Page 1 of 9 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 122

Thread: Perasmian | FMDC Vietnam

  1. #1

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,206

    Perasmian | FMDC Vietnam

    Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada Warga FMDC

    Pajam celik, dah hampir 2 minggu saya berada di bumi Vietnam ini. Demi tanggungjawab saya terpaksa korbankan/lupakan segala kesenangan dan keselesaan yang dikecapi dibumi sendiri untuk sementara waktu semandangkan saya berada dikawasan pendalaman ditengah-tengah Negara Vietnam dimana rata-rata masyarakatnya adalah petani (pesawah) dan nelayan. Populasi penduduk di sini lebih kurang 1 juta orang.
    Saya dan rakan-rakan sekerja yang dilain ditempatkan di Dung Quat di dalam daerah Quang Ngai dan jarak dgn bandar-bandar besar adalah seperti berikut.
    Hanoi : 880 km
    Ho ChiMinh : 870 km
    Danang : 100 km
    Pekan terdekat : 30 km

    Salah satu sebab mengapa kerajaan Vietnam mendirikan Loji Penapisan Minyak disini adalah untuk meningkatkan sosio ekonomi penduduk dikawan pendalaman disini dan tidak hanya tertumpu kepada bandar-bandar yang telah membangun seperti Hanoi (di utara) dan Ho Chi Min (di selatan) .



  2. #2
    uihhh.... ini macam peta taklukan perang... tahniah bro.!

  3. #3

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,206
    Bersambung...

    Last week saya ke Pasar Tani disini dan ada le sedikit gambar yg hendak ditunjukkan disini.
    Esok bercadang hendak pergi ke Wet Market kat sini dan jarak perjalanan adalah 40 km.

    Sekian saja laporan saya buat masa ini.




  4. #4
    bro.askme... tak tengok final AF ke kat sana?

  5. #5

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    terengganu
    Posts
    1,233
    dep lam....
    Photography to the amateur is recreation, to the professional it is work, and hard work too, no matter how pleasurable it my be

    http://www.markless.org
    http://www.flickr.com/markless

  6. #6

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,206
    Quote Originally Posted by prebetbuns
    bro.askme... tak tengok final AF ke kat sana?
    Wan, tak dpt channel ASTRO kat sini le. Internet pun slow dan asyik down aje.
    Siapa menang nanti bagi tahu kat sini OK.

    AFUNDI MILA


    Quote Originally Posted by markless
    dep lam....
    Belum belajar lagi bahasa vietnam. Apa maksudnya ?

  7. #7

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    terengganu
    Posts
    1,233
    maksud dia cantik..hehehe...lai yiu chuk ( amik banyak skit )
    Photography to the amateur is recreation, to the professional it is work, and hard work too, no matter how pleasurable it my be

    http://www.markless.org
    http://www.flickr.com/markless

  8. #8

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Underground
    Posts
    4,866
    kalau tgk dlm peta tu.. where u stay ngan site opis tu cam jauh jer... anyway MILA menang.. hehe.. MU kalah la plak.. adehh

  9. #9

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    wsalam askme
    avatar pun dah naik bendera vietnam
    ttthehe

    best ni dapat coverage vietnam
    dep lam
    lai yiu chuk

    info:
    makleh tu memang keturunan vietnam me
    aku tau masa arwah tok dia meninggal
    dome yg bagitau
    awek makleh memang dep lam
    wakaka belasah je cakap

    .
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  10. #10

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,206
    AFUNDI MILA
    Mila menang kerana undi-undi post dari kem Vietnam.

  11. #11

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Selangor
    Posts
    1,692
    Welcome FMDC Vietnam.. Apa lagi start racun orang vietnam join FMDC wakakaka...
    Ok bro selamat berjuang dia vietnam..
    "There is nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept." — Ansel Adams (1902—1984).
    http://www.mkrash.com

  12. #12

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    terengganu
    Posts
    1,233
    pandai doh tow aji cakap vietnam...haahaha... Askme vietnam duk kat mana
    Photography to the amateur is recreation, to the professional it is work, and hard work too, no matter how pleasurable it my be

    http://www.markless.org
    http://www.flickr.com/markless

  13. #13

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    Askme..sejap jer dah 2 minggu eik??btw,ada bawa tiset FMDC last gathering di KDE tak??JIka ada bagus...permintaan Kak Zain dan mungkin ahli2 lain, ambillah self potrait berlatarbelakangkan scenery di sana dan post disini...tentu ramai yg bangga...FMDC dah lebarkan sayap hingga Vietnam... :wink:

    *bagaimana dapatkan makanan halal disana??
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  14. #14

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513
    saya nak tshirt FMDC vietnam :P
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  15. #15

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    3,872

    Re: Perasmian | Fotopages Malaysia Vietnam

    Quote Originally Posted by AskMe

    abam...askme.........

    nih tmpt kite nak kasi tambah cawangan ke???? :twisted: :twisted: :twisted: ekkekekek,..... so... nak tanya...nih kat sana ramai tak PhotoG...mcm kat mesia nih.....

    **btw.....yeh...yeh...MILA menang.....CHELSEA menang...heehheheh

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •