Results 1 to 14 of 14

Thread: Keramaian Di Rumah Panjang

  1. #1

    Keramaian Di Rumah Panjang

    Ni serba sedikit gb2 yang sempat di shoot semasa meliputi Program Pemimpin Bersama Rakyat anjuran JASA di sebuah rumah panjang yang terletak paling hujung di daerah Tatau iaitu di Ulu Anap..

    Perjalanan mengambil masa selama 3-4 jam melalui jalan balak dan 7-8 jam sekiranya melalui jalan air..jauh ya..Program berlangsung pada 3 Ogos 2007 yang lepas..

    Minta kwn2 komen kalau cara penyampaian kurang baik or ada cadangan atau nasihat.Saya sedia menerima kritikan..jgn lebih2 ok..hehe

    Koleksi yang pertama...






    Itulah jalan utama (jalan balak) yang menghubungkan penduduk untuk ke pekan..

  2. #2
    Koleksi kedua..





    Sedikit sebanyak pemandangan yang mendedahkan keadaan sekeliling kawasan 'perumahan' di tengah hutan..hehe

  3. #3
    Koleksi ketiga..





    Antara budaya yang jarang kita jumpa..kecuali org2 yang selalu menghadiri keramaian seperti ini..

  4. #4
    Koleksi keempat..





    Beberapa kakitangan awam yang d jemput untuk bersama2 menghadiri program tersebut dan gbr2 penduduk rumah itu sendiri..(yang muda2 dahulu)..hehe

    :lol:

  5. #5
    Koleksi kelima..


    Heli yang digunakan oleh Yang Berhormat untuk sampai ke destinasi..


    YB Joseph Entulu Belaun, Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri


    YB John Sikie, ADUN N.57 Kakus

  6. #6
    Koleksi keenam..





    Air Tuak sebagai minuman RASMI semasa keramaian tersebut. Bulu tersebut adalah bulu Burung Ruai yang sempat saya ambik dan jadikan koleksi utk d frame d rumah..susah nak dapat bulu ya..hehe

    Myanmar..air yang d taja khas dari Tatau..hehe dan rokok PARKWAY buatan Bintulu menjadi rokok yang di sukai ramai..hehe (rokok murah - RM2 sebungkus)..

  7. #7
    itu sahaja setakat ni..yang lain tak sempat nak upload..bnyk sangat..

  8. #8

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuching, Sarawak
    Posts
    1,081
    Jauh perjalanan, luas pengalaman... best oooo... pergi traveling tempat urang...

    Zul.... gambar u macam gambar dalam newspaper.... bagus...bagusss....
    ZM

  9. #9
    menarik... leh nampak cara budaya yg lain
    tak aci.. YB datang ngn heli :twisted: :P

  10. #10

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    dari Limbang ke Skudai sekarang di Labuan
    Posts
    872
    Lamak dah sik gi umah panjang...
    dulu masa keja kat ulu nemu induk dara bajek aja...


    nadai jaku! ku ya!
    Di sana melukis di sini menulis

  11. #11
    Quote Originally Posted by zamrinmohamad
    Jauh perjalanan, luas pengalaman... best oooo... pergi traveling tempat urang...

    Zul.... gambar u macam gambar dalam newspaper.... bagus...bagusss....
    Thanks Bro Zam, suma ya pun hasil tunjuk ajar ktk juak..sik rugi belajar ngan ktk..sikit2 lamak2 jadi bukit..walupun sik d ajar detail tapi nasihat dan cara yang ktk pernah padah lok masih kamek ingat n d apply..mungkin akan datang akan lebih menarik lagi..

  12. #12
    Ada koa pegi ngayap tek? Kenak sik ngambik sorang model di sia? Engkah gambar model-model rempuan baruk chun, mun ngambik gambar dak ya baruk kau nunjuk skill kau ngan Bang Zam koa ya....he he he

  13. #13
    Quote Originally Posted by goldenmoshark
    Ada koa pegi ngayap tek? Kenak sik ngambik sorang model di sia? Engkah gambar model-model rempuan baruk chun, mun ngambik gambar dak ya baruk kau nunjuk skill kau ngan Bang Zam koa ya....he he he
    sik semestinya maok gmbr puan jak bok nak show skill...apa lah awak ni...hehehe tahun tok sempat merdeka balit kuching..jumpa d kuching lak..see ya..

  14. #14

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Tatau,Bintulu Sarawak
    Posts
    141

    Re: Keramaian Di Rumah Panjang

    wah,nice siap tuai rumah nya? area Kakus or Muput ni?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •