Results 1 to 7 of 7

Thread: Gambar hitam-putih

  1. #1

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Tamabang RM3.25 dari pusat Bandar
    Posts
    175

    Gambar hitam-putih

    Nak minta komen dari anda semua tentang gambar yang telah
    saya edit.. adakah gambar ini sesuai kalau edit begini ....TQ

    malu bertanya gambar tak jadi
    019-2414435

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many

     

  3. #2

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Kepong
    Posts
    4,080
    kenapa tak bagi pengantin je ada color dari color dekat tgn jerk....
    "I'm Not Alone When I'm With My D70"

  4. #3

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Melbourne
    Posts
    1,340
    pd pndapat sy yg tdk seberapa ni,mcm kurang sesuai..sbb black n white tiba2 terus kaler kat situ..macam terkejut sikit..maybe u boleh gradiently fadekan to black n white kalo nak focus pada tgn tu..
    l o n e l i n e s s i s t r a n q u i l

    flickr

  5. #4

    Join Date
    Nov 2007
    Location
    shah @lam
    Posts
    469
    bagi pendapat aku plak...kureng sesuai...
    kalu gambo yg sesuai buat mcm tu aku rase kalu ko amek gambo tgn je...lepastu ko kalerkan kat die punye cincin...baru kene sket...

    just pendapat aku yg tak seberapa tahu ni...

  6. #5

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuching, Sarawak
    Posts
    1,081
    Bro Mandc....kalau nak gambar tu lebih mantap lagi....

    Pertama - kalau nak buat gambar black & white....go back to basic....maksud saya buat gambar tu BLACK & WHITE betul-betul.... gambar anda sekarang ialah grey & black.

    Kedua - composition kena adjust lagi...maksud saya waktu nak shoot tu, make sure cincin tu nampak...arahkan pengantin laki pusing tangan pengantin perempuan tu ke arah kamera....biar nampak jari dan cincin nya.

    Ketiga - Bila dah nampak cincin dan jari nya, crop dekat-dekat....biar nampak bahagian lengan saja, muka tak perlu, then biarkan tangan & cincin kedua pengantin saja yang berwarna.

    Sekian, terima kasih
    ZM

  7. #6

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Tamabang RM3.25 dari pusat Bandar
    Posts
    175
    chorenology, zamrinmohamad, chalizee, sobriazmi
    tq, atas komen tuan
    malu bertanya gambar tak jadi
    019-2414435

  8. #7

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    johor
    Posts
    1,220
    kena ada sikit highlight and burn pada certain area.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •