Page 2 of 64 FirstFirst 12341252 ... LastLast
Results 16 to 30 of 954

Thread: Report & Photo | Kembara Luar Biasa Solo-Jogja-Surabaya 2008

  1. #16

    Re: Report & Photo | Kembara luarbiasa Solo-Jogja-Surabaya 2008

    waduh2.. syabas2.

  2. #17

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Re: Report & Photo | Kembara luarbiasa Solo-Jogja-Surabaya 2008

    # 006 : Memasuki ruang udara Jawa Tengah....


  3. #18

    Re: Report & Photo | Kembara luarbiasa Solo-Jogja-Surabaya 2008

    *siap2 amik tisu dah nak layan gambo2 dari indon neh.."

  4. #19

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Re: Report & Photo | Kembara luarbiasa Solo-Jogja-Surabaya 2008

    Quote Originally Posted by uDA
    *siap2 amik tisu dah nak layan gambo2 dari indon neh.."
    ngapain sih.... foto-fotonya biasa-biasa ajaa mbak uda... cuman tripnya yg luarbiasa...

    # 007 : Gunung Merapi dan Gunung Merbabu dari atas pesawat...



    mengimbau kenangan Januari lalu... pertama kali mendaki Merapi...

  5. #20

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    N3º 47.073, E103º 16.347 (Kuantan)
    Posts
    3,106

    Re: Report & Photo | Kembara luarbiasa Solo-Jogja-Surabaya 2008

    #008 Punyalah ramai org nak ke Solo....


    #009 Boring2 duduk dalam flight...2.5 jam...


    #010 Merapi & Merbabu - aiseh....takde IR la pulops....

    p/s those yg dah ke Selo, amacam? Ada rasa mau menakluki Merapi pulak? And iya, bener....foto nya jelik, tapi trip nya luarbiasa!

  6. #21

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: Report & Photo | Kembara luarbiasa Solo-Jogja-Surabaya 2008

    selamat pulang ya mas
    jealous dengki khianat semua cukup kat korang
    sebulan tak habis upload nims
    ttthehe
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  7. #22

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Re: Report & Photo | Kembara Luar Biasa Solo-Jogja-Surabaya 2008

    Pemandangan Solo atau Kota Surakarta dari tingkap AK 996

    # 011 : versi IR



    # 012 : lagi IR



    # 013 : versi warna


  8. #23

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Report & Photo | Kembara Luar Biasa Solo-Jogja-Surabaya 2008

    dah ler tu dR Ali ..baru appertizer belum main menu dah hangin satu badan ni... :lol:

    * remi..tak yah haplod sini gambo..nanti kasik tgk anty dlm lcd screen camera cukup!! :evil:
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  9. #24

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Re: Report & Photo | Kembara luarbiasa Solo-Jogja-Surabaya 2008

    Quote Originally Posted by aji
    selamat pulang ya mas
    jealous dengki khianat semua cukup kat korang
    sebulan tak habis upload nims
    ttthehe
    ttthehehehe... enggak apa-apa mas aji...
    tahun depan kami mau ke sana lagi...
    mau mendaki Rinjani pula... khabarnya pendakian cuman 3 hari 3 malam sambil menikmati keindahan alam...

  10. #25

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Re: Report & Photo | Kembara Luar Biasa Solo-Jogja-Surabaya 2008

    Quote Originally Posted by zainzubir
    dah ler tu dR Ali ..baru appertizer belum main menu dah hangin satu badan ni... :lol:

    * remi..tak yah haplod sini gambo..nanti kasik tgk anty dlm lcd screen camera cukup!! :evil:
    hehehe... kami memang ingat ker hanti sokmo waktu di sana...
    apatah lagi anak sedara hanti menjadi "Kepala Rombongan"... memang luarbiasa si Remi tu..

  11. #26

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Re: Report & Photo | Kembara Luar Biasa Solo-Jogja-Surabaya 2008

    Lagi gambor topografi Solo...

    # 014 : IR



    # 015 : versi biasa...


  12. #27

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: Report & Photo | Kembara Luar Biasa Solo-Jogja-Surabaya 2008

    aku nak propose kat admin team agar thread ni di locked haje
    ni semua boleh mendatangkan marah
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  13. #28

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Re: Report & Photo | Kembara Luar Biasa Solo-Jogja-Surabaya 2008

    Quote Originally Posted by aji
    aku nak propose kat admin team agar thread ni di locked haje
    ni semua boleh mendatangkan marah
    hehehe.... aji memang beh....
    kalau aji tok sanggup nok ikut ker Rinjani...
    kita gi ke Deing Plateau ajer... memang LUARBIASA di sana...

  14. #29

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Re: Report & Photo | Kembara Luar Biasa Solo-Jogja-Surabaya 2008

    # 016 : Gunung Lawu dari tingkap pesawat.... (IR)



    Gunung inilah yg ingin kami daki...

  15. #30

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Report & Photo | Kembara Luar Biasa Solo-Jogja-Surabaya 2008

    Quote Originally Posted by aji
    aku nak propose kat admin team agar thread ni di locked haje
    ni semua boleh mendatangkan marah
    kalau takat mendatangkan marah tak haper lagi ni mendatangkan perasaang terlampau dengki khianat tahap nak kasik pecah2 kamera dan koyak rabak gambo ni semua Aji... :lol:

    *dRAli ..Remi tu nak kena blasah cecekup ngan aunty dia ni...(sambil test tumbuk dinding konkrit) ops:
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •