Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 54 of 54

Thread: Perlukah?

  1. #46
    apa yang cikgu saya cakap 4 prinsip simple jerr,,tapi berguna jugak,,longhat utara begini:-

    1.Pulun
    2.Teloi
    3.Kampul
    4.Tawakal

    insyallah..ada usaha ada kejayaan.

  2. #47

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Parit Raja, Malaysia
    Posts
    628
    Jgn pikirkan cakap orang tu....yang penting kalau dah minat semua boleh jalan. Usaha kena ada. Salah satu usaha baca forum FMDC dan ambik2 ilmu yang diberikan....Kalau kita pikir cakap orang memang sampai bila pun tak habis.....

    Biaselah, mula2 tu kalau orang kutuk2 tu kiranya normalah tu.....kita ambik kata2 orang tu sebagai cabaran untuk kita....lama2 orang yang kutuk tu pun sedar bahawa kita ada bakat....bakat ni subjektif.....bukan boleh nampak waktu tu jer....kadang2 bila dipupuk baru kita nampak....

    Contoh terbaik kita tengok pencipta Windows dan Microsoft....Bill Gates......kita tengok balik sejarah dia....belajar pun tak habis.....waktu tu kalau kita bersama dia mesti terpikir...."belajar universiti pun tak habis, inikan nak buat software".....ta[pi sekarang kita tengok dia....dia merupakan lelaki terkaya didunia dan boleh dikatakan seluruh dunia pakai software dia....

    Jadi sekarang ni kita kena pikir, nak dengar cakap orang ker atau nak usaha menjadi aper yang kita nak.....Aku pun dulu orang cakap camtu gak.....bila aku ambik gambar pakai N70 pastu edit2 sikit...diorang suka sampai ada yang kata ku pakai DSLR...so dari situ kita build kita punya semangat.....so aper2 pun ima....teruskan niat murni anda....think positif....

  3. #48

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    dalam gua - tgh bertapa
    Posts
    223
    Pengalaman saya mula² beli DSLR dulu. kerana minat yg melampau saya sacrifice duit kwsp (tlg jgn ikut ya yg lain...hehehe) utk memiliki DSLR. masa tu x tau langsung pasal FMDC main blasah beli. pegi kedai tanya salesman mana yg bagus seswai dgn budget. Bakat? langsung x der. kenal 1 org yg lama berkecimpung dlm wedding. ikut dia kemana sj dia pergi. lebih kurang sethn boleh d katakan every week follow dia. transportation semua saya tanggung. ckp je mana nk pegi saya bwk. x sangka saya hny di perkudakan dia. dia amik kesempatan jer... blakang saya dia kata mcm². sebar kat kawan² n butik² andaman yg biasa berurusan supaya jgn hire saya. kata dia gamba saya x cantik. setahun ikut dia cuma 3 job d beri pd saya sedangkan kawan² lain mewah... x per...saya kn nk blaja...rezeki bkn pada dia tp dari Tuhan

    skarang saya bergerak solo...alhamdulillah rezeki ank², x henti² dpt job. malah mak andam yg dia sebar cacian tu pun hire saya skarang. bkn nk ckp gambar saya cukup baik tp saya yakin saya boleh buat kalaupun x lebih baik dari dia mungkin sebaik dia. insya Allah. saya percaya bakat boleh d asuh d gilap. pokok pangkalnya diri sendiri. Bismillahi tawakkaltu'alallah...


    p/s : kebetulan baru semalam dia call saya balik ajak rejoin semula ngan dia... perlukah saya?
    ~::: PEACE|OF|MIND|THROUGH|MY|LENSE :::~

    http://naqkarl.fotopages.com

  4. #49

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    negeri nasi kandaq darul pasemboq
    Posts
    558
    Quote Originally Posted by riesyam
    kenal 1 org yg lama berkecimpung dlm wedding. ikut dia kemana sj dia pergi. lebih kurang sethn boleh d katakan every week follow dia. transportation semua saya tanggung. ckp je mana nk pegi saya bwk. x sangka saya hny di perkudakan dia. dia amik kesempatan jer... blakang saya dia kata mcm². sebar kat kawan² n butik² andaman yg biasa berurusan supaya jgn hire saya. kata dia gamba saya x cantik. setahun ikut dia cuma 3 job d beri pd saya sedangkan kawan² lain mewah... x per...saya kn nk blaja...rezeki bkn pada dia tp dari Tuhan
    mmg KEJI betul mamat tu..
    nasihat saya, tak payah la nak rejoin semula dengan dia, bergerak ja secara solo atau cari geng lain..
    org jenis tikam dari belakang camni mmg patut dinyahkan dari group kita..

  5. #50

    Join Date
    Nov 2007
    Location
    putrajaya-serdang
    Posts
    126
    Quote Originally Posted by liutrawa
    seronok baca komentar dan kata2 semangat buat kak ima..
    saya pong terasa lebih semangat...
    saya pong nak jadi One In A Million Photografer...
    Afundi IMA..
    good luck.all the best
    huhu.. sama2 kite afundi diri sndiri.. ekekekek

  6. #51

    Join Date
    Nov 2007
    Location
    putrajaya-serdang
    Posts
    126
    fuhh... teruk nyer dia tu...
    x berkat dia buat kerje tu.. tgk lerr nnti..

    mudahan2 saya x der diketemukan dgn org2 yg begitu.. kalu ada pun.. take it as a life challege...

  7. #52

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Parit Raja, Malaysia
    Posts
    628
    jom join dgn saya....saya tak tau haper2 pun...hehehhehe....saya nak belajar jer.....

  8. #53

    Join Date
    Nov 2007
    Location
    putrajaya-serdang
    Posts
    126
    boleh.. boleh.. pstu kite sama2 cari sifu.. ekekeke

  9. #54

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    dalam gua - tgh bertapa
    Posts
    223
    mmg KEJI betul mamat tu..
    nasihat saya, tak payah la nak rejoin semula dengan dia, bergerak ja secara solo atau cari geng lain..
    org jenis tikam dari belakang camni mmg patut dinyahkan dari group kita..[/quote]

    saya x amik hati pun... cuma lebih berhati². amik iktibar. lagipun sejak join fmdc most of members fmdc mmg best². bnyk blaja n berkongsi ilmu dari depa. Tahniah geng fmdc mmg hebat²!!!!
    ~::: PEACE|OF|MIND|THROUGH|MY|LENSE :::~

    http://naqkarl.fotopages.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •