Results 1 to 3 of 3

Thread: Search Tool

  1. #1

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    TRG
    Posts
    4,425

    Search Tool

    saya nak tanya ni..
    disebabkan betul2 tak tahu..

    camna nak guna search tools dengan berkesan?
    maksud saya, nak search topik yang dah dipost sbelum ni.
    saya dah tanya dulu, tapi takde respon.

    maybe mohon admin bleh jelaskan serta bagi tips skit.
    then, mudah la orang utk mengelak dari buat double posting mende yang sama.

    arini, saya cari posting/topik berkait ngan recover gambo yang hilang dari SD card. seingat saya, nash/candidsyndicate pernah terkena dan tanya solution. tapi saya tak reti nak search kat mana topik tu, sbb tak ingat kat forum mana dia bubuh, fotopages mania ke, tips fotografi ke dll..
    kalu search based on posting dari nash, banyak jugak result yg kuar..

    tu je la, minta respon dari smua..
    utk kebaikan smua.
    SeHero mana pun, tetap anak mak, hamba Tuhan....
    http://flickr.com/photos/ieman

    "Oh Allah, bantulah kami dalam menyempurnakan amalan agama kami di samping menentang musuh-musuhMu"

  2. #2

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    TRG
    Posts
    4,425

    Re: Search Tool

    ting tong...

    BUMP!
    SeHero mana pun, tetap anak mak, hamba Tuhan....
    http://flickr.com/photos/ieman

    "Oh Allah, bantulah kami dalam menyempurnakan amalan agama kami di samping menentang musuh-musuhMu"

  3. #3

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: Search Tool

    Place + in front of a word which must be found and - in front of a word which must not be found.
    Put a list of words separated by | into brackets if only one of the words must be found.
    Use * as a wildcard for partial matches.



    http://www.google.com/help/basics.html

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •