Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 89

Thread: Gambar Industri

  1. #1

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kerteh
    Posts
    455

    Gambar Industri

    Fixing The Last Puzzle

    Works at the end of the gas turbine major overhaul... lepas ni kena buat test run, collect data. Lepas tu kena buat protection test runs, antaranya overspeed test, low fuel gas pressure test, vibration measurement, balancing etc etc...


  2. #2

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kerteh
    Posts
    455
    Dont Touch This!

    Equipment under Electrical Isolation for jobs to be done...


  3. #3

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    TRG
    Posts
    4,425
    yang ni amik curi3 ke?
    atau jadi OP ?
    SeHero mana pun, tetap anak mak, hamba Tuhan....
    http://flickr.com/photos/ieman

    "Oh Allah, bantulah kami dalam menyempurnakan amalan agama kami di samping menentang musuh-musuhMu"

  4. #4

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kerteh
    Posts
    455
    I equal ON

    Rows and rows of breaker in the Power Control Center...




    HeroMak...
    Tempat cari makan.. Tak curi ambik...

  5. #5

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    TRG
    Posts
    4,425
    management tak kesah ke?
    kut2 dia kira tempat ni closed to any camera.
    praibet n konfidensel ke heheheh

    *mungkin 5 tahun yang lalu jika heroMak tak ubah laluan, ke sini juga jatuhnya rezeki ambe. Degree Elect. Power mmg sesuai la keje sini kan?
    SeHero mana pun, tetap anak mak, hamba Tuhan....
    http://flickr.com/photos/ieman

    "Oh Allah, bantulah kami dalam menyempurnakan amalan agama kami di samping menentang musuh-musuhMu"

  6. #6

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kerteh
    Posts
    455
    Tak cakap pong kat mana...

  7. #7

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    TRG
    Posts
    4,425
    Quote Originally Posted by wmsoo
    Tak cakap pong kat mana...
    as long as kita tak state gambo turbin2 tu kat mana, management tak kisah kan?

    ni kat 'LTY' kan?
    SeHero mana pun, tetap anak mak, hamba Tuhan....
    http://flickr.com/photos/ieman

    "Oh Allah, bantulah kami dalam menyempurnakan amalan agama kami di samping menentang musuh-musuhMu"

  8. #8

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kerteh
    Posts
    455
    Break This In Emergency


  9. #9

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,485
    wmsoo dah habis ke??meh hanty lak sambung..totally different kind of industry viz food industry :wink: captured two weeks ago...ponteng kerja!!ni curi2 tulang...bukan curi2 capture.. ops:

    turutan imej bukan turutan pemerosesan..tak tahan sejuk dlm ni..blasahjerlah :lol: masa ni satu line jer sedang berjalan..

    ni tgh apa ntah..


    ni tolak masuk bahan mentah telah diproses kedlm cold room 1


    packing in process


    dlm cold room2..nak terkencin2 kat dlm sini dibuatnya..
    ops:


    ini Edy my nephew, ada degree macam salmang..so dia jaga meseng!!
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  10. #10

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,485
    kita sambung..

    ini bahagian simpanan bahan mentah


    ni tpt simpan pakaian pekerja kot..


    heh heh ni kalau tak kenal apa...gi masuk tadika semola


    ini mould nugget tak silap..antara mesen dr germany.. :wink:


    jika tekan menda ni apa jadi eik? :roll:


    Bila big boss turun ..semua concentrate jer eik?
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  11. #11

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Gombak, bt caves mareey
    Posts
    2,873
    hanty, dpn umah tu pojek industri gak...xmo amik ker.... :twisted: :twisted: ble la g umah hanty nih.. :lol:

  12. #12

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Buleh blaker!
    Posts
    649
    Quote Originally Posted by heroMak
    Quote Originally Posted by wmsoo
    Tak cakap pong kat mana...
    as long as kita tak state gambo turbin2 tu kat mana, management tak kisah kan?

    ni kat 'LTY' kan?
    tolong betulkan yer heromak...
    YTL, paka...
    Meniru adalah salah satu cara belajar!

    YM: sydeen04

  13. #13

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,485
    apa pandang2??..buat kerja!buat kerja!!(photog ni baru adik ipar jerni..jika jadi big boss kat sini ko siapler!!)


    apa dia buat kurang pasti..tapi anatra meng yg berjalan pada hari kejadian..


    siap utk disejuk beku


    inimungkin mould juga..


    area ini mungkin hanya 2/10 dari area pemrosesan tidak termasuk area 2 cold rooms, area delivery, store dan pejabat..kilang ini besar juga rasanya...
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  14. #14

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,485
    kenderaan syarikat disebelah sub-station yg dibina khas utk kilang ini..dah ...the end....
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  15. #15

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,485
    Kilang SFI ini tidak ler se "gah" YTL..ianya dikendalikan oleh anak branak sahaja..

    self explanatory


    Belilah prodak SFI tanpa was-was :lol:


    tangga menuju business centre dimana juga kawal selia pemrosesan dan penghantaran dilakukan menerusi cctv shj..tidak sempat capture area diatas w/bagaimana pun pernah keluar majalah interior pejabat ini satu ketika dulu,...
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •