Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 110

Thread: Zoo Negara Reloaded

  1. #16

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Underground
    Posts
    4,866

    Re: Zoo Negara Reloaded

    Quote Originally Posted by Firdaus™
    enaknya...sehingga menjilat hidung...hehe



    Exposure Time = 1/50"
    F Number = F13
    Exposure Program = Manual
    ISO Speed Ratings = 800
    Exposure Bias Value = ±0EV
    Metering Mode = Center Weighted Average
    perghh.. sehingga menjilat lubang hidung... luar biasa..

  2. #17

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Di Skrin Monitor Anda
    Posts
    2,292

    Re: Zoo Negara Reloaded

    aji.. tggi btl ISO.. 1600...
    hebat...
    ehehehee....
    Once photography enters your bloodstream, it's like a disease.

    Mudme's Flickr™ | UnderoneroofCreative.com Website

  3. #18

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    fi Ardillah
    Posts
    1,916

    Re: Zoo Negara Reloaded

    kata lembu : "jangan tarik bulu kat hidung aku...degil ek!"



    Exposure Time = 1/80"
    F Number = F13
    Exposure Program = Manual
    ISO Speed Ratings = 560
    Exposure Bias Value = ±0EV
    Metering Mode = Center Weighted Average
    من صمت نجا
    "Captures the spiritual beauty of creation itself"
    Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value
    PhotoFolio | flickr™ | Callidesign™

  4. #19

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    fi Ardillah
    Posts
    1,916

    Re: Zoo Negara Reloaded

    "nyum...nyum...nyum..."



    Exposure Time = 1/125"
    F Number = F13
    Exposure Program = Manual
    ISO Speed Ratings = 250
    Exposure Bias Value = ±0EV
    Metering Mode = Center Weighted Average
    من صمت نجا
    "Captures the spiritual beauty of creation itself"
    Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value
    PhotoFolio | flickr™ | Callidesign™

  5. #20

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Zoo Negara Reloaded

    Tv( Shutter Speed )
    1/20
    Av( Aperture Value )
    7.1
    ISO Speed
    200



    Tv( Shutter Speed )
    1/40
    Av( Aperture Value )
    7.1
    ISO Speed
    200



    Tv( Shutter Speed )
    1/250
    Av( Aperture Value )
    3.5
    ISO Speed
    200



    Tv( Shutter Speed )
    1/25
    Av( Aperture Value )
    7.1
    ISO Speed
    200
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  6. #21

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Zoo Negara Reloaded

    Tv( Shutter Speed )
    1/25
    Av( Aperture Value )
    7.1
    ISO Speed
    200


    Tv( Shutter Speed )
    1/100
    Av( Aperture Value )
    7.1
    ISO Speed
    200
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  7. #22

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: Zoo Negara Reloaded

    tips ni saya dapat juri masa contest kat zoo dulu
    terima kasih kat zainal halim

    bila kita shoot minatang (binatang) kat zoo
    cuba elakkan nampak minatang tu berada lam zoo
    jaga-jaga background
    kalau boleh jangan bagi nampak pagar, tong sampah, getah paip dsb

    tunggu moment tu sampai
    kadang-kadang nak dapat gambar singa bukak mulut pun
    kat sejam kita tunggu
    setiap binatang ada perangai dia
    banyakkan tengok contoh-contoh gambar minatang kat poskad, majalah dll

    try elakkan gi outing ramai-ramai macam nak gi funfair
    cukup sekadar 2-3 orang je

    datang awal pagi
    lebih banyak aktiviti binatang yg best-best dapat kita tengok waktu ni

    upload gambar yg anda dah shoot tu
    anda kena berbangga dgn hasil sendiri dulu sebelum org lain menghargainya

    last sekali
    jangan lupa raya rumah hanty zeng tows
    ada pizza oo macam tahun lepas
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  8. #23

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    4,986

    Re: Zoo Negara Reloaded

    guna mode auto je ji..
    ehekS!
    What Does " Shooting From The Hip " Mean?
    http://www.aiman.my/

  9. #24

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Antara Juru, Bukit Mertajam & AU2, Taman Keramat
    Posts
    734

    Re: Zoo Negara Reloaded

    aji, nk tnya skit leh x.. cm na lak klu kita nk capture haiwan yg dalam sangkar.. mksud sy supaya gmbar 2 xnmpak sgt cm dlm zoo...
    "Sesungguhnya ilmu itu datangnya dari langit, pengetahuan datangnya dari pembacaan dan kuliah, ilham pula dari pengamatan, renungan dan pengalaman" - madah pujangga

    http://www.flickr.com/photos/fier1285/
    http://fier1285.fotopages.com

  10. #25

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Zoo Negara Reloaded

    Quote Originally Posted by fier1285 View Post
    aji, nk tnya skit leh x.. cm na lak klu kita nk capture haiwan yg dalam sangkar.. mksud sy supaya gmbar 2 xnmpak sgt cm dlm zoo...
    ..biar hanty mencelah...dulu masa outing pertama kali denagn azmansyah..dia ada ajau hanty....kita perlu dekatkan lens kita pada pagau/sangkar tu...masa tu kami ditaman burung...nak shoot eagle...terima kasih kpd azman, w/pun hanty tak praktikkan tapi sampai la ni hanty masih igt tips tersebut..

    siapa azmanshah??..ingin berkenalan dgn beliau?..sila ikuti link berikut

    http://forum.fotomedia.com.my/showthread.php?t=1569
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  11. #26

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Antara Juru, Bukit Mertajam & AU2, Taman Keramat
    Posts
    734

    Re: Zoo Negara Reloaded

    tima kasih hanty.. tips yg berguna nie.. sbb sblum nie slalu fail bila nk capture haiwan dlm sangkar...
    "Sesungguhnya ilmu itu datangnya dari langit, pengetahuan datangnya dari pembacaan dan kuliah, ilham pula dari pengamatan, renungan dan pengalaman" - madah pujangga

    http://www.flickr.com/photos/fier1285/
    http://fier1285.fotopages.com

  12. #27

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Malacca
    Posts
    60

    Cool Re: Zoo Negara Reloaded

    huiyoooo..jeles aku tengok gambar2 korang...pro betul la...banyak lagi aku kena belajar dari korang ni....

  13. #28

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    TSG F2
    Posts
    4

    Re: Zoo Negara Reloaded

    aku baru belajar benda2 ni. so kalo silap apa2 ke..komen je la ye. baik buruk hantam saje..










    pelik betul la..dah edit, bukak kat lain komp mesti color ada gelap, ada terang.
    Last edited by fungus; 8th December 2009 at 02:55 PM.

  14. #29

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Na na na na na Ganu kiter! tapi asal Selangor daa..
    Posts
    65

    Re: Zoo Negara Reloaded

    koleksi zoo negara gak..
    Foto shot by Athrun (my husband also member in this forum)
    Aku?? tukang edit kaler jer kasi contras /saturat sket bior jelas ;P

    Zirafah kembar gombak












    Aku nak tido..jangan kaco..g main jaoh2




    'Sayer budak baru blajar..kalau salah tulongs tunjokkan'
    Suke amik gambo tapi tak suke edit gambo! jadi kenelah pandai amik gambo bior takyah edit gambo! :-\"

  15. #30

    Re: Zoo Negara Reloaded

    Nak menambahkan koleksi gambar2 dari Zoo Negara. Malayan Tiger ni dirakam sekitar dua minggu lalu...


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •