Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 38 of 38

Thread: Sudahkah Kamera & Assesori Kamera Anda Diinsurankan?

  1. #31

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Petaling Jaya, Malaysia, Malaysia
    Posts
    1,149
    Saya sudahpun berbincang dengan broker yang berkenaan tentang sessi Q&A yang dicadangkan. Beliau telah pun bersetuju untuk mengadakannya di Pejabatnya di Phileo Damansara 2, Petaling Jaya pada 29 atau 30 Januari 2008 yang akan datang. Sessi Q&A akan diadakan selepas 6.00petang. Tempat adalah terhad kepada 15 orang sahaja.

    Sekiranya anda ada apa2 soalan yang hendak diajukan kepada beliau tetapi tidak boleh hadir pada hari tersebut. Soalan anda boleh la diupkan di forum ini.
    TRUE CANONIANS
    My Fotopages
    My flickr

  2. #32

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Petaling Jaya, Malaysia, Malaysia
    Posts
    1,149
    Saya masih menunggu sekiranya ada ahli FMDC yang berminat untuk menginsurankan kamera & assesori mereka.
    Satu sessi Q&A telah dicadangkan pada 29 atau 30 Januari 2008 Jam 6.30petang di Pejabat Broker Insurans tersebut di Phileo Damansara 2, Petaling Jaya.

    Skim Perlindungan insurans ini adalah bersifat 'Group Insurance' (Insuran Berkumpulan) dan dijangka premiumnya memang sangat rendah dan berpatutan. Penyertaan sessi Q&A dan skim ini terbuka kepada semua ahli berdaftar FMDC.

    Sesiapa yang berminat, sila letakkan nama anda di senarai dibawah. Sessi Q&A ini terhad kepada 15 orang sahaja. Sekiranya anda tidak boleh hadir pada hari tersebut dan anda ada soalan yang hendak diajukan, Soalan anda boleh la diupkan di forum ini.

    1.
    TRUE CANONIANS
    My Fotopages
    My flickr

  3. #33

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    Sessi Soal Jawab bersama broker insuran
    29 atau 30 Januari 2008, Jam 6.30 petang, Phileo Damansara 2, Petaling Jaya.

    Yang berminat mendengar taklimat dan bersoal jawab

    1. zainzubir
    2.
    3.
    4.






    12.
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  4. #34

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Bertam City
    Posts
    2,010
    saya tak dapat hadir... bang..but saya berminat nak insurankan camera saya...

    boleh kirim soalan tak...

    1. Jika resit pembelian dah hilang but warranty card ada camna?..boleh diinsurankan gak?
    2. Jika resit dan warranty card dah reput.. camna lak.. a.k.a. hilang gak ler.. benda dah lama..simpan betabur...

  5. #35

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Desa Minang Mari
    Posts
    244
    kalau insurance ni korang bleh pakai All risk insurance semua cover,tapi agak mahal cikit.so far saya korje insurance dah tau benda2 mcm nie.memang selalu premium utk peseorangan agak mahal berbanding kelompok insurance.bagus benda2 ni. selamat berinsurance
    (Take only pictures, leave only footprints)
    http://www.flickr.com/photos/arey_707
    ym : blindman_111

  6. #36

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    AROUND E101 41.785
    Posts
    155
    Ya ALLAH...ta dapat nak join! (baru balik KLIA) ada update?

  7. #37

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Petaling Jaya, Malaysia, Malaysia
    Posts
    1,149
    Memandangkan tak ramai yang beri respon tentang insuran ni, jadi sessi Q&A yang dijadualkan semalam/ hari ini ditangguhkan ke satu waktu yang boleh mengizinkan ahli2 FMDC hadir..
    TRUE CANONIANS
    My Fotopages
    My flickr

  8. #38

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    terengganu
    Posts
    1,233
    oh...kalau duk dekat kl dah pasti aku turun..sebab nie semua menguntungkan kita gak kan..tapi duk jauh nie...susah skit la..just boleh tnaya yang hadir je la
    Photography to the amateur is recreation, to the professional it is work, and hard work too, no matter how pleasurable it my be

    http://www.markless.org
    http://www.flickr.com/markless

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •