Page 3 of 9 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 123

Thread: A crazy trip to Singapore

  1. #31

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Gombak, bt caves mareey
    Posts
    2,874
    cayalah......lawo2 gmbr....gmbr my mentor dR Ali maner???.heheeh..suke2 jer ngaku....

  2. #32

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Baru apply PR Msia
    Posts
    905

    Syukur, kita dapat tangkap sang mentary yg sedang naik, tapi tak lama kemudian, telah ditutup oleh awan tebal.



    Harimau putih sedang berjalan jalan di-kawasan




    3 remaja yang bermain main sambil menangkap ikan di Yishun Dam.
    Pak Mat, setakat fotographer syiok sendiri!

  3. #33

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    kota tinggi via skudai via labis
    Posts
    1,227
    jelesssss...x dapat ikut..
    ....hehehhe prepare persedian awal untuk kahwin,,,kekekeke
    lenkali bebudak jb nak datang lg awal dari jam 3 pagi,,,hehehe..
    boleh pak mat?

  4. #34

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Underground
    Posts
    4,866
    pak mat nanti sy nak gi spore leh la pak mat bawak gi zoo.. hehe..

  5. #35

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Baling, Kedah
    Posts
    1,369
    nk ikut leh bigbroo?

    p/s, teruja sungguh tgk gambaq2 menatang ni..
    Kalau kita rasa kita betul, maybe kita betul. Tapi tak semestinya org lain salah.

  6. #36

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Baru apply PR Msia
    Posts
    905
    Quote Originally Posted by liutrawa
    jelesssss...x dapat ikut..
    ....hehehhe prepare persedian awal untuk kahwin,,,kekekeke
    lenkali bebudak jb nak datang lg awal dari jam 3 pagi,,,hehehe..
    boleh pak mat?
    he he... sampai sebelum subuh...terus kita pergi ke Kranji War Memorial belakang Kranji MRT stesyen tangkap gambar sunrise di sana pula...
    Pak Mat, setakat fotographer syiok sendiri!

  7. #37

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Baru apply PR Msia
    Posts
    905
    Quote Originally Posted by bigbrother
    pak mat nanti sy nak gi spore leh la pak mat bawak gi zoo.. hehe..
    orait...
    Pak Mat, setakat fotographer syiok sendiri!

  8. #38

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    kota tinggi via skudai via labis
    Posts
    1,227
    Quote Originally Posted by pak mat
    Quote Originally Posted by liutrawa
    jelesssss...x dapat ikut..
    ....hehehhe prepare persedian awal untuk kahwin,,,kekekeke
    lenkali bebudak jb nak datang lg awal dari jam 3 pagi,,,hehehe..
    boleh pak mat?
    he he... sampai sebelum subuh...terus kita pergi ke Kranji War Memorial belakang Kranji MRT stesyen tangkap gambar sunrise di sana pula...
    oraitttt..pak mat chanteeeeekkk...nanti kita aturkan....hehehhe

  9. #39

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513
    pak mat tunggu plak kedatangan ambo pada 10 ogos nnt ya....pak mat bawak kami round-round tau :P
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  10. #40

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Baru apply PR Msia
    Posts
    905
    10 Ogos... hari Jumaat...11 Ogos hari Sabtu.
    Pak Mat, setakat fotographer syiok sendiri!

  11. #41

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Baru apply PR Msia
    Posts
    905
    Quote Originally Posted by liutrawa
    Quote Originally Posted by pak mat
    Quote Originally Posted by liutrawa
    jelesssss...x dapat ikut..
    ....hehehhe prepare persedian awal untuk kahwin,,,kekekeke
    lenkali bebudak jb nak datang lg awal dari jam 3 pagi,,,hehehe..
    boleh pak mat?
    he he... sampai sebelum subuh...terus kita pergi ke Kranji War Memorial belakang Kranji MRT stesyen tangkap gambar sunrise di sana pula...
    oraitttt..pak mat chanteeeeekkk...nanti kita aturkan....hehehhe
    Di situ byk batu batu nisan kristian tetapi di pelihara dgn baiknya kerana ini monumen negara... berani?
    Pak Mat, setakat fotographer syiok sendiri!

  12. #42

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513
    saya nak pie 10 hb tue pak mat 11 hb tak leh la saya ada tugasan menanti :P
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  13. #43

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    kl
    Posts
    2,628
    Pak mat....ada lagi tak trip camni utk saya....
    :P
    makin banyak shoot,makin tak jadi2...thehehe...
    http://kingmarul.com
    http://www.flickr.com/photos/kingmarul

  14. #44

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    kl
    Posts
    2,628
    Quote Originally Posted by tembeling
    Birding@Yishun
    Bung Jamal....
    apsal kali ni semua shoot kaler dia cam grey skett...
    mcm best jeee....cuba citer sket...
    teknik dan kelengkapan perang yg diperlukan???...
    :twisted:
    makin banyak shoot,makin tak jadi2...thehehe...
    http://kingmarul.com
    http://www.flickr.com/photos/kingmarul

  15. #45

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    N3º 47.073, E103º 16.347 (Kuantan)
    Posts
    3,106
    Camtu lah gambar dia King. Kelengkapan tak penting..... Saya guna 80-200 aje. And kene jalan itik slow-slow sampai la dkt dgn burung tu. Cramp jugak peha kejap......(apatah lagi kalau kena jalan 7-9 jam ye tak?)

    Pagi tu semua lens digunakan, dari 12-24, 105 & 80-200. 17-55 aje tak guna. Kat zoo, cuma guna 80-200.....tapi bahu yg memikul lens2 lain terasa kebas nyer....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •