Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 46

Thread: Peraturan Baru | Teka Imej

  1. #1

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    3,872

    Peraturan Baru | Teka Imej

    Peraturan Teka Imej *UPDATE

    1. Satu gambar untuk setiap penyertaan. Terbuka kepada semua ahli FMDC yang berdaftar dan setiap pemenang diberikan 1 mata

    2. Gambar yang di tampal adalah gambar close-up ataupun yang di crop (200x200 piksel) agar mengelirukan peneka. Gambar apa-apa pun tak kisah tak semestinya milik sendiri asalkan bukan gambar lucah

    3. Peserta mesti mengemukakan sekurang-kurangnya 3 jawapan dalam satu post

    4. Tekaan yang tepat akan di kira sebagai pemenang. Pemenang pula perlu menampal satu gambar lain untuk di teka oleh ahli-ahli yang lain. Pemenang itu akan menjadi hakim untuk gambar yang di tampal olehnya

    5. Penampal haruslah memberikan klu. Klu tiada limit dan diberikan secara berperingkat.

    6. Sekiranya peneka memberikan jawapan, penampal boleh memberikan hint dengan mengatakan
    i) PANAS – yang paling hampir
    ii) SEJUK – yang paling jauh

    7. Sekiranya ada lebih peneka meneka tepat, maka peneka yang meneka terlebih dahulu di kira pemenang

    8. Penampal haruslah memasukkan gambar yang sebenar objek tersebut selepas ada jawapan tepat dari peneka. Dan memberikan markah kepada peneka dalam carta Teka Imej

    9. Gambar yang hendak di upload untuk teka imej.... TIDAK BOLEH di edit...edit

    10. Jangan OT merapu-merapu

    Nota
    1. Sekiranya pemenang tidak tampal gambar baru lebih dari pada 24jam. Mod yang bertugas akan mengemukan gambar berikutnya

    Selamat bermain di kala anda tidak ada kerja....

    Adminteam & Mod FMDC mengucapkan SELAMAT MENEKA

    *Apa-apa pertanyaan, sila PM Mod bertugas. Terima kasih.

  2. #2

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Malaya->Tanah Melayu->Malaysia ->ISS
    Posts
    707
    baiklah tuan Shakir...Rakyat biasa menurut perintah
    http://events.fotopages.com
    http://hisham27.fotopages.com
    Jangan bersekongkol dgn pemerintah yang zalim

  3. #3

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Di Skrin Monitor Anda
    Posts
    2,292
    Quote Originally Posted by msharq
    Peraturan Teka Imej
    2. Gambar yang di tampal adalah gambar close-up ataupun yang di crop (200x200 piksel) agar mengelirukan peneka. Gambar apa-apa pun tak kisah tak semestinya milik sendiri asalkan bukan gambar luc*h

    Tq Msharq..
    tak pernah tgk pon undang2 teka imej seblum nih..
    hehehehe...
    kalau gmbr yg di edit dlm PS.. macamana??
    terima tak?

    cth:
    asal...

    edit...
    Once photography enters your bloodstream, it's like a disease.

    Mudme's Flickr™ | UnderoneroofCreative.com Website

  4. #4

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    3,872
    Quote Originally Posted by mudme
    Tq Msharq..
    tak pernah tgk pon undang2 teka imej seblum nih..
    hehehehe...
    kalau gmbr yg di edit dlm PS.. macamana??
    terima tak?

    cth:
    asal...

    edit...
    okeng...... kire halal je lah.... nama pun teka imej.

  5. #5

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Di Skrin Monitor Anda
    Posts
    2,292
    wokeh.. roger..
    tq tuan rmh.....
    hehehe..
    Once photography enters your bloodstream, it's like a disease.

    Mudme's Flickr™ | UnderoneroofCreative.com Website

  6. #6

    Join Date
    May 2006
    Location
    Ampang
    Posts
    543
    Quote Originally Posted by msharq
    Quote Originally Posted by mudme
    Tq Msharq..
    tak pernah tgk pon undang2 teka imej seblum nih..
    hehehehe...
    kalau gmbr yg di edit dlm PS.. macamana??
    terima tak?

    cth:
    asal...

    edit...
    okeng...... kire halal je lah.... nama pun teka imej.
    pada pendapat ako.. gamba macam nie tk layak kot.. coz dah diblur.. kalau di'crop' bole diterima pakai ler... kalau semua gambar blurrr.. susah ler nak teka macam nie.. ???

  7. #7

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Di Skrin Monitor Anda
    Posts
    2,292
    tu la..
    sbb tu tanya..
    kalau tak bole..
    lps nih tak buat dah..
    hehehhe..
    Once photography enters your bloodstream, it's like a disease.

    Mudme's Flickr™ | UnderoneroofCreative.com Website

  8. #8
    Enchekk..
    kalau PM org yg up gambar tuh mintak jawapan bleh tak..huahuahuahuaa ???

  9. #9

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    TRG
    Posts
    4,425
    nampak gaya makin meriah la teka imej ni...

    teka imej ni mmg 'berhantu'.. sampai tak jadi kerja ekkekke..

    shakir, kasi 'suntut' kat tulang rusuk orang yang lambat bagi klu n update teka baru.. dengan erti kata lain, make sure kalu menang tu, cepat2 la uplod teka baru eh.. n gambo tu mesti kluar dengan jelas, jangan keluar gambar pangkah je kekek...
    SeHero mana pun, tetap anak mak, hamba Tuhan....
    http://flickr.com/photos/ieman

    "Oh Allah, bantulah kami dalam menyempurnakan amalan agama kami di samping menentang musuh-musuhMu"

  10. #10

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    TRG
    Posts
    4,425
    Quote Originally Posted by yana79
    Enchekk..
    kalau PM org yg up gambar tuh mintak jawapan bleh tak..huahuahuahuaa ???
    itu back door or under table punya strategy.. kira macam black market la kakakka..

    janji game diteruskan.. keeping the ball rolling..


    * in fact, ini kan game suka-suka meluaskan mata, merapatkan kemesraan..cheeewahhh
    SeHero mana pun, tetap anak mak, hamba Tuhan....
    http://flickr.com/photos/ieman

    "Oh Allah, bantulah kami dalam menyempurnakan amalan agama kami di samping menentang musuh-musuhMu"

  11. #11

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Taman Keramat
    Posts
    8,362
    aku yg paling best teka imej nie.. leh kenakan tuan moderator sampai terpanggang berasap montot dia...

  12. #12
    alamak tak leh merapu..bleh teka sampai 3 jerkk...bagusla enchek shakir nih..patut la dia jadik mod thread nih.. :lol:

    Heromak..
    hmm.. takat banjer teh tarik tuh apa la sgt kan..tu bukan rasuah kan kan kan..kkeekeke..sapa aku nak PM nihh..lalalalalaaaa....

  13. #13

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    TRG
    Posts
    4,425
    sekurang2nya tiga jawapan.. so kena letak paling kurang 3.

    cth:

    1. selipar jepun
    2. selipar rusia
    3. selipar curi kat masjid.

    atau yg dimaksudkan itu paling banyak 3 tekaan sekali post.
    SeHero mana pun, tetap anak mak, hamba Tuhan....
    http://flickr.com/photos/ieman

    "Oh Allah, bantulah kami dalam menyempurnakan amalan agama kami di samping menentang musuh-musuhMu"

  14. #14

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    apa tindakan tuan moderator jika peserta teka "main teka jer?" meaning blasahjer lah macam hanty selalu buat... ops: ops: ops: kenaper blasah?kenaper tak guna skit otak fikir??yalah kalau dah gambo nak diteka pun tak tau beza..say for example..najis kamben ngan najis rabbit...saper boleh bezakan??kat umah aunty tengok sepesen jer najis rabbit tu dgn najis kamben...bolat bolat.... :lol: :lol:
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  15. #15

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ibu Pejabat Atas Bukit
    Posts
    2,452
    antyzain: tanya mod.. dia terrer bab najis2.. dgn kambing ni.. thehehe.. caburtsss!!
    cuba up skett gambo menda alah tu... meh kita bezakan..
    :: o-i+e=2x5=11 ::


    MY FLICKR

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •