Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 70

Thread: 1 April 2006: 1st Meeting AJK FMDC

  1. #31
    buntalshoot wrote : maybe kita cadangkan tempat yg paling ramai ahli seperti KL, Melaka, Johor jadi perintis...
    utk mega gathering nie... (pendapat saya laa)...pendapat anda?

    saya tak setuju sbb ini seperti tak adil. kalau cam tu, sampai bila2 pon buat kat kl kerana majoritinya ahli FM kat KL. betol tak?

    saya cadangkan pegi negeri yg takder ahli fm yg ramai atau takder lansung. contohnya perak, n.sembilan.

    so, semua org pon keluarkn bajet. hehehehe.....cadangan aje ni.kalo wat kat smepadan thailand pon ok gak. lagi la takder sape kat situ.thehehehe....
    ~tak hairanlah apabila kamu memberikan seseorang itu kayu untuk memukul ular di depannya tetapi dia memukul di kepalamu kerana itu adalah lumrah bagi manusia yang tidak bersyukur dan hati yang diterbalikkan Allah~

  2. #32
    eeerrr... handsome jugak ye? insyaAllah... kedtgnku kesana..

  3. #33

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Penang, Alor Setar, Ipoh & Perlis
    Posts
    1,542
    wat la..akan cuba untuk menghadirinya..
    “Of course, equipment doesn’t make great photographs, great photographers do.”

  4. #34
    Saya ada sesuatu yg boleh di bincangkan.. (atau telah di usulkan tapi perlu tindakan selanjutnya)

    Agak-agak boleh tak kita approach mana-mana kementerian, usulkan kepada mereka supaya FMDC ini jadi 'rakan fotografi' mereka?
    (saya rasa idea ini pernah sesorng bincangkan tapi tak ingat dan sampai tahap mana)

    Antara perkara yg boleh kita propose kepada mereka,

    menjemput photograper dari FMDC di setiap event mereka dan kita boleh menyumbang gambar-gambar kepada mereka. Dengan adanya hubungan baik dengan pihak kementerian, maka senang lah ahli dapat 'access pass' dalam mana-mana event yg dianjurkan pihak kementerian.

    Contoh kementerian yg menarik adalah kementerian Belia dan Sukan dan juga Pelancongan.

    Jangka masapanjang mungkin kita boleh propose publication atau terbitan majalah kementerian. Itu boleh tabah pendapatan kelab.

    sori klu saya curi pendapat org ni. tapi saya amat tertarik dengan cadangan ini, dan ianya harus lah di pikir-pikirkan.

  5. #35
    papa : i think it's cool n good. tp ader sedikit problem sbb slalunya kementerian ader photographer yg sendiri.

    melainkan kalau ader org dlm.thehehe..dun ask me!~
    ~tak hairanlah apabila kamu memberikan seseorang itu kayu untuk memukul ular di depannya tetapi dia memukul di kepalamu kerana itu adalah lumrah bagi manusia yang tidak bersyukur dan hati yang diterbalikkan Allah~

  6. #36

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    254
    Quote Originally Posted by aji
    ni pulak members yang sms kat aji
    terima kasih

    proposal

    1. birthday notification utk members
    2. malam anugerah fotopages terbaik/popular ikut kategori
    3. membership card taruk gambar sendiri
    4. membership card letak nama penuh bukan nickname
    5. lawatan ke rumah kebajikan
    saya setuju proposal no. 1, 2, 4, dan 5 spt d atas. no. 3 tuh kureng sikit....
    _______________________________
    Saya Budak Baru Belajar.... Harap Sudi Berikan Tunjuk Ajar
    http://ladyct.fotopages.com

  7. #37

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    haa kan settle tu
    no.3 tak payah masuk dalam meeting
    ttthehe
    so adil la kan
    jangan cakap aji tak propose plak
    tapi majoriti tanak letak gambar
    macam dalam ic tu
    hampeh betul tengok gambar sendiri ttthehe

    mega gathering?
    tiap-tiap tahun kita ingat kita buat mega gathering
    tapi yg datang
    30-31 orang jugak
    so this year
    nak tengok lagi sekali
    ttthehe
    maybe kena tambah banyak promosi la kan
    meeting 1 april nanti kita akan bincangkan tarikh
    utk mega gathering kali ke 4 ni


    ingat hari tu semua photographer kena cuti umum kot
    baru la bleh buat mega gathering ni
    ttthehe

    pasal photographer utk kementerian
    sapa nak ikut team sukma KL gi kedah?
    jadik photographer diorang
    under kementerian wilayah
    seminggu dgn diorang utk cover sukma di kedah
    sapa nak gi?
    angkat tangan
    bayaran? hmm..diorang tak cakap pape pulak
    ttthehe
    itu je point dia
    kalau nak inform la aji k

    semua idea anda best-best
    insyaAllah
    tengok la minit mesyuarat nanti k utk jawapan dia

    terima kasih
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  8. #38

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    dari Melor ke PJ...
    Posts
    650
    abe aji.....bagus!!

    Majulah sukan...ehh silapp

    Majulah Photography utk Malaysia!!

  9. #39

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Taman Keramat
    Posts
    8,362
    Quote Originally Posted by antujahat666
    buntalshoot wrote : maybe kita cadangkan tempat yg paling ramai ahli seperti KL, Melaka, Johor jadi perintis...
    utk mega gathering nie... (pendapat saya laa)...pendapat anda?

    saya tak setuju sbb ini seperti tak adil. kalau cam tu, sampai bila2 pon buat kat kl kerana majoritinya ahli FM kat KL. betol tak?
    tidak adil...??
    bukannya saya memberi cadangan negeri yg majoriti ahli harus jadi tuan rumah sampai bila2

    sampai bila2 pon buat kat kl??
    tidak pula mengatakan KL sahaja sebagai perintis, Melaka dan Johor juga termasuk dalam senarai....

    Mengapa harus KL, Melaka dan Johor sebagai perintis??
    Kerana ketiga2 negeri tersebut sebagaimana di ketahui mempunyai kalangan ahli yang paling aktif... saya percaya, ahli dikalangan negeri2 ini berupaya dan lebih komited untuk menganjurkan mega gathering seperti ini berdasarkan pengalaman yg lepas2.... kalau kita jadikan negeri yg kurang ahli sebagai perintis...ditakuti segala tanggungjawab akan diserah kepada AJK pusat bulat2 utk menguruskannya...
    ini tidak bermakna negeri2 yg lain terus dipinggirkan... bila ada perintis, ini bermakna negeri2 lain juga akan mula bersemangat dan lebih aktif di masa2 akan datang.... kalau kita buat mega gathering... ini bermakna ahli dan ahli keluarga akan turut serta.... byk faktor yg akan menjadi penghalang nanti...masa, bajet dan sebagainya... ambil contoh masa di pesta layang2.... akhirnya.... berapa kerat ajer kalangan majoriti yg nak bersama dengan golongan minoriti???.... :P

  10. #40

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    cheras, kuala lumpur..
    Posts
    263

    hallo

    sokong semua.. lagi satu..
    minta update selalu http://malaysia.fotopages.com
    apa2 info penting pun pergi sana jugak.
    forum- bendanya tlalu cepat n xramai sgt yg join.
    hope dua2 ada.xcaya tgk sendiri, link ke forum pun xnampak.
    lagi satu? adakah semua fotopages2 tahu link ini,coz xramai yg ada.. kita2 jak.. mana yg lain?
    minta 2-2nya masih kuat.. dari situ kita btapak.
    tgk contoh2 yg lama btapak..pokcik n lain2.mana?
    kenapa yg lain xttarik? muda-mudi mana?
    cuba anda fikir kwn2 yg lain mana?
    idea aji memang best n bernas saya sokong 100%
    cuma tanya, mana pergi yg lain? sy rasa 2-2penting.fotopages n forum.percayalah.. hope idea sy di ingatkan jugak k. miss u all.
    :idea:

  11. #41

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    1,813
    Aji...Kalau boleh mintak AJK keluarkan takwim tahunan aktiviti kelab. maksudnye...dlm setahun tu, kita dha boleh plan beberapa outing dan kelas photography. dengan ini ahli sudah bersedia utk rezeb cuti.

    Bagi mega gathering pula, kalau buat stail family day ianya akan mendapat perhatian ahli. Jadi mereka boleh masukan dlm kalender cuti-cuti malaysia mereka.

    Satu lagi aji...mcm dboy kata, kita kena kemas kini ahli kita. Mana yg ade zero post, mungkin hantar email peringatan atau nama dideletekan dari database.
    Sorry banyak sangat request!

  12. #42
    Quote Originally Posted by Mazrul
    Aji...Kalau boleh mintak AJK keluarkan takwim tahunan aktiviti kelab. maksudnye...dlm setahun tu, kita dha boleh plan beberapa outing dan kelas photography. dengan ini ahli sudah bersedia utk rezeb cuti.

    Bagi mega gathering pula, kalau buat stail family day ianya akan mendapat perhatian ahli. Jadi mereka boleh masukan dlm kalender cuti-cuti malaysia mereka.

    Satu lagi aji...mcm dboy kata, kita kena kemas kini ahli kita. Mana yg ade zero post, mungkin hantar email peringatan atau nama dideletekan dari database.
    Sorry banyak sangat request!
    good idea bro mazrull...
    idea takwim and mega gathering tuh....

    and saya pun setuju gak dengan idea dboy about updated fotopages.malaysia..
    tak semua yang aktif dalam FP ni tahu kewujudan forum ni...like Phalinn, KNizam (just certain nama)..and surprise ada yang sifu like gap and antu yang tahu this community dah lambat...walaupun entry FP dah lebih 100 entry..

    maybe pihak pengurusan boleh membincangkan apa pelan tindakan yang perlu dijalankan.
    yang baik semua datang dari Allah, yang buruk dari saya jua

    -------------------------------------
    http://intanmaria.fotopages.com

  13. #43

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Selatan Tanahair
    Posts
    5,474
    kawan2 yang kita suka semua... bila submit komen kat fotopages orang... selit2 la sekali link ini selepas komen anda..biarlah walaupun mreka dah join or blom... http://www.fotopages.com.my

  14. #44

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    thanks dboy, mazrul, intan

    updating website sama ada kat malaysia.fotopages.com
    dan official domain, fotopages.com.my
    ni memang sesuatu yg serius

    perlu ada team yang bertanggungjawab
    untuk update kat http://malaysia.fotopages.com

    at least ada banner utk semua aktiviti tu
    banner tu pulak semua link kat official domain

    takwim tu insyaAllah idea yang baik jugak
    macam planner kan
    kita akan buat planner start daripada bulan april 2006
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  15. #45

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    State of Silver
    Posts
    5,364
    saya dah mula guna banner FMDC setiap kali saya buat entry baru dalam fotopages saya.. rasanya tak salahkan, takut ader copyright plak nanti.. naya teman kena masuk lokap

    _____________
    Life Thru a Lens..
    http://azryshah.fotopages.com
    http://azryshah1957.fotopages.com
    Friendship is The Union of Spirits, a Marriage of Hearts, and The Bond thereof Virtue..

    Fotopages - http://azryshah.fotopages.com
    Blog - http://lanunlaut.blogspot.com
    Flickr - http://www.flickr.com/photos/azrysyah/

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •