Page 2 of 9 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 122

Thread: Perasmian | FMDC Vietnam

  1. #16

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,206
    Quote Originally Posted by buttet
    saya nak tshirt FMDC vietnam :P
    Tengah cari kat mana kedai kat sini boleh buat. Nanti bagi tahu.

    Quote Originally Posted by msharq
    ,..... so... nak tanya...nih kat sana ramai tak PhotoG...mcm kat mesia nih.....
    Buat masa nie belum jumpa lagi. Tapi masa saya shoot dia orang pandang dgn hairan aje. Besornya kamera tu agaknya.



    Quote Originally Posted by zainzubir
    ...ambillah self potrait berlatarbelakangkan scenery di sana dan post disini...tentu ramai yg bangga...FMDC dah lebarkan sayap hingga Vietnam...
    Kak Zain, akan saya usahakan.
    Tentang makanan tu, susahlah nak cari yang halal. Kena pergi pasar cari ikan dan kena masak sendiri .Rempah ratus bawa dari M'sia
    Hari ini saya ke pasar basah dan beli sekor ikan merah dan sotong untuk buat makan malam hari ini.
    Kerana dah terpaksa, dari tak pandai masak kena juga memaksakan diri utk masak. Kalau tidak kebulur.

    Hidangan malam hari ini adalah
    Kari kepala ikan merah & sotong masam manis.
    Tak sangka boleh tahan juga aku masak ia.

    Kalau siapa nak tempah sila PM saya




  2. #17

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,206
    Hari ini pergi ke Pasar Besar di Quang Ngai yang jarak nya 40 km.
    Kena cari stok makanan utk seminggu.
    Hasilnya seperti gambar di atas tadi.


  3. #18

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,206
    Still kat pasar.


  4. #19

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    aisay..org mesia lak yg terliur lihat masakan askme nims... :lol:

    Askme...diorg tak marah ke ambil gambar mereka??ke askme minta permission dulu??apa??main blasah jer??tak takut kena balingnagan ikang ke??? :lol:
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  5. #20

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,206

  6. #21

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,206


  7. #22

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,206
    Quote Originally Posted by zainzubir
    aisay..org mesia lak yg terliur lihat masakan askme nims... :lol:

    Askme...diorg tak marah ke ambil gambar mereka??ke askme minta permission dulu??apa??main blasah jer??tak takut kena balingnagan ikang ke??? :lol:
    Kak Zain, dia orang tak kisah dan pemalu. Susah nak suruh dia orang posing. Ade yg sampai lari bila kita nak ambil gambar dia orang.
    Dia orang akan ketawa & appreciate bila kita bagi tengok gambar dia org kat LCD kamera tu.

  8. #23

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    thanks askme..hope to see more of vietnam and the people from you..selamat bekerja,memasak dan berekreasi di paso.. :lol: topi vietnam tu boleh bawa balik satu dozen bila balik mesia nant??i..kami x-xtvt team gathering KDE tunggu kat airport amik...ha ha ha...just pulling ur leg dear...selamat malam, assalamualikum :wink: bebaik terpijak bomb eik bila cari minyak tu.... :lol: :lol:
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  9. #24

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    terengganu
    Posts
    1,233
    askme saya ada bapak sedara kat sana..yang beragama islam..tapi saya tak sure tempat bro askme tinggal tuh..kalau tak..boleh dia bawak bro askme tempat pemakanan org islam...
    Photography to the amateur is recreation, to the professional it is work, and hard work too, no matter how pleasurable it my be

    http://www.markless.org
    http://www.flickr.com/markless

  10. #25

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    place where no other
    Posts
    1,708
    Quote Originally Posted by markless
    askme saya ada bapak sedara kat sana..yang beragama islam..tapi saya tak sure tempat bro askme tinggal tuh..kalau tak..boleh dia bawak bro askme tempat pemakanan org islam...
    kalau makless nak pegi vietnam nak ikut... hahahaha.... jumpe kawan kat sana...
    .::. Shoot for the moon. Even If I miss, I'll land among the stars.::.

    Ismariza's Flickr™ | My Photo | Underoneroof Wedding Gallery

  11. #26

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Gombak, bt caves mareey
    Posts
    2,874
    bro...pesal saye nengok org2 thai tu tau2 jerk....cewek2 xder ker?? leh cuci mate dari jauh...ekekekekee :twisted:

  12. #27

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    somewhere...in ur dreams
    Posts
    4,288
    Ask Me...Jie pernah dgr nama tempat U nie...zaman perang Amerika - Vietnam dulu...cukup popular........mungkin kalau ade masa...gi cari peningglan zaman tersebut..mesti lawa abis....
    "Our lives improve only when we take chances and the first and most difficult risk we can take is to be honest with ourselves." - Walter Anderson



    http://lianaadra.fotopages.com
    http://anna1404.fotopages.com
    http://www.jieadra.com/gallery

  13. #28

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Petaling Jaya, Malaysia, Malaysia
    Posts
    1,149
    Meriahnya Apasal tak jawab SMS aku bro?
    TRUE CANONIANS
    My Fotopages
    My flickr

  14. #29

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    "Kerajaan CINTA"
    Posts
    1,527
    boleh buat projek cross the country nih..
    ehehe..

  15. #30

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Ayer Keroh - Ampang
    Posts
    780
    mak mertua gua beli kad kawin kad sana murah tul..

    doorgift pun murrrrah,,,,

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •