Results 1 to 15 of 15

Thread: kedai kamera

  1. #1

    kedai kamera

    Tumpang tanyer...di kuale teganu dan kuantan. kat mana kite boleh beli gear/asesori dengan harge yang berpatutan. ambe dok dungun. lebih kurang je kalu nok gi tu.
    lihat dari mata hati...

  2. #2

    Re: kedai kamera

    Quote Originally Posted by mr bandit
    Tumpang tanyer...di kuale teganu dan kuantan. kat mana kite boleh beli gear/asesori dengan harge yang berpatutan. ambe dok dungun. lebih kurang je kalu nok gi tu.
    apa benda yang nak dibeli tu. Kat K.Trg tak banyak asesori yg ada dipasaran. cari kat KL lah baru semua ada. Harga pun jauh lebih murah dari di K.Trg.

  3. #3

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    terengganu
    Posts
    1,233
    beli dekat shashinki je.. http://www.shashinki.com situ boleh poss lagi
    Photography to the amateur is recreation, to the professional it is work, and hard work too, no matter how pleasurable it my be

    http://www.markless.org
    http://www.flickr.com/markless

  4. #4

    Join Date
    May 2007
    Location
    Sungai Petani, Kuala Terengganu
    Posts
    346
    bagi saya.. shashinki ni mahal la..

  5. #5
    aku pun rasa shashinki mahal.. tapi lepas aku tolak duit minyak, tol, masa, nak parking lagi... jauh lebih murah la pulak shashinki nih...

  6. #6

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    terengganu
    Posts
    1,233
    Quote Originally Posted by eddymohd
    bagi saya.. shashinki ni mahal la..

    klaau gitu kat mana murah lagi..yang boleh beli melalui web..
    Photography to the amateur is recreation, to the professional it is work, and hard work too, no matter how pleasurable it my be

    http://www.markless.org
    http://www.flickr.com/markless

  7. #7
    Nok beli tripod manfrotto 190xprob, 804rc2 & 102Strap & Nikon lens 50mm 1.8F
    lihat dari mata hati...

  8. #8

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    kuantan | temerloh
    Posts
    9
    kalu nk beli cash.pullop kat mana muroh,....
    area kuantang,....

  9. #9

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Terengganu-Kedah-Penang
    Posts
    141
    Kat KT kalau nak cari barang2 kamera macam lense, body kerr.. cuba tanya kat kedai Union Motor, kalau tak silap kat2 sebelah ngan Bank Islam.. Ini kedai elektrik tapi barang DSLR pun dia ada jual.. stock maybe takder kat kedai aaa.. kena order.. price wise.. sure KL lagi murah aaa.. tapi still reasonable rasanyer...

  10. #10

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    6

    Re: kedai kamera

    erm..sy ade nk jual lens sy..18-105mm vr n 18-55mm vr..sy duk kuala terengganu..kalau berminat boleh sms 0142676204-imran.

  11. #11

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Saujana Damansara
    Posts
    3,103

    Re: kedai kamera


  12. #12

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Terengganu. Malaysia
    Posts
    42

    Re: kedai kamera

    waper ya ran eh??

  13. #13

    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    12

    Re: kedai kamera

    Quote Originally Posted by markless View Post
    beli dekat shashinki je.. http://www.shashinki.com situ boleh poss lagi
    sori..
    sy budak baru..
    sy tgk shashinki tu lg muroh drpd YL..
    mohon tnya,smua itu barang ori ker?
    ade lg hok lebih murah?
    maaf jika sy silap...

  14. #14

    Join Date
    May 2012
    Posts
    1

    Re: kedai kamera

    Salam,

    Ambe org baru gok dlm forum ni, hok ambe survey kt union motor ni harga boleh tahan la contohnye ambe tanye lens nikkor 35mm 1.8G boleh RM790, tp kalu g kt kdai sebelah pang ngn lee hin tu dia bagi RM850...Kalau d KL pn harga lens ni ambe boleh dapat dalam RM 760...jadi kire ok la jugok harga dia ni tp ambe suke usha harga kt forum lowyat n banding harga d lowyat terus...boleh dapat lagi muroh senang pasal ambe selalu g KL cari barang ;p

  15. #15

    Join Date
    May 2011
    Location
    kuantan & segamat
    Posts
    63

    Re: kedai kamera

    Quote Originally Posted by asbaha View Post
    kalu nk beli cash.pullop kat mana muroh,....
    area kuantang,....
    kat kuantan parade ade sebijik kedai, pas 2 kat bank rakyat indera mahkota pun de sebijik kedai gak...
    Laman Web : Noridzuan Mahfok

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •