyakkkk ler...Cabooottt....ssss
    SeHero mana pun, tetap anak mak, hamba Tuhan....
    http://flickr.com/photos/ieman

    "Oh Allah, bantulah kami dalam menyempurnakan amalan agama kami di samping menentang musuh-musuhMu"

  9. #24

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685
    saya pun setuju walaupun x pernah shoot wedding manusia.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  10. #25

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    place where no other
    Posts
    1,708
    huh.. ape yang heromak cakap tuh setuju sangat. area2 kursus kawin tuh... hehehe... boleh berangan2.. pasti terus melekat... huhuhuhu
    .::. Shoot for the moon. Even If I miss, I'll land among the stars.::.

    Ismariza's Flickr™ | My Photo | Underoneroof Wedding Gallery

  11. #26

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    menarik cadangan ni
    boleh jadi pemangkin & promosi kepada servis photography wedding anda

    buat kat jomheboh tv3 tu pun boleh kalau ada kuota lagi
    gerai korang siapkan pelamin lagi
    untuk menarik perhatian orang

    atau buat kat tempat tumpuan orang
    shopping complex mcm midvalley, 1-utama, klcc
    fuyo
    harga sewa tapak kita tongtong la
    ttthehe

    plan time cuti sekolah
    confirm ramai
    kena burn 1 event wedding korang
    korang semua kan sibuk buat wedding
    bz bz orang tua-tua kata

    .
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  12. #27

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di depannya masjid, di belakangnya mini market..
    Posts
    2,323
    Quote Originally Posted by zainzubir
    Bagaimanapun, dikalanagn FMDC wedding photog perlu ada sefahaman, perlu bersatu ..takat 2-3 org jer nak berekspo, elok buat one man show dimana2 pasaraya atau kat simpang tiga telok intan sebelah kedai beskal sahaja... :wink:
    Kak Zain....telok intan jgn disebut-sebut nyer...kampung saya tu :evil:

    Anyway, saya sokong cadangan ni sejuta persen, walaupun saya bukan tergolong dlm wedtog (singkatan utk wedding-photog) :wink:
    “the only time politicians tell the truth is when they call each other liars” http://abahwafi.fotopages.com

  13. #28

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Gombak, bt caves mareey
    Posts
    2,874
    Quote Originally Posted by aji
    menarik cadangan ni
    boleh jadi pemangkin & promosi kepada servis photography wedding anda

    buat kat jomheboh tv3 tu pun boleh kalau ada kuota lagi
    gerai korang siapkan pelamin lagi
    untuk menarik perhatian orang

    atau buat kat tempat tumpuan orang
    shopping complex mcm midvalley, 1-utama, klcc
    fuyo
    harga sewa tapak kita tongtong la
    ttthehe

    plan time cuti sekolah
    confirm ramai
    kena burn 1 event wedding korang
    korang semua kan sibuk buat wedding
    bz bz orang tua-tua kata

    .
    bro..saye sokong sgt..kalo kat jom heboh tu mmg kne gak la sbb ramai org..lgpun event kat situ x terhad..macam2 ader kan..kan..kan.. :lol:

  14. #29

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    Quote Originally Posted by abahwafi
    Quote Originally Posted by zainzubir
    Bagaimanapun, dikalanagn FMDC wedding photog perlu ada sefahaman, perlu bersatu ..takat 2-3 org jer nak berekspo, elok buat one man show dimana2 pasaraya atau kat simpang tiga telok intan sebelah kedai beskal sahaja... :wink:
    Kak Zain....telok intan jgn disebut-sebut nyer...kampung saya tu :evil:

    Anyway, saya sokong cadangan ni sejuta persen, walaupun saya bukan tergolong dlm wedtog (singkatan utk wedding-photog) :wink:
    kita cabar semua wedding photog buat expo ni
    tengok diorang interested ke tak
    kalau diorang diam je
    tak bley kata apa la
    ttthehe

    .
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  15. #30

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    ye setuju ngan Aji...kita cabar abahwafi lomba makang durian kat TELOK INTAN.....cabuuuuutsss :wink:

    Seriously apa2 juga lperancangan, jgn harapkan Tuan Presiden jer nak molakan....idea dah ada...apa lagi??someone dr kalangan wedding photog elok buat satu team, bincang dan buka disini untuk pendapat yg lain. Saam spt zoomin event, molakanmolakan..bergerak terus !! dah set dimana dan bila dll details..nanti hanty tolong promote..itujer ler yg hanty boleh bantu...
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •