Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Results 76 to 85 of 85

Thread: Teknik & Tips | Rule Of Thirds

  1. #76

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513
    composition tyue sket....sanggul mcm terpotong sedikit..tangan macam terpotong sedikit dan kain pun terpotong sedikit...(kalau terpotong semua :P :P :P )..tapi menang no 1 tahniah aaaa
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  2. #77

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    4,986
    apa lagi terpotong?
    kekeke
    What Does " Shooting From The Hip " Mean?
    http://www.aiman.my/

  3. #78

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    International Hill, UK
    Posts
    1,309
    Assignment untuk Photo Talk akan datang adalah "Rule of Thirds", jadi saya kasi BUMP ini thread sebagai refresher atau untuk rakan2 yang lain bertanya.

  4. #79

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    3,872
    thanks...bro...BUBBA.....

    rasenya dah dapat tangkap skit....pasal "Rule of Thirds"

  5. #80

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Gombak, bt caves mareey
    Posts
    2,874
    hurm...payah gak la nk faham...maybe just teori cmnih payah nk nmpk....hrp de pluang nnti dpt blajo ngan sifu2...teringin dpt gambo lawo2... :lol:

  6. #81

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158


    gambar di atas ni boleh ke kita katakan
    dalam kategori ro3?

    .
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  7. #82
    suatu ketika dulu pun penah amik tahu pasal ro3 nih.. tp x try pun...
    bile tgk2 contoh2.. baru nampak menariknye gambar...
    nk try laa camni... nanti korang komen..

  8. #83

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513
    buleh dikatakan aji sbeba first kita akan tgk org yg jatuh tue dimana dipositionkan 1/3 dari gambo tue..pendapat saya yang biasa-biasa nie aja aaa
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  9. #84

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    kuantan-kerteh
    Posts
    3,661
    sayapun macam en zul konfius pasal rule of third ni. jadi saya yang tak reti ni ambil gambar pakai hentam je. nak tanye sifu sifu pasal intersection tu, bahagian mana subjek nak dok pada intersection?

    misalnya gambar otai dengan mini bazookanya, nak letak otai atau bazooka dia pada intersection?

    gambar '300' oleh menantu raja aji, nak letak tepi tebing, orang bergayut kat tebing, atau yang dah jatuh pada intersection?

    yang di sebut golden section tu apa pulak? macam rule of third jugak, main lukis garis.

    harap sifu beri tunjuk ajar.
    http://ikelah.fotopages.com
    ------------------------------------------------------


  10. #85

    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    5

    Re: Teknik & Tips | Rule Of Thirds

    info yg bagus..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •