Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 91

Thread: Kedai Kamera dan Peralatan Fotografi

  1. #46

    Re: Kedai Kamera dan Peralatan Fotografi

    Kalo sapa2 yang ada kat Ipoh, boleh le try kedai ni, www.kedaikameradigital.com . Cuma kedai fizikal belum ada lagi. Tapi boleh deal disekitar Ipoh

  2. The Following User Like This Post:


  3. #47

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    KL Ulu Klang
    Posts
    28

    Re: Kedai Kamera dan Peralatan Fotografi

    nie pun kedai online jugok

    http://camera4ushoponline.blogspot.com/

    aksesori kamera yg murah2 tapi berkualiti
    kalo ramai support insyaAllah bole la bukak kedai betul
    bukak 24 jam...hehehe (kalo x jawab sms tu tgh tido la tu)
    nak jadi pengedar pun boleh jugak kalo sapa2 nak buat part time
    lokasi KL Ulu Klang je...dkt zoo negara
    poslaju ke seluruh Malaysia pun bole

    kalau ada aksesori yg anda berminat insyaAllah rege ble bincang...

    100% bumiputra
    Last edited by ruhaz; 20th August 2010 at 02:04 AM.

  4. The Following User Like This Post:


  5. #48

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,421

    Re: Kedai Kamera dan Peralatan Fotografi

    Quote Originally Posted by tigerblack View Post
    Photo Selangor - harga murah syaratnya anda tahu apa yang anda mahu.... jangan deal dengan tokey rambut pendek yang muda tu .. poyo rasa macam nak tumbuk jer dia
    Lee Photo Trading SS2 - harga berpatutan dan layanan pun okay
    lain kali tumbuk jer..ya kuasa membeli ditgn pengguna..nasihat hanty yg lelebih tu tinggalkan jer..sekarang kita ada byk pilihan bukan spt few years back..jika dulu selangor photo kegemaran hanty..now hanty tak kisah kat mana pun..sebab??dah takder duit nak membeli....window shop jer...wakakakkaakakaaa
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  6. #49

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    94

    Re: Kedai Kamera dan Peralatan Fotografi

    Quote Originally Posted by zainzubir View Post
    lain kali tumbuk jer..ya kuasa membeli ditgn pengguna..nasihat hanty yg lelebih tu tinggalkan jer..sekarang kita ada byk pilihan bukan spt few years back..jika dulu selangor photo kegemaran hanty..now hanty tak kisah kat mana pun..sebab??dah takder duit nak membeli....window shop jer...wakakakkaakakaaa
    Mana boleh tumbuk... nak jadi perakam foto yang baik kena belajar sabar tak gitu?

  7. #50

    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Puchong
    Posts
    402

    Re: Kedai Kamera dan Peralatan Fotografi

    bintang maju ioi mall..beli canon 7D adeker patut salesman tu bagi sd card...canon 7d kan ke pakai cf card...serkap jaranng la ni..nak suh pegi balik kedai dia tu...bagi saya kedai ni service tak bagus..salesman kedai tu knowledge fotography kurang...kes beli tak perasan la ni....nak blik cpat2

  8. #51

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    B.B. Bangi
    Posts
    180

    Re: Kedai Kamera dan Peralatan Fotografi

    Quote Originally Posted by pluto View Post
    bintang maju ioi mall..beli canon 7D adeker patut salesman tu bagi sd card...canon 7d kan ke pakai cf card...serkap jaranng la ni..nak suh pegi balik kedai dia tu...bagi saya kedai ni service tak bagus..salesman kedai tu knowledge fotography kurang...kes beli tak perasan la ni....nak blik cpat2
    setuju ngn pluto, setakat ni pengalaman saye kat bintang maju mines pun same, service mcm nak tak nak layan, saye tanye psal availability stock pun malas nk gi check...saye tanye harge 5DMKII pun dea letak maximum retail price RM8900 (-_-")...

  9. #52

    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Puchong
    Posts
    402

    Re: Kedai Kamera dan Peralatan Fotografi

    saya tak pergi beli tapi remote kawan dari phone ajer belikan camera 7d untuk opis pakai..

    * hal di kedai bintang maju ioimall

    pengalaman yang lepas2 tahun 2003

    tanya sales kedai tu..saya niat memang nak beli nikon d60 dari rumah dah google ape sumer la

    sampai kedai bintang maju tu dia suggest canon 350D,di cakap la blaa...bla..pasal camera tu bagus la itu la...

    saya cakap nak jugak nikon...dia cakap semua branch xde stok dah...saya ni dah gian sngat nk pegang camera dslr terpaksa la pakai canon 350d tu...

    tanya lagi...lepas ni ape coming brand canon akan kuar..dia cakap lambat lagi kuar ....seolah2 macam dia nak jual barang tu ajer...

    so the ending story nyer baru 1week pakai 350d tu....canon 1000d pun kuar ,kalo saya tahu nak kuar baik xyah beli 350D tu...hampeh la salesperson tu....

    maksud saya diatas bukan camera tu tak bagus.....???tujuan dia jual untuk abiskan stok dia jer bukan dia jual berdasarkan minat kita dalam bidang ni...bukannye kita xde duit nak beli...dia slalu guna perkataan "kalo you nak murah la"

    contoh baru ni kawan saya pergi beli Canon 7D kat bintang maju ioimall u all sumer tau dia bagi camera bag aper??

    camera bag brand lumix...kecik pulak tu,,salesman tu tak tahu ker body canon 7D tu besar nak letak celah mana
    sliding bag tak bagi reason dah abis..padahal dia jual harga lain...kira2 derang ni menyusahkan kawan aku dan aku sekali la...

    aku selalu nampak salesman derang ni hantam keromo jer bila makcik pakcik bawak anak nk beli camera kat situ...

    kalo korang nk info lagi nnti kita sambung lagi...

  10. #53

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    KL, Selangor, Melaka, Perak
    Posts
    353

    Re: Kedai Kamera dan Peralatan Fotografi

    Quote Originally Posted by adieo View Post
    setuju ngn pluto, setakat ni pengalaman saye kat bintang maju mines pun same, service mcm nak tak nak layan, saye tanye psal availability stock pun malas nk gi check...saye tanye harge 5DMKII pun dea letak maximum retail price RM8900 (-_-")...
    try bintang maju kt warta..ok smue stakat ni siap dpt mura pe lg kalah j-one dgn kdai len yg aku cmpare

    1)body + kit lense
    2)70-300

    smue aku angkt situ ..
    A good photograph is knowing where to stand

  11. #54

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    94

    Re: Kedai Kamera dan Peralatan Fotografi

    Kebanyakan kedai franchise nie staff dia makan gaji dan komsiyen... so most takde minat pasal camera. Cuba tanya barang macam Cokin type filter ke... ND filter ke.. haram diaorang tahu. Berbeza dengan kedai yang betul-bertul staf dia memang photographer la. Saya kalau ke Singapura saya suka ke kaw Peninsular Plaza.... most staff kat kedai kaw tu memang tahu. The best Cathay Photo... best giler! Barang banyak macam -macam ada... harga amat berpatutan dan layan profesional. Tapi ada juga kedai kat area tu yang potong leher.... Kalau nak beli barang pergilah ke Cathay Photo yer.... Lowepro contohnya... 20-40 peratus lebih murah dari KL

  12. #55

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    B.B. Bangi
    Posts
    180

    Re: Kedai Kamera dan Peralatan Fotografi

    Quote Originally Posted by tigerblack View Post
    Kebanyakan kedai franchise nie staff dia makan gaji dan komsiyen... so most takde minat pasal camera. Cuba tanya barang macam Cokin type filter ke... ND filter ke.. haram diaorang tahu. Berbeza dengan kedai yang betul-bertul staf dia memang photographer la. Saya kalau ke Singapura saya suka ke kaw Peninsular Plaza.... most staff kat kedai kaw tu memang tahu. The best Cathay Photo... best giler! Barang banyak macam -macam ada... harga amat berpatutan dan layan profesional. Tapi ada juga kedai kat area tu yang potong leher.... Kalau nak beli barang pergilah ke Cathay Photo yer.... Lowepro contohnya... 20-40 peratus lebih murah dari KL
    saye slalu dgr psal cathay photo ni, berminat lak nk singgah...maklumla tak penah gi singapore lagi :P

  13. #56

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    94

    Re: Kedai Kamera dan Peralatan Fotografi

    Kalau ada kesempatan singgah sana pergi bro... berbaloi. Harga dengan tukaran Ringgit sekarang rasanya masih berbaloi! Cathay tidaklah kedai paling murah kat Singapore tapi paling profesional. Kalau nak murah cari kat Sim Lim Square... cuma peniaganya kengkadang macam Low Yat gak.. ada yang tak jujur dan harga markup kalau kita muka bukan Singaporean. Jalan-jalan area Peninsular Plaza tu ada lima enam kedai kamera....

  14. #57

    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Puchong
    Posts
    402

    Re: Kedai Kamera dan Peralatan Fotografi

    Quote Originally Posted by tigerblack View Post
    Kebanyakan kedai franchise nie staff dia makan gaji dan komsiyen... so most takde minat pasal camera. Cuba tanya barang macam Cokin type filter ke... ND filter ke.. haram diaorang tahu. Berbeza dengan kedai yang betul-bertul staf dia memang photographer la. Saya kalau ke Singapura saya suka ke kaw Peninsular Plaza.... most staff kat kedai kaw tu memang tahu. The best Cathay Photo... best giler! Barang banyak macam -macam ada... harga amat berpatutan dan layan profesional. Tapi ada juga kedai kat area tu yang potong leher.... Kalau nak beli barang pergilah ke Cathay Photo yer.... Lowepro contohnya... 20-40 peratus lebih murah dari KL
    hah btul tu aku nak kuar ayat macam ni rr..memang tak tahu pun...noise ke aper ker..iso ker...yang dia tahu "ini canon maaa..."

  15. #58

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    kuantan,pahang
    Posts
    58

    Re: Kedai Kamera dan Peralatan Fotografi

    Quote Originally Posted by tigerblack View Post
    Saya kalau ke Kuantan selalu singgah Kuantan Parade... ada dua kedai gambar kat ground floor... kat hujung kedai tu. Satu kedai macam lama barang tak banyak ada dua tiga budak pompuan jaga... boleh runding harga. Saya beli GGS 3.0 inci pada harga RM25 sedangkan kedai lain kat situ letak harga RM80 paling murah (low yat sampai rm280 pun ada... mengarut!). Sebelah kedai tu ada satu lagi kedai... barang banyak dan ada jual second body dan lens! Best kedai tu... harga takdelah murah sangat tapi saya rasa kalau pandai ayat boleh ayat awek kat kedai tu bagi murah. Berbaloi kalau visit kedai kat Kuantan Parade tu... maaf nama kedai tak ingat.
    Photo Sun Ktn Parade,2 awek frendly

    satu lgi sebelah 7E.2 awek gak tpi mcm blur sket bila tanya bab camera.

  16. #59

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    94

    Re: Kedai Kamera dan Peralatan Fotografi

    Satu lagi kedai yang saya rasa okay... International Camera Services Pertama Complex. Barang banyak, awek mesra dan mereka tahu apa yang mereka jual. Harga price tag pun tak melambung tinggi supaya mereka boleh bagi 'diskaun' macam kat Photo Selangor. Saya beli beberapa aksesori kat sini dan berpuas hati.

  17. #60

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    KL, Selangor, Melaka, Perak
    Posts
    353

    Re: Kedai Kamera dan Peralatan Fotografi

    Kedai mane bagus utk cari

    ~memory card (xkisah kdai comp / camera )
    ~bag

    sekitar kl / slgor
    A good photograph is knowing where to stand

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •