Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35

Thread: Mencari Kesilapan Foto

  1. #16

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    4,986
    wahahaha...
    terima kasih.. terima kasih..
    kerana sudi beri pandangan..

    gmbr ni mmg saya rakam tanpa menggunakan lensa..
    hanya kavalera shj dpt memberi "cetusan rasa" yang tepat..
    apa pun kpd kwn² yg lain jutaan terima kasih kerana sudi memberi komen..

    **** terdapat ratusan titik dust/black spot pada image sensor dan lensa... blom bermasa untuk hantar cuci..
    What Does " Shooting From The Hip " Mean?
    http://www.aiman.my/

  2. #17
    tipah tertipu...

  3. #18

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di depannya masjid, di belakangnya mini market..
    Posts
    2,323
    Quote Originally Posted by PeLaris
    wahahaha...
    terima kasih.. terima kasih..
    kerana sudi beri pandangan..

    gmbr ni mmg saya rakam tanpa menggunakan lensa..
    hanya kavalera shj dpt memberi "cetusan rasa" yang tepat..
    apa pun kpd kwn² yg lain jutaan terima kasih kerana sudi memberi komen..

    **** terdapat ratusan titik dust/black spot pada image sensor dan lensa... blom bermasa untuk hantar cuci..
    :?: :shock: :? :evil: :twisted: :roll: :twisted: ops:
    “the only time politicians tell the truth is when they call each other liars” http://abahwafi.fotopages.com

  4. #19

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    4,986
    bukan tertipu, cuma menduga akal...
    kwn² boleh cuba dengan teknik ini yg digelar "pin hole"...
    jarum yg halus ibarat menggunakan aperture f/72..
    oleh krn kedudukan kad-board pengganti lensa berada pada paksi tidak betul,
    maka jarak "DOF" nya tidak dpt dirakam dgn betul..
    sy kena byk buat experiment untuk dapatkan gmbar menjadi sedikit "sharp"..
    What Does " Shooting From The Hip " Mean?
    http://www.aiman.my/

  5. #20

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    4,986
    Quote Originally Posted by abahwafi
    Quote Originally Posted by PeLaris
    wahahaha...
    terima kasih.. terima kasih..
    kerana sudi beri pandangan..

    gmbr ni mmg saya rakam tanpa menggunakan lensa..
    hanya kavalera shj dpt memberi "cetusan rasa" yang tepat..
    apa pun kpd kwn² yg lain jutaan terima kasih kerana sudi memberi komen..

    **** terdapat ratusan titik dust/black spot pada image sensor dan lensa... blom bermasa untuk hantar cuci..
    :?: :shock: :? :evil: :twisted: :roll: :twisted: ops:
    hehe abah, lama tak bersua..
    :P
    What Does " Shooting From The Hip " Mean?
    http://www.aiman.my/

  6. #21

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    sekali abam pelaris tak guna lens langsung
    ttthehe
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  7. #22

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    4,986
    wahahaha...
    aji cuba wat, tgk camneR jadik...
    What Does " Shooting From The Hip " Mean?
    http://www.aiman.my/

  8. #23

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    kuantan-kerteh
    Posts
    3,661
    Quote Originally Posted by PeLaris
    wahahaha...
    terima kasih.. terima kasih..
    kerana sudi beri pandangan..

    gmbr ni mmg saya rakam tanpa menggunakan lensa..
    hanya kavalera shj dpt memberi "cetusan rasa" yang tepat..
    apa pun kpd kwn² yg lain jutaan terima kasih kerana sudi memberi komen..

    **** terdapat ratusan titik dust/black spot pada image sensor dan lensa... blom bermasa untuk hantar cuci..
    popaleh kavalera pdricvcr!!!!
    http://ikelah.fotopages.com
    ------------------------------------------------------


  9. #24

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    4,986
    Efek dua atau tiga cucuk lubang menghasilkan gambar yg berbeza dengan satu cucuk.
    What Does " Shooting From The Hip " Mean?
    http://www.aiman.my/

  10. #25
    yeaaaahhhhh pakcik menang moto.. muahahahahaha

    cucuk cucuk cucuk.. hehehe.. dapat adiah aper nih jawab betul nih abam pelaris? hehehe

  11. #26

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    AROUND E101 41.785
    Posts
    155
    PINHOLE RULES! 8) xpernah try lagi pakai digital...share la lagi bro!

  12. #27

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    4,986
    Quote Originally Posted by Kavalera
    yeaaaahhhhh pakcik menang moto.. muahahahahaha

    cucuk cucuk cucuk.. hehehe.. dapat adiah aper nih jawab betul nih abam pelaris? hehehe
    dpt hadiah 1800 + 1600 unit 8bf photoshop filters..
    What Does " Shooting From The Hip " Mean?
    http://www.aiman.my/

  13. #28

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    4,986
    Quote Originally Posted by perliz
    PINHOLE RULES! 8) xpernah try lagi pakai digital...share la lagi bro!
    Ya perliz...
    pinhole ni serupa mcm " catadioptric lenses ", hanya punyai satu aperture..
    What Does " Shooting From The Hip " Mean?
    http://www.aiman.my/

  14. #29

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    4,986
    catadioptric lenses juga dikenali sebagai mirror lenses
    What Does " Shooting From The Hip " Mean?
    http://www.aiman.my/

  15. #30

    Join Date
    May 2007
    Location
    kepala batas, penang
    Posts
    794
    klu tangkap wedding tak pakai lens gempaq jugak kan? kehkeh keh keh keh keh

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •