Page 7 of 12 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 180

Thread: Foto: Kemalangan

  1. #91

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Malacca
    Posts
    2,877
    Quote Originally Posted by badangperkasa
    Gambar2 kemalangan ni saya rakamkan sewaktu 'melongkai' disekitar Lembah Kelang

    Kemalangan ini di LDP berhampiran Western Digital



    Kemalangan ini pula berlaku di NPE berhampiran Taman Datuk Harun, Petaling Jaya.



    Kemalangan ini pula berlaku di Jalan Klang Lama berhampiran Pearl Point Hotel

    banyak untung ni... tapi insuran mau cantik lah.....

    Polini Fotografik Sdn Bhd.
    Tel: 012-6688613

  2. #92

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Petaling Jaya, Malaysia, Malaysia
    Posts
    1,149
    Berhati2 bila memandu berhampiran dengan lori, terutamanya lori 'hantu'. Lori hantu ni terbabas lalu melanggar papantanda penunjuk arah di Lebuhraya Persekutuan berhampiran Sungai Way, Petaling Jaya.

    TRUE CANONIANS
    My Fotopages
    My flickr

  3. #93

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Melaka
    Posts
    722
    Kena betul kejadian ni dgn product placement kat blakang tu! :shock:

  4. #94

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,485
    yes setujulah aunty ngan ayah raushan ni...should be titled "don't drink and drive" :wink:
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  5. #95

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Petaling Jaya, Malaysia, Malaysia
    Posts
    1,149
    Kemalangan yang berlaku semalam di kilometer 228 Lebuhraya Utara-Selatan berhampiran plaza tol Simpang Ampat.



    Berhati2 bila memandu, Ingatlah orang yang tersayang..
    TRUE CANONIANS
    My Fotopages
    My flickr

  6. #96

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Petaling Jaya, Malaysia, Malaysia
    Posts
    1,149
    Gambar kemalangan ini dirakamkan sehari sebelum malam tahun baru di Bandar Sunway, Petaling Jaya. Walaubagaimanapun tiada kemalangan jiwa berlaku. Berhati2 memandu terutama sekali apabila hendak keluar dari persimpangan.

    TRUE CANONIANS
    My Fotopages
    My flickr

  7. #97

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,485
    Zul ada satu spot tu kan sering berlaku kemalanagn, tak silap berdekatan western digital /corner dekat giant tu...mesti ada kenderaan masuk longkang/sungai tu..w/pun dah ada lampu lip lap orange dipasangkan..kenaper eik??ada setan gondol tunggu situ ke??nak kata bahaya corner tu , rasanya taklah tapi mungkin corner tu mmg "syiok" amik lap lelaju kot??? :lol:
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  8. #98

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Petaling Jaya, Malaysia, Malaysia
    Posts
    1,149
    Quote Originally Posted by zainzubir
    Zul ada satu spot tu kan sering berlaku kemalanagn, tak silap berdekatan western digital /corner dekat giant tu...mesti ada kenderaan masuk longkang/sungai tu..w/pun dah ada lampu lip lap orange dipasangkan..kenaper eik??ada setan gondol tunggu situ ke??nak kata bahaya corner tu , rasanya taklah tapi mungkin corner tu mmg "syiok" amik lap lelaju kot??? :lol:
    Tempat yang Kak Zain cakap tu, kalau code name untuk Call Man di panggil 'Taikwong' corner. Kat situ memang selalu terjadi kemalangan. Mungkin disebabkan oleh Jalan yang lurus dari Damansara Utama, pemandu selalunya memandu laju menghala ke Kelana Jaya. Bila sampai di spot yang dimaksudkan kadang2 pemandu tidak dapat mengawal kenderaan mereka kerana terlalu laju. Biasanya kemalangan terjadi dikala kurang trafik. Saya pernah menyaksikan sebuah kereta Kelisa yang terhumban dan terbalik didalam longkang di spot tersebut, dipercayai dilanggar oleh sebuah Proton Putra dari arah belakang. Keempat2 penumpang kereta Kelisa tersebut, mati di tempat Kejadian.

    ~memandu ikut peraturan, bukan ikut perasaan~
    TRUE CANONIANS
    My Fotopages
    My flickr

  9. #99

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,485
    It's best to share images of accidents here but would be more interesting jika ada maklumat2 seumpama "Taikwong" tersebut :lol: Spt pemandu teksi mereka juga ad code names utk sesuatu tpt, tak silap ada jejambat di shah alam tak silap yg digelar "Jambatan lumut" (stand corrected) amongts limo drivers...ha ha..sebabnya jambatan tu dah penuh dgn lumut ke rumpun hijau cenggitulah tak silap...jadi tpt yg sering berlaku kemalangan ni, seronok gak jika dapat tahu apa yg sering call man coined sebagai pengenalan lokasi tersebut... :wink:

    baru teringat di Jln lama ke PD ada corner di gelar sharifah aini tak silap, sebab memalam ada pompuan cantik kat corner tu...dan sering berlaku kemalangan... :roll:
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  10. #100

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Malacca
    Posts
    2,877
    badang perkasa......

    byk masyuk... :wink:
    Polini Fotografik Sdn Bhd.
    Tel: 012-6688613

  11. #101

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Petaling Jaya, Malaysia, Malaysia
    Posts
    1,149
    Satu lagi kemalangan yang berlaku malam tadi lebih kurang jam 1.30 pagi di Bulatan Othman berhampiran Petaling Jaya Old Town. Kereta terbabas dan terhumban kedalam longkang didalam bulatan. Pemandu terselamat dan hanya mengalami kecederaan ringan.



    TRUE CANONIANS
    My Fotopages
    My flickr

  12. #102

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Petaling Jaya, Malaysia, Malaysia
    Posts
    1,149
    Quote Originally Posted by polini
    badang perkasa......

    byk masyuk... :wink:
    Kalau sendiri 'contact' masyukk la... ini collect 'pool' saje la bro Polini
    TRUE CANONIANS
    My Fotopages
    My flickr

  13. #103

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Republick Of Besut
    Posts
    2,378
    ni motor orang kuat kita kat FMDC ni.... sampai takleh pie KL tuhhh


  14. #104

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Petaling Jaya, Malaysia, Malaysia
    Posts
    1,149
    Quote Originally Posted by shamabd
    ni motor orang kuat kita kat FMDC ni.... sampai takleh pie KL tuhhh

    Harap2 DOME dah sihat lah.... teruk juga keadaan motornya...
    TRUE CANONIANS
    My Fotopages
    My flickr

  15. #105

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    kota tinggi via skudai via labis
    Posts
    1,227
    semoga Dome x seteruk motor nyerrr
    cepat2 sembuh Dome..
    (ganas ko...Libur Feb. semua gambar ko)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •