Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 54 of 54

Thread: GAMBAR-GAMBAR DI BALI

  1. #46

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuching, Sarawak
    Posts
    1,081

    Orang-orang ni berbaris sebab nak minum air bawah bukit ni kat Tanah Lot
    Air kat punca mataair ni dikatakan boleh menyembuhkan sakit perut


    Air ni rasa nya tawar….bukannya masin seperti air laut


    Sunset at tanah Lot




    Kalau nak tengok live performance…singgah lah kat Lobby hotel, kalau nak
    tengok live dalam TV, duduk lah dalam bilik hotel






    Niki!!! Love your voice!!!!!




    Baju-baju T yang sungguh LAWAKKK!!!


    Orang buat batik dengan free hand


    Orang buat batik


    Pentas untuk Kecak Dance… sebelum show bermula…


    Salah satu alat muzik gamelan yang ada kepala naga
    ZM

  2. #47

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuching, Sarawak
    Posts
    1,081
    Sambungan bahagian terakhir koleksi gambar2 di Bali...

    ENJOY & ENJOY SOME MORE!!!!


    Hasil ukiran kayu yang halus terdapat pada salah satu alat muzik gamelan


    Satu lagi kepala naga kayu tengah “posing”


    Bahagian depan pentas Kecak Dance..ukiran dari batu


    Bila saya sampai kat tempat tu…1 jam lebih awal dari waktu persembahan, jadi saya sempat menyelinap ke belakang pentas untuk shoot gambar ni…salah sorang penari sedang memasang make-up…
    PERHATIAN: Saya shoot gambar bukan kerna spender dia nampak...khehhhehehehheheee.....


    Yang best nya…dia orang ni tak kesah & malu bila kita nak ambik gambar diaorang


    Penari-penari ni boleh pasang make-up sendiri, sebab dah hari-hari buat kerja ni….
    Cuba bayangkan…bayaran masuk 50,000 rupiah (sekitar RM19) untuk satu penonton X 300 penonton satu hari…$$$$$....BANYAK Tuuu….


    Penyambut tetamu….setiap penonton akan dapat bunga putih tu & kena letak kat celah telinga


    Menjelang senja, pertunjukan pun bermula…






    Dewi kayangan sudah turun dari langit












    Ini pulak penari api…mesti dijampi dulu sebelum main dengan api


    Bersedia untuk rempuh api tu…Vroommmm…Vrooommmmmm….


    Kebal nyeeee….






    Dalam perjalanan pulang ke KL, sempat lagi shoot gunung berapi ni ketika kapalterbang lalu area Surabaya…Ini lah Gunung berapi yang baru meletup kat Pulau Jawa tu…


    Selamat Tinggal Pulau Bali…satu hari nanti kita bisa bertemu kembali….

    Begitulah serba sedikit gambar2 suasana keindahan Pulau Bali…diharap anda sekalian terhibur dan ter “racun” untuk melawat Pulau Bali…

    Sekian, terima kasih…
    ZM

  3. #48
    bro pic ktk nang kacak2!
    To take photographs is to hold one's breath when all faculties converge in the face of fleeting reality. It is at that moment that mastering an image becomes a great physical and intellectual joy.

    http://www.flickr.com/photos/abdullatif

  4. #49

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    10km to dead sea
    Posts
    3,655
    mmg menarik gamab2 bro.......mcm ni ropenye bali......

  5. #50
    mun sikda org gi makan angin sambil shoot tpt2 menarik macam pa yang Bro Zam buat, sik kita tauk gilak hal di tempat macam ya..walaupun lam tv kadang2 ada show tapi sik bnyk kedak berita yang disampai kan oleh Bro Zam..dengan koleksi gbr2 yang cun melecun, wah..gempak lah..

    caya lah bro...next trip???

  6. #51

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuching, Sarawak
    Posts
    1,081
    Quote Originally Posted by dzul pxs
    mun sikda org gi makan angin sambil shoot tpt2 menarik macam pa yang Bro Zam buat, sik kita tauk gilak hal di tempat macam ya..walaupun lam tv kadang2 ada show tapi sik bnyk kedak berita yang disampai kan oleh Bro Zam..dengan koleksi gbr2 yang cun melecun, wah..gempak lah..

    caya lah bro...next trip???
    Tahun tok rilek lok...sik dapat nok pergi siney-siney....tahun depan, ujung bulan January---Kota Pontianak (Siri II)....awal bulan May-----MACAU!!!! InsyaAllah....
    ZM

  7. #52
    Quote Originally Posted by zamrinmohamad
    Quote Originally Posted by dzul pxs
    mun sikda org gi makan angin sambil shoot tpt2 menarik macam pa yang Bro Zam buat, sik kita tauk gilak hal di tempat macam ya..walaupun lam tv kadang2 ada show tapi sik bnyk kedak berita yang disampai kan oleh Bro Zam..dengan koleksi gbr2 yang cun melecun, wah..gempak lah..

    caya lah bro...next trip???
    Tahun tok rilek lok...sik dapat nok pergi siney-siney....tahun depan, ujung bulan January---Kota Pontianak (Siri II)....awal bulan May-----MACAU!!!! InsyaAllah....
    wah seh..ujg januari gi pontianak?? aduh, sikpat lah book group utk kaver saya pun wedding tok..hmm.. sik jadilah kawen bulan jan..tunda tahun 2009 jak lah..hehe

  8. #53

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuching, Sarawak
    Posts
    1,081
    Booking untuk wedding @ 2008 dah penuh sepanjang tahun...kecuali bulan Ramadhan...hehhheee..kawin masa ya jak u...
    ZM

  9. #54
    Quote Originally Posted by zamrinmohamad
    Booking untuk wedding @ 2008 dah penuh sepanjang tahun...kecuali bulan Ramadhan...hehhheee..kawin masa ya jak u...
    dah cancel dah..book utk 2009..sikkan dah full juak..haha

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •