Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Results 91 to 98 of 98

Thread: Tips Mengambil Gambar Keluarga Semasa Hari Raya

  1. #91

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sri Damansara
    Posts
    1,630

    Talking Re: Tips Mengambil Gambar Keluarga Semasa Hari Raya

    Ni gambar keluarga bahagian saya.



    Abang saya yg kedua dan ketiga





    Family Pakcik Saya



    Tips saya senang jer ....dapatkan background yg clear dan cantik....yg lebih penting simple....saya set dua speedlight ngan softbox kat depan dan satu di belakang...itu jer.
    Last edited by unsight; 8th October 2010 at 07:45 PM.

  2. #92

    Re: Tips Mengambil Gambar Keluarga Semasa Hari Raya

    Layan outdoor camni pada hari raya pun fun gak..


  3. #93

    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    7

    Re: Tips Mengambil Gambar Keluarga Semasa Hari Raya

    Nak tanya skit ape lens yg seswai guna utk famili photo ni.
    sbb googling bgtau wide angel not recommend sbb edge xsharp.so blh sifu2 sini bg komen

  4. #94

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Melaka/PD
    Posts
    57

    Re: Tips Mengambil Gambar Keluarga Semasa Hari Raya

    Assalamualaikum,

    Saja nak share kat sini...ada otai pencen kat tempat kerja aku...

    Dia kata utk group photo yg menarik...cuba susunkan subject supaya kita boleh dapatkan bentuk segitiga...maknanya andaikata muka setiap subject adalah satu titik dan kita sambungkan titik dan boleh dapat bentuk segitiga, ia akan menjadikan group photo lebih menarik...

    Macam mana pendapat kengkawan sekalian?
    Last edited by suhaimi2; 24th April 2011 at 12:50 AM.
    Anyone can be knowledgeable, but very little can be modest.

  5. #95

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: Tips Mengambil Gambar Keluarga Semasa Hari Raya

    Quote Originally Posted by suhaimi2 View Post
    Assalamualaikum,

    Saja nak share kat sini...ada otai pencen kat tempat kerja aku...

    Dia kata utk group photo yg menarik...cuba susunkan subject supaya kita boleh dapatkan bentuk segitiga...maknanya andaikata muka setiap subject adalah satu titik dan kita sambungkan titik dan boleh dapat bentuk segitiga, ia akan menjadikan group photo lebih menarik...

    Macam mana pendapat kengkawan sekalian?
    Memang betul,kalau nak buat bentuk segitiga kena pastikan DOF panjang. kalau tak nanti org yg belakang nampak blurr

  6. #96

    Re: Tips Mengambil Gambar Keluarga Semasa Hari Raya

    tumpang sekaki..aku ni suka ambik gambar candid ngn gambar org bergerak ,mcm fesyen show,.sports..lebih kurang macam gambar org kawen..
    slalunya camne nk shoot cantik tanpa banyak ERROR??

    Canonion User nie..hihihi minta tolong beri pendapat sket??? otai -otai semua..

  7. #97

    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    2

    Re: Tips Mengambil Gambar Keluarga Semasa Hari Raya

    tips untuk nampak cantik dan elok bila bergambar dnegan ramai orang > https://shutteringhearts.com/wedding...g-group-photos <

  8. #98

    Join Date
    Aug 2017
    Location
    DKI Jakarta
    Posts
    16

    Re: Tips Mengambil Gambar Keluarga Semasa Hari Raya

    dengan efek fish eye yang di gopro atau lg v30 bagus juga untuk foto keluarga, hasilnya juga tidak terlihat kaku seperti foto masa lampau



    Graphic Design Jakarta
    Last edited by raden92; 6th December 2018 at 03:32 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •