Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22

Thread: FMDC Somban Chaos | Trip Memancing Di Jepun

  1. #1

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Seremban To bukit Jalil Everyday...
    Posts
    248

    FMDC Somban Chaos | Trip Memancing Di Jepun

    Salam Rakan FMDC Sume...

    Rasenye lame dah geng FMDC Somban Chaos tak bagi photo report ni. kali ni ade la sket photo report kiteorang ni ha...

    Pada 1&2 March lepas, kami geng FMDC Somban Chaos yg terdiri daripada saudara Kadak@mhafizahmad, saudara Isfanizal@isfann, saudara Ustaz@pixoproject dan saudara Ayoi@Ayoikz telah mengadakan trip memancing air tawar di Lake Biwa, Kyoto, Jepun. Ini adalah kali pertama kami menuju ke negara matahari terbit itu setelah berhempas pulas dan kepale menncari duit dengan dengan cara mengepow Paktua (Salah satu aktiviti wajib kami) utk membolehkan kami pergi kesane.

    Kami pergi ke sana dengan menaiki tongkang Pak Mail Posmen dengan enjin Yamaha 3200 kuasa kuda padi beliau yg sungguh kuat. Sesampai kami di perairan Tokyo, kami disambut oleh saudara Takahiro Omori, seorang pemancing tegar di US (tapi die orang jepun, sanggup gi jepun kejap semata-mata nak sambut kiteorang).

    Terima kasih kepada saudara isfan kerana menjadi jurugambar rasmi kami pada trip tersebut.

    Cite banyak tak guna, kasi usya gambo kat bawah.


    1. Bersenjatakan Abu Garcia Tormentor warna ijau belang, saudara kadak dengan senyum lebar ingin mencuba nasib di tanahair kelahiran beliau.



    2. Saudara ayoi dengan muke bersahaja mengarau pancing beliau dengan begitu yakin ikan akan memakan umpannye walaupun ini baru kali pertama beliau memancing ikan selain memancing perempuan dan maknyah.


    3. Balingan pertama dengan kadaran selamba berharap agar seekor ikan menyambar umpannya.



    4. Balingan yg ke 27 kali, masih belum ade ikan yg menyambar.



    5. Balingan yg ke 108 kali, juga masih belum ade ikan yg menyambar dan ditimpa pula nasib malang pabila umpan sangkut di daunan di tepian tasik selatan tanahair ku sayang sangat pade auntyzain seorang perempuan melayu terakhir sekali.



    6. Saudara pixo yg kepenatan walaupun tidak memancing tidur di dalam kereta Lancer Evolution VIII yg kami sewa di Jepun



    7. Saudara isfan cube memasukkan muke beliau di dalam gambar bersama saudara pixo kerana tiada sapa yg sanggup mengambil gambar utk saudara isfan kerana sibuk memancing maknyah.. eh.. pancing ikan la.. di Jepun.


    8. Saudara Kadak dan Saudara Ayoi dengan muka hiba tidak mendapat sebarang hasil mula membungkus pancing utk pulang ke rumah Takahiro Omori utk menikmati sushi yg sedang di sediakan oleh sepupu perempuan belah mak mertua makcik bapak die punye oneng-oneng.


    Setelah 5 jam memancing, akhirnye kami semua berjaya menjadi raja Kumpow, hadehhhh...

    Sekian Sahaja laporan kami di FMDC Somban Chaos. Gambar lain akan menyusul.

    Terima kasih.

  2. #2

    Re: FMDC Somban Chaos : Trip Memancing Di Jepun

    aduhai..... sakit giler perut aku tergelak ni oiiiii... aduiiiiiiii

  3. #3

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    -Bawah spain,sebelah jazair-itulah Morocco
    Posts
    487

    Re: FMDC Somban Chaos : Trip Memancing Di Jepun

    ni nak cayo tak nih..nak koba kek jopon asal ado keto anser kek jopon..hahaha..apo pon somban memang best..banyak mano dapek ikan..dapek ikan duyung tak..dongat jopon banyak ikan duyung..kui3x...
    Saidina Omar Abd Aziz berkata:"barangsiapa yang beramal tanpa Ilmu, ia telah mendorong kerosakan yang banyak mengatasi kebaikan"
    ___________________________
    http://arrembawi.fotopages.com
    http://teratakperpatih.blogspot.com

  4. #4

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Seremban To bukit Jalil Everyday...
    Posts
    248

    Re: FMDC Somban Chaos : Trip Memancing Di Jepun

    tuh bukan anser la, tuk Evo VIII tu beb!


    Quote Originally Posted by arrembawi
    ni nak cayo tak nih..nak koba kek jopon asal ado keto anser kek jopon..hahaha..apo pon somban memang best..banyak mano dapek ikan..dapek ikan duyung tak..dongat jopon banyak ikan duyung..kui3x...

  5. #5

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    -Bawah spain,sebelah jazair-itulah Morocco
    Posts
    487

    Re: FMDC Somban Chaos : Trip Memancing Di Jepun

    bang hafiz..banyak laie ko gambar..leh cuci mato..abg afad bolayar laie ko?dah tak donga kaba dah lai..hehe.
    Saidina Omar Abd Aziz berkata:"barangsiapa yang beramal tanpa Ilmu, ia telah mendorong kerosakan yang banyak mengatasi kebaikan"
    ___________________________
    http://arrembawi.fotopages.com
    http://teratakperpatih.blogspot.com

  6. #6

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Seremban To bukit Jalil Everyday...
    Posts
    248

    Re: FMDC Somban Chaos : Trip Memancing Di Jepun

    ado laie gamba, kek bebudak ni. nanti dio upload la tu. itu si afad belayar lagi, tah apo dibuek err ateh kapal tu tah lamo tak balek


    Quote Originally Posted by arrembawi
    bang hafiz..banyak laie ko gambar..leh cuci mato..abg afad bolayar laie ko?dah tak donga kaba dah lai..hehe.

  7. #7

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: FMDC Somban Chaos : Trip Memancing Di Jepun

    tipah tertipu...tipah tertipuuuuuu....hanty karate kang si hafiz yg buat lapuran palsu ni!! :twisted:
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  8. #8

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Selangor
    Posts
    1,692

    Re: FMDC Somban Chaos : Trip Memancing Di Jepun

    Uisshhh.. minggu lepas den baru balik dari kyoto awat tak habaq... leh gi mancing sama...

    Tak pong kita layan gijon street nyer awek... tapi masa den kak sano Sojuk gilos jang oi.. ni pakai T-Shirt je Kyoto mano lak ni...
    "There is nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept." — Ansel Adams (1902—1984).
    http://www.mkrash.com

  9. #9

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Seremban To bukit Jalil Everyday...
    Posts
    248

    Re: FMDC Somban Chaos : Trip Memancing Di Jepun

    tidakkkkkkkkkkkk!!! :twisted:


    Quote Originally Posted by zainzubir
    tipah tertipu...tipah tertipuuuuuu....hanty karate kang si hafiz yg buat lapuran palsu ni!! :twisted:

  10. #10

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Seremban To bukit Jalil Everyday...
    Posts
    248

    Re: FMDC Somban Chaos : Trip Memancing Di Jepun

    Kyoto, Nilai N9..


    Quote Originally Posted by mkrash
    Uisshhh.. minggu lepas den baru balik dari kyoto awat tak habaq... leh gi mancing sama...

    Tak pong kita layan gijon street nyer awek... tapi masa den kak sano Sojuk gilos jang oi.. ni pakai T-Shirt je Kyoto mano lak ni...

  11. #11

    Re: FMDC Somban Chaos : Trip Memancing Di Jepun

    Muahahahahaha.... Tali perut ku semakin nipis...

    Lepas tu minum-minum kat Restoran Shushimanistak, Daerah Manoguloeihnie, Kyoto ...

    Aku sebagai supporting hero bagi cerita ini... hanya mampu berkata "No Komen"...

    Bila lagi nak pergi? Best gak layan mancing nie... Lepas nie kita gi mancing kat Gurun Sahara nak??
    Ayoikz@Photohutz
    My Lens

    D40-Kit Lens (18-55)-SB800-Laptop Office

  12. #12

    Re: FMDC Somban Chaos : Trip Memancing Di Jepun

    Akibat terlampau mengantuk akibat daripada perjalanan menaiki tongkang Pak Mail Posmen dengan enjin Yamaha 3200 kuasa kuda padi yang mengambil masa selama 121 jam untuk sampai ke kyoto.... saudara pixo yang keletihan terlelap semasa cuba mengambil gamabr ikan toman yang sedang berlegar2 di dasar tasik Kyoto setelah sampai di lokasi...

  13. #13

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Seremban To bukit Jalil Everyday...
    Posts
    248

    Re: FMDC Somban Chaos : Trip Memancing Di Jepun

    dlm kete tido, kat jeti tido... isk die ni...


    Quote Originally Posted by isfann
    Akibat terlampau mengantuk akibat daripada perjalanan menaiki tongkang Pak Mail Posmen dengan enjin Yamaha 3200 kuasa kuda padi yang mengambil masa selama 121 jam untuk sampai ke kyoto.... saudara pixo yang keletihan terlelap semasa cuba mengambil gamabr ikan toman yang sedang berlegar2 di dasar tasik Kyoto setelah sampai di lokasi...

  14. #14

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Setiawangsa, KL
    Posts
    508

    Re: FMDC Somban Chaos : Trip Memancing Di Jepun

    ~uih...best..best...best...best...best...best...be st...best...best...best...
    ~eh..eh..klu ada laie nak poie jopun ko...poie korea ko...kobar2 kan la...
    ~kot mana tau kalau ada duit lobih potong gotah...den pun nak ikut samo...

  15. #15

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Seremban To bukit Jalil Everyday...
    Posts
    248

    Re: FMDC Somban Chaos : Trip Memancing Di Jepun

    buleh2, takdo hal. lopeh ni kiteorang planning nak poie manceng kek brazil plak, nak manceng piranha.

    Quote Originally Posted by reezuan
    ~uih...best..best...best...best...best...best...be st...best...best...best...
    ~eh..eh..klu ada laie nak poie jopun ko...poie korea ko...kobar2 kan la...
    ~kot mana tau kalau ada duit lobih potong gotah...den pun nak ikut samo...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •