Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23

Thread: Hyper Focal Distance Technique

  1. #16

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    negeri-negeri selat
    Posts
    350
    kit lens 18-55mm
    constanly learning...
    http://end2day.blogspot.com/

  2. #17

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    4,986
    Canon atau Nikon?.. sebab kedua dua brand ni ada kuar 18-55mm.. Apa pun terjemahannya tetap sama...

    Rasanya, kedua lensa ni tidak punyai " index focusing distance " pada barrel lens... Jadi untuk membuat pengiraan amatlah sukar malah tidak ada jalan langsung walaupun untuk mengagak jarak...

    Kebanyakan lensa keluaran Sigma & Tokina masih mengekalkan " index focusing distance " ini...

    Sukar untuk diterangkan di sini tanpa rajah... Pasti nanti ada antara kawan² yang paste kan keterangan berajah....
    What Does " Shooting From The Hip " Mean?
    http://www.aiman.my/

  3. #18

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Putrajaya
    Posts
    399
    Quote Originally Posted by PeLaris
    Canon atau Nikon?.. sebab kedua dua brand ni ada kuar 18-55mm.. Apa pun terjemahannya tetap sama...

    Rasanya, kedua lensa ni tidak punyai " index focusing distance " pada barrel lens... Jadi untuk membuat pengiraan amatlah sukar malah tidak ada jalan langsung walaupun untuk mengagak jarak...

    Kebanyakan lensa keluaran Sigma & Tokina masih mengekalkan " index focusing distance " ini...

    Sukar untuk diterangkan di sini tanpa rajah... Pasti nanti ada antara kawan² yang paste kan keterangan berajah....
    bang pelaris, any info lagi on hyper focal distance ni? still tak berapa paham le
    Insyi @ Ulu Kelang - http://theniceidea.com/blog

  4. #19

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    maran, pahang
    Posts
    21

    Re: Hyper Focal Distance Technique

    cmne ngan lens 18-105??ade ke index focusing distance ni??

  5. #20

    Re: Hyper Focal Distance Technique

    Quote Originally Posted by penglipur lara View Post
    cmne ngan lens 18-105??ade ke index focusing distance ni??
    rasenyer x de jgk... kitlens lar katekan...

  6. #21

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Rep Sg Ramal, Bangi,Bongek, Kluang
    Posts
    189

    Re: Hyper Focal Distance Technique

    owh..mcm ni ghupernyaa..ingatkan edit kat gambarkedai..TERIMA KASIH DAUN KELADI..

  7. #22

    Re: Hyper Focal Distance Technique

    walaupon ni tread lama.. numpang sini jela.. camne nak set infinity tu? saya pakai lens tamron 17-50mm harap ade otai2 tolong jawab... tenkiu..

  8. #23

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    duk d gAnu lagi takat ning
    Posts
    222

    Re: Hyper Focal Distance Technique

    Sedi78 rasanya lens tamron 17-50 ada marking seperti dibawah ni


    Lens pada kedudukan focus pada infiniti.


    dipetik dari http://www.great-landscape-photograp...yperfocal.html

  9. The Following User Like This Post:


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •