Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 53

Thread: shuttertrade.com | Laman Web Jual Beli Gear

  1. #1

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Berpijak atas kaki sendiri
    Posts
    656

    shuttertrade.com | Laman Web Jual Beli Gear

    Assalamualaikum .. Ingin memberi sedikit pandangan dari ambe yang masih baru ini ..
    kalau dulu dalam fotopages sendiri rasa2nya mmg banyak orang nak jual barang, beli barang, offer barang sbb ada thread jual/beli fotopages.
    tp bile dah transfer ke jual beli gear, rasa macam makin sikit plak. Barang pun tak berapa banyak. Tak semeriah macam dulu lah rasanya. Adakah kerana tiada barang untuk dijual? atau kurang visitor masuk/view? atau mungkin sbb takleh nak berurusan direct melalui forum macam dulu?? ini sekadar pendapat ambe lah. Mane yang boleh baiki, kita baiki sama2. dok gituhss??

  2. #2

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Buleh blaker!
    Posts
    649
    w'salam...
    aku pon dok wasser gitu gop...cam basi jer
    Meniru adalah salah satu cara belajar!

    YM: sydeen04

  3. #3
    hahaha....sama la cam aku rasa. tul tu...tul.

    kalu dulu, cam masa lepak kat kedai kopi duk lepak2 ramai tetiba ada member hulur barang nak jual, semua orang sibuk nk tgk walaupun bukan nak beli pun. n masing2 akan beri pendapat, racun-meracun, kutuk-mengutuk n lain2 lagi. yg pasti meriah n tujuan penjual supaya semua orang dalam kedai tgk tercapai, orang dalam kedai pun rajin nk jenguk jap barang dijual.

    tp skang, cam masa lepak2 minum kopi reramai, tetiba sorang member ajak kuar kedai jap pi kedai sebelah sbb dia nak jual barang kat kita. yg bagusnya tak lagi orang kutuk bukan2, racun meracun pun kurang. tp pada masa sama kurang pendapat member yg bleh dirujuk kecuali kita pegi panggil ajak diaorang 'kuar' kedai jap gak. sure ramai yg malas nak berganjak, kan?

    cam tu le kiranya....

    p/s : sbb tu kedai makan kat kampung2 best. dalam kedai tu semua ada. lepak berjam2 pun tahan. hehehe~


    "leisure photography...with passion"

  4. #4

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Selangor
    Posts
    1,692
    Saya rasa ramai yang perasan camtu .. sebab walaupun kita ada barang nak jual.. tapi kalau orang tak nampak atau tak tau sapa nak beli ye tak.. kalau dulu sekurang kurang nyer sapa yang masuk thread boleh tengok ada barang nak jual.. sekarang sekira nyer kita post kat sana saya rasa main FMDC site user tak tau.. seolah olah kita jual kat Ebay.com.my atau lelong.com.my je..

    Saya rasa kalau ada cara nak link notification atau pengumuman dalam FMDC forum sekiranya ada sesiapa nak jual barang adalah lebih baik..

    just my 2 sen...
    "There is nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept." — Ansel Adams (1902—1984).
    http://www.mkrash.com

  5. #5

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Berpijak atas kaki sendiri
    Posts
    656
    kita tunggu ape kata admin, otai2 yang lebih berkaliber tentang ini ... oraitsss

  6. #6

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Buleh blaker!
    Posts
    649
    sebenarnya aku pun ada barang nak jual, tp susah la, nak log in lagi, pastu bukannya ada org tengok...
    baik aku jual kat forum lain sb masalah gini la....
    Meniru adalah salah satu cara belajar!

    YM: sydeen04

  7. #7

    Join Date
    Nov 2007
    Location
    putrajaya-serdang
    Posts
    126
    oo ye ker... mmg tk leh taruk iklan nk jual pepe ek.. even kat topic Rojak pun ek...
    Patut la... topic kite nk jual barang asyik ilang jerr... gitu rupenyer.... :roll:

  8. #8

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Bandar Baru Sentul, K.Lumpur
    Posts
    498
    ape yang boleh ckp..kurang memberangsangkan...tak macam dulu.....
    http://snapsendiri.fotopages.com
    http://www.flickr.com/photos/arm_sudoh/

  9. #9

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522
    forum ini bukan tempat berurus niaga , lebihkan kepada perbincangan mengenai photography . sebarang urusan jual beli gear sila ke http://www.shuttertrade.com

  10. #10

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    3,872
    Quote Originally Posted by dome
    forum ini bukan tempat berurus niaga , lebihkan kepada perbincangan mengenai photography . sebarang urusan jual beli gear sila ke http://www.shuttertrade.com
    iaaa itu mas dome udah bilang....... layari shuttertrade.com kerna ianya akan kelehatan lebihh tersusun.......

    kok sana tempatnya untuk membeli orr menjuall dehhh!! jangan lupaa!!

  11. #11

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513
    hoi hangpa nie orang dah buat kemudahan PASAR BASAH angpa masih nak juai ditepi JALAN..masuk la shutter trade tue kalau angpa masuk dan iklankan dan meriuhkan itu site nesti gempakkkk.
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  12. #12

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Berpijak atas kaki sendiri
    Posts
    656
    huhuh .. ambe hanya mengeluarkan hanya sekadar pendapat dan pandangan .. terima kasih atas respon, relax n reaksi anda .. 3RRR

  13. #13

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Selatan Tanahair
    Posts
    5,474
    bagus pandangan bznis_mind ni... tertanya2 juga persoalan sama bermain di fikiran mcm bznis_mind.... tp takpelah.. dah paham sangat dahhh.. angguk2 geleng2 jerk lah... :roll:

    saya bagi sepatah dua kata..

    FMDC adalah KOMUNITI... apa ada dalam komuniti? if ada aktiviti boling, riadah, golp, jalan2 makan angin.. why not tak perlu ada proses jual beli plak?
    adakah proses jual beli di dalam komuniti mengganggu proses pembelajaran?

    hehehe..ooppss.. mampos aku kena banned sbb cakap gini..lawan tokei plak..

    ya ampunnnn....

  14. #14

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Bertam City
    Posts
    2,010
    nak meniaga kena pi tempat lain..kat sini untuk borak kosong jer... Ampun Admin... sah aku kena Band...

  15. #15

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Di Skrin Monitor Anda
    Posts
    2,292
    payah sgt ka nak klik link shutter trade tu?
    link web lain bole plak klik2...
    atau sbb format web shutter trade tu takleh nak OT byk2??
    kan.. kan...?
    heheheheee..
    Once photography enters your bloodstream, it's like a disease.

    Mudme's Flickr™ | UnderoneroofCreative.com Website

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •