Results 1 to 15 of 15

Thread: Perbarisan 75 Tahun Jubli Intan Tentera Darat Malaysia

  1. #1

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    negeri nasi kandaq darul pasemboq
    Posts
    558

    Perbarisan 75 Tahun Jubli Intan Tentera Darat Malaysia

    ok kawan2, sekadar nak kongsi..
    baru2 ni 1hb Mac 2008 Tentera Darat Malaysia telahpun berusia 75 tahun (1 Mac 1933 - 1 Mac 2008).
    Perbarisan Jubli Intan ni diadakan di PUSASDA Port Dickson.

    ketibaan Panglima Tentera Darat Jeneral Tan Sri Muhammad Ismail Bin Haji Jamaluddin.


    Anggota perbarisan masuk baris.



  2. #2

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    negeri nasi kandaq darul pasemboq
    Posts
    558

    Re: Perbarisan 75 tahun Jubli Intan Tentera Darat Malaysia

    pembawa panji2 masuk baris.




    Ketua Perbarisan, Lt. Kol Ungku Azli Ungku Zahar Pegawai Memerintah 1 RAMD.

  3. #3

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    negeri nasi kandaq darul pasemboq
    Posts
    558

    Re: Perbarisan 75 tahun Jubli Intan Tentera Darat Malaysia






  4. #4

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    putrajaya
    Posts
    315

    Re: Perbarisan 75 tahun Jubli Intan Tentera Darat Malaysia

    pegi PD cover event ke azri???? dahsyat.....

  5. #5

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Perbarisan 75 tahun Jubli Intan Tentera Darat Malaysia

    Colonel kedua wanita Malaysia (Let) tu sahabat hanty..even yg pertama juga (arwah..semuga Allah swt mencucuri rahmat ke atas roh Kolonel Ning) juga sahabat sepangajian hanty...bangga mempunyai sahabat yang melibatkan diri dalam ketenteraan. Untuk makluman, di Malaysia RMC telah mengeluarkan 5 wanita pertama dan 2 daripadanya adalah sahabat hanty. Colonel Fadzlette (yang baru2 ni ditauliahkan Colonel wanita kedua) dan Major Rozita (now owns a lawyer's firm dan sahabat karib hanty hingga sekarang) adalah kedua wanita pertama RMC tersebut.
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  6. #6

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    negeri nasi kandaq darul pasemboq
    Posts
    558

    Re: Perbarisan 75 tahun Jubli Intan Tentera Darat Malaysia

    berpeluang makan se'table dengan Kol Fadzlette masa Jubli Intan ni..
    seorang yg cute, peramah dan sangat mengambil berat hal2 team media..

  7. #7

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Perbarisan 75 tahun Jubli Intan Tentera Darat Malaysia

    Let mmg bahagian perhubungan awam...
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  8. #8

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Pandan Indah
    Posts
    525

    Re: Perbarisan 75 tahun Jubli Intan Tentera Darat Malaysia

    fuh.....mmg masuk percuma ka?

  9. #9

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    negeri nasi kandaq darul pasemboq
    Posts
    558

    Re: Perbarisan 75 tahun Jubli Intan Tentera Darat Malaysia

    Quote Originally Posted by fahmishah
    fuh.....mmg masuk percuma ka?
    open to public..
    tapi public boleh lepak kat tepi2 ja la

  10. #10

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Melaka / Hutan Batu KL
    Posts
    80

    Re: Perbarisan 75 Tahun Jubli Intan Tentera Darat Malaysia

    Alamak azri,, ada geng jugak kat sini, aku ada jugak masa ni, nanti aku kasi masuk ye, baik punya tembak..

  11. #11

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Melaka / Hutan Batu KL
    Posts
    80

    Perbarisan 75 Tahun Jubli Intan Tentera Darat Malaysia


  12. #12

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Melaka / Hutan Batu KL
    Posts
    80

    Perbarisan 75 Tahun Jubli Intan Tentera Darat Malaysia


  13. #13

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Melaka / Hutan Batu KL
    Posts
    80

    Perbarisan 75 Tahun Jubli Intan Tentera Darat Malaysia


  14. #14

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    negeri nasi kandaq darul pasemboq
    Posts
    558

    Re: Perbarisan 75 Tahun Jubli Intan Tentera Darat Malaysia

    Magge,
    awak yg mana 1 ari tu?
    salah sorang fotografer yg pakai kot tu ka?

  15. #15

    Re: Perbarisan 75 Tahun Jubli Intan Tentera Darat Malaysia

    Rej 1 Melayu mesti ada masa ni agaknya...he he... Dah lama tak berkawat cam tu.

    Utk event macam ni dorang buat latihan kawat biasanya dalam 1 bulan..pergh..mmg sengsara yang kat dalam tu, sebab saya pernah merasainya semasa grad PALAPES tahun 1999.
    Shoot With One Eye Open

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •