Page 2 of 30 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 16 to 30 of 443

Thread: 30 Aug | FMDC-PETRONAS Konvoi Merdeka KL-Cherating '08

  1. #16

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Mount Everest
    Posts
    8,672

    Re: Konvoi Merdeka Kembali Lagi | 2008

    aunty,
    rasanya, gi Cherating lebih cepat sampai dan senang berbanding Lumut...sbb nak gi Lumut 50% highway, 50% jalan kampung..agaknye la..
    lagipun dulu gi Lumut...amik masa 3 jam...dan byk gak simpang kena lalu..hehehe..
    kalau gi Cherating...80% highway...20% jalan persekutuan..
    dan hari tu saya gi cherating pun...1 jam 45 minit je..hehehehe...

    Lagipun kami dah fikir kalau konvoi kali ni, kami akan divided into small groups...maybe 5 kereta utk satu group...supaya senang nak manage..
    kami taknak terlalu slow dan taknak terlalu laju...dalam sepanjang perjalanan nanti, kita ada tempat sebagai tempat berkumpul semula...

    Sbg contoh, ada 20 kereta...maknanya ada 4 group...1 leader dan 4 kereta pengikut...
    setiap leader bertanggungjawab menjaga group dia supaya jgn berpecah...
    Berpecah dgn group lain tu tak mengapa....dan mungkin kami akan membahagikan kereta mengikut keupayaan kereta masing2...
    ini demi untuk keselamatan semua di jalan raya...

    Kenapa perlu ada group yg berlainan?...
    Kalau kita ada 20 kereta sederet bergerak sekali, kemungkinan besar akan terputus dan juga mengganggu pengguna jalanraya yg lain..
    dan juga akan mengakibatkan perjalanan menjadi perlahan dan terasa jauh...
    Lagipun kita akan melalui lebuhraya karak...faham2 je la kan...kita akan banyak menggunakan brek...
    kalau gerak sederet dgn 20 kereta...kalau tak fokus, kebarangkalian utk mengakibatkan kemalangan bumper to bumper adalah tinggi..

    Dan apabila kita tiba di Lebuhraya Pantai Timur, mungkin kita boleh satukan kembali 20 kereta itu...
    dan kemudian jarakkan kereta mengikut group...supaya tidak sederet 20 kereta..

    Oh ya...kami pilih Cherating sbb pantainya lebih cantik..ada langit biru toWs!
    dan lagipun Rburns nak bwk kita ke tempat dia mencari ketenangan diri sewaktu dahulu..wakakkakakakakakakaka...just kidding..

  2. #17

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Konvoi Merdeka Kembali Lagi | 2008

    cherating ada langit biru eik??yalah yalah suka hatilah plan betul2 eik..jika hanty dapat sertai sudah tentu kami ingin jadi kenderaan "penyapu" spt dahulu lagi :lol: it's really fun...
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  3. #18

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,206

    Re: Konvoi Merdeka Kembali Lagi | 2008

    Tahun nie rasanya tak dpt join.
    Nak simpan utk balik cuti raya.

  4. #19

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Melbourne, Victoria, Australia, Australia
    Posts
    1,315

    Re: Konvoi Merdeka Kembali Lagi | 2008

    saya insyaALLAh akan join program ini....menunggu detail program yg seterusnya dari AJK....hehehe....

    dan saya nak naik Nissan Sentra baru.....(note : bukan kerete saya...hahahaha)
    "So do you think you have nailed it?? ;)"
    http://www.flickr.com/photos/andenkm

  5. #20

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Mount Everest
    Posts
    8,672

    Re: Konvoi Merdeka Kembali Lagi | 2008

    Quote Originally Posted by zainzubir
    cherating ada langit biru eik??yalah yalah suka hatilah plan betul2 eik..jika hanty dapat sertai sudah tentu kami ingin jadi kenderaan "penyapu" spt dahulu lagi :lol: it's really fun...
    Ok gak tu hanty...would appreciate if you once again become a sweeper again..hehehe...

    tu la..nak diskas dgn rburns ni..oi rburns!..mana ko

  6. #21

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    State of Silver
    Posts
    5,364

    Re: Konvoi Merdeka Kembali Lagi | 2008

    alahai buat konvoi mesti jauh2 ke marshall rburns??dulu dekat pun rasa macam jauh sebab dlm berkonvoi ni jika ramai yg turut serta susah gak nak handle esp. jika melibatkan kereta yg bawa family. Jika ke lumut tak leh ke?boleh jumpa Azryshah dan saper ke lagi tu yg tentera laut hanty pun dah lupa..laluan kesana utk berkonvoi pun mudah rasanya..penginapan pun banyak jika hendak bermalam, nak balik hari pun bukan jauh bebebno..sekadar pendapat hanty je ler...atau ke Bagan lalang sekali lagi apa salahnya? apa2pun terpulanglah pada majoriti..
    hanty nak dtg sini kami sentiasa mengalu2kan kehadiran hanty dan sapa2 ler.. tapi kalau nak konvoi tu mcm jauh, betui ckp ND mcm jauh sgt.
    Tapi saya ader cadangan, apa kata buat kat HOT SPRINGS, SUNGKAI, PERAK. Boley refer kat website nie http://www.plantationresorts.com.my/...index_ap.shtml
    Cadangan jerk... sebab korang tanya pendapat kan..kan..kan
    Friendship is The Union of Spirits, a Marriage of Hearts, and The Bond thereof Virtue..

    Fotopages - http://azryshah.fotopages.com
    Blog - http://lanunlaut.blogspot.com
    Flickr - http://www.flickr.com/photos/azrysyah/

  7. #22

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    State of Silver
    Posts
    5,364

    Re: Konvoi Merdeka Kembali Lagi | 2008

    Antara gambar2 sekitar Hot Spring.


    Permandangan yang nyaman dan sejuk mata memandang


    Boley berendam sambil main gelungsur2


    Ayer hangat dari mata air gunung merapi


    Kawasan Ayer Hangat.. Boley rendam apa2 yang patut


    Aktiviti merebus telur
    Friendship is The Union of Spirits, a Marriage of Hearts, and The Bond thereof Virtue..

    Fotopages - http://azryshah.fotopages.com
    Blog - http://lanunlaut.blogspot.com
    Flickr - http://www.flickr.com/photos/azrysyah/

  8. #23

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ibu Pejabat Atas Bukit
    Posts
    2,452

    Re: Konvoi Merdeka Kembali Lagi | 2008

    Quote Originally Posted by tembeling
    Quote Originally Posted by dR ali
    Cherating....
    alhamdulillah... kami di Kuantan mengalu-alukan kedatangan rodong-rodong semer...
    Betul!
    Malam boleh pergi tengok penyu dilepaskan......tapi kalau nak pergi ada kerja yg zon timur kene buat dulu.....ehem....ye dok dR ali?
    alhamdulillah... rodong2 zon timur mmg luarbiasa..
    memang kami mengharapkan rodong2 zon timur membantu kami...
    setakat ni.. belum ada perubahan untuk menukar haluan....
    hari rabu ni ada meeting dgn team organizer untuk program ni...
    kalau semuanya baik... team organizer akan bertemu muka dgn team zon pantai timur..
    untuk diskusi selanjutnya...

    terima kasih.. ada yang PM saya untuk volunteer join team organizer...
    kami masih lagi memerlukan mana2 members yg sudi menyumbangkan tenaga dan masa
    untuk aktiviti ni... jangan risau jika tidak mempunyai pengalaman..
    anda akan belajar nanti..
    yang banyak pengalaman sangat2 dialukan2.. kita boleh share..
    PM saya ataupun ND..

    segala perkembangan akan diupdate di sini...
    :: o-i+e=2x5=11 ::


    MY FLICKR

  9. #24

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: Konvoi Merdeka Kembali Lagi | 2008



    konvoi merdeka kembali lagi
    gambar di atas tiada mengena dengan dr ali
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  10. #25

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    selangor
    Posts
    443

    Re: Konvoi Merdeka Kembali Lagi | 2008

    Aku setuju kalau di awalkan seminggu..
    hmm.. menarik gak hot srping tuh ek... weekend ni nak bawak family gi sana lah..

  11. #26

    Re: Konvoi Merdeka Kembali Lagi | 2008

    saya budak baru di FMDC..kalau awal seminggu nampaknye x merasalah saya..anyway..harap rancangan anda semua berjaya..ble tgk laporannya nanti..eeeii bestnyer g cherating..

  12. #27

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Mataku DIgam Di ViewFInder
    Posts
    1,166

    Re: Konvoi Merdeka Kembali Lagi | 2008

    count me in for the event

  13. #28

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Bandar Baru Bangi, Selangor
    Posts
    264

    Re: Konvoi Merdeka Kembali Lagi | 2008

    mcm menarik je aktiviti nie...

  14. #29

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Cheras (KL)
    Posts
    263

    Re: Konvoi Merdeka Kembali Lagi | 2008

    cam best je... dh confirm tarikh ka?

  15. #30

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    dr shah alam ke petaling jaya
    Posts
    173

    Re: Konvoi Merdeka Kembali Lagi | 2008

    Mesti mau ikut....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •