Page 28 of 30 FirstFirst ... 182627282930 LastLast
Results 406 to 420 of 436

Thread: T-Shirt Gathering | Boleh bayar sekarang!

  1. #406

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    1,813
    Sedih atas ape yg berlaku kpd Badang. Mungkin ade hikmah sebaliknye.
    Dan jalan penyelesaianya pasti ade, cuma memilih yg terbaik utk semua pihak.

    Seeloknya kena fikirkan dari tragedi ini adalah...

    1. Perlunya kita memilih sebuah kedai khusus mencetak dan memasarkan barangan FMDC.
    Kesian pada badang, yg berkerja keras utk memenuhi permintaan, membungkus serta menghantar pesanan.
    Ini tentu sahaja tidak adil pada badang mahupun sesiapa sahaja.
    Adalah lebih baik, kita serahkan segalanya pada kedai yg mencetak dgn membayar sedikit premium utk kos penghantaran.

    2. Masa yg terbaik utk redesign baju FMDC since ramai yg berminat. Bagi yg bajunya terlibat dlm kes ini, boleh di beri diskaun sewajarnya utk T-Shirt yg pertama sahaja. Yg seterusnya, harga penuh!

    3. Menjual T-Shirt design baru, dgn membuat keuntungan utk menyerap kembali wang yg di pulangkan kepada mereka yg terlibat.

    4. Harap FMDC keluarkan T-Shirt mcm geng Photo Malaysia. Nampak kemas dan bergaya. Kekalkan warna dan imej korprat FMDC. Rasanya ramai yg nak beli.

    Semasa saya shoot rally di danga bay, ade orang yg memerhati dan menanya perihal fmdc. Jawab semampu yg boleh aje.
    Dan yg penting mereka kenal / cam FMDC. Pendek kata, FMDC dah ade nama!

    Sekadar pandangan / cadangan dari saya!

  2. #407

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    dibawah jajahan DBKL & MPS
    Posts
    1,406
    Ya Allah....sabar bro badang....saya pun harap ahli FMDC lain bersabar.....ni bukan kita yg rancang...
    "some people born to be good, but others make a good"
    http://www.flickr.com/photos/zulzphoto

  3. #408

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Akihabara,Penang
    Posts
    826
    ooo baru sy tau kisah dia yg sbnrnya......sbr ler abg badang............cis senget punya pencuri!!

  4. #409

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Taman Keramat
    Posts
    8,362
    ada jugak terdengar pasal desas desus perkara nie.. dan baru terbaca dlm thread nie... semoaga abg badang tabah menghadapi dugaan.....

  5. #410

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ibu Pejabat Atas Bukit
    Posts
    2,452
    Astaghfirullahalazim.. baru hari ni sya tau kisah nie... sebelum ni mmg x penah dengar apa2 pun..?!! Sabarlah abang Badang.. kami di sini semua simpati dengan keadaan itu... Ini cuma dugaan kecil... Tapi ada bebepara hikmah yang kita nampak disebalik kejadian ni... Seperti kata Aunty Zain.. betaps mudah sesama kita menerima dan memaaf atas segala yang berlaku... tidak perlu melenting dan ramai jugak yang menghalalkan duit yang telah dibayar... memang kita umpama satu keluarga... Walaupun begitu... Tuan President kita tidak mengambil kesempatan dgn kesediaan ahli lain untuk menghalalkan saja duit itu... tetapi mengambil langkah bijak untuk menggantikannya dengan fund dari kelab pada ahli2 yang terlibat.. setelah bermesyuarat dgn jawatankuasa..... Cara Tuan President Aji kita.. memang saya puji.... Inilah Pemimpin sebenar.....
    Tetapi... cadangan saudara mazrul adalah sangat bijak..!! Kita buat T Shirt baru... ambil sedikit keuntungan.. maybe sehelai dalam beberapa ringgit saja.. untuk cover balik kerugian yang lepas.... jadi dengan ini tidak terlalu membebankan fund kelab dan adil kepada ahli yang terlibat dalam insiden ini...
    Cuma satu komen saya... kepada semua ahli.. bila kelab ada membuat apa2 inisiatif spt.. buat baju ker... jual merchandise ker.. apa2 je la.... harap2 bagilah komitment yang sepatutnya... bagi comfirmation cepat... bayar cepat... nanti collect pun cepat... Kesian kat org yang handle kerja2 camnie... kadang2 terpaksa dulukan duit sendiri dulu la... kalo sorang dua tu.. matbe boley lagi la.. kalo da ramai2 tuh... payah jugak kan..? Saya faham sebab saya pernah memikul tanggungjawab macam nie..
    Maafkan saya.. dlm kes T SHirt ni.... rasanya abang badang telah menyimpan T Shirt tu terlalu lama... setelah di print... sebab nak tunggu ownernya collect... saya faham.. ramai yang tinggal luar kl... so lain kali kita kena fikirkan cara yang terbaik.. dalam menangani hal2 macam nie... supaya insiden ini tidak terjadi lagi..
    Kalau saya.. saya tidak suka pegang amanah orang lama2.... sebab tanggungjawab tu berat... bila dah jadi macam ni... kesian kat si pemegang amanah tadi.. dan kesian juga kat pembeli2 tadi.. (saya juga mengingatkan diri saya...)
    Maafkan saya kalo apa yang saya kata di atas menyinggung mana2 pihak... kita manusia.. saling ingat mengingati...!!
    :: o-i+e=2x5=11 ::


    MY FLICKR

  6. #411

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Kota Warisan, Sepang , Selangor, Malaysia
    Posts
    33
    Halmarkkkkk!!!! nampak nye bukan members pun ada yang pakai baju FMDC ler nie,
    huh... kalo jumpa mereka yang pakai nie patut di tanya kuiz travia, mana nak tau,
    kot kot penjenayah boleh di tangkap, ada cadangan soklan?? :roll:
    00567 MOHD FARIS MOHD ALI

  7. #412

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    Quote Originally Posted by parezz
    Halmarkkkkk!!!! nampak nye bukan members pun ada yang pakai baju FMDC ler nie,
    huh... kalo jumpa mereka yang pakai nie patut di tanya kuiz travia, mana nak tau,
    kot kot penjenayah boleh di tangkap, ada cadangan soklan?? :roll:
    1.berapa hinggit beli tiset tu?...blasah dia jika dia jawab below 5 hinggit
    2.Haper number ahli saudara?..blasah dia jiaka dia beri number enpon dia ke number umah dia
    3.Beli tiset tu kat tesco ke kat metro jaya?//ke kat restoran kg pandan?..blasah cecekup hngga patah riuk tulang dia, jika dia sebut amik dlm boot keta
    4.FMDC tu haper..kelab dangdut semalaysia ke?klau dia jawab ya, amik microphone sombat mulut dia!!
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  8. #413

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kay Hell
    Posts
    282
    Sekadar bertanya ... t-shirt neh boleh dapatkan lagi ker??? Ke atau disebabkan kes yang menimpa Bro Badang, so dah tak reprint dah??? Ker guane? Guane ye ke?
    **´¯`·.¸¸.·´¯`**PeTrOfSKy**´¯`·.¸¸.·´¯`**

    http://www.flickr.com/photos/petrofsky77

  9. #414

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    fi Ardillah
    Posts
    1,916
    Quote Originally Posted by petrofsky
    Sekadar bertanya ... t-shirt neh boleh dapatkan lagi ker??? Ke atau disebabkan kes yang menimpa Bro Badang, so dah tak reprint dah??? Ker guane? Guane ye ke?
    sekadar bertanya juga...sy berminat utk dapatkan baju FMDC nih...kalau ada lagi bolehla bagitau...nak bli 2,3 ke...
    من صمت نجا
    "Captures the spiritual beauty of creation itself"
    Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value
    PhotoFolio | flickr™ | Callidesign™

  10. #415
    Kalau ada lagi..saya pun nak gak...2 pasang..

  11. #416
    kalau masih ader lagi, saya pun nak beli 2 jugak.. sebagai langkah untuk support FMDC.. Yeahhh!!!
    http://safwanstudio.fotopages.com/
    saya seorang photographer amatur... Fujifilm S5000, Canon A400...

  12. #417

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    "Wherever Ground is Stood On, the Sky is Hold High"
    Posts
    311
    Quote Originally Posted by Mazrul

    3. Menjual T-Shirt design baru, dgn membuat keuntungan utk menyerap kembali wang yg di pulangkan kepada mereka yg terlibat.
    Setuju dengan ni. Design baru, harga baru.
    Harga untung untuk stok baru nanti, cover 100% baju2 untuk sesiapa yang terlibat.
    Harga baru mungkin boleh dinaikkan kepada 10 - 40% (RM2 - RM8 jer).

    Kena buat kira2 lagi ni.

    just my 2 cent je lah.... 8)


    p/s: saya sendiri ada servis & jual print shirt. hehehe...(promosi plak)
    ::: http://vhanOne.fotopages.com ::: Me & Kiss X
    ::: http://vhanShop.fotopages.com ::: Tempat menjual
    _______________________________________________
    [WTS] Canon 400D (7 month canon warranty) + Battery Grip BG-E3 (7 month canon warranty) + 1GB CF + Tamron 17-50 2.8 (9 month Tamron warranty)
    PM me for more info.

  13. #418

    Join Date
    May 2007
    Location
    kajang-bangi-serdang
    Posts
    154
    Sedih gak apa yg berlaku kt bro Badang..bnyk besabo yer bro..!!perkara yg dh lepas biar berlalu...skrg ni bro mulekan hidup yg baru..jdkan apa yg berlaku 1 musibah..ayoh kawan2 kite naikakn semangt bro Badang!!!cayok2!! Hidup Bro BADANG HIDUP FMDC>>>>

    p/s klu ader stok baju baru saya pun nk beli gak!!!

  14. #419
    kalo collar t-shirt baper harge?? lebih nampak smart casual... :wink:
    Who do you think u are?? whateva....

  15. #420

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    shah alam
    Posts
    1,935
    oo ptt pun aku x dapat lagi.... no hal... :P
    kerja?tidoq?melepak?merayau?mencari rezeki?mencari idea?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •