Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 44

Thread: KUKUBESI | Tutorial Ringkas

  1. #16

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    10km to dead sea
    Posts
    3,655

    Re: KUKUBESI tutorial r i n g k a s

    wah...sangat mudah...
    nila bezanya org yg ade ilmu dgn org yg takde..
    moga usia duli maharaja dipanjangkan dgn rahmatNya..
    syukran.

  2. #17

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    7

    Re: KUKUBESI | Tutorial Ringkas

    tutorial yg ala2 dave hill tu x nk bg ke..bg arrr

  3. #18

    Re: KUKUBESI | Tutorial Ringkas

    penggunaan stroke ini juga penting dalam editing atau design, kesilapan pemilihan stroke akan memperlihatkan design atau editing kita tidak kemas. oleh itu fahami sifat stroke yang terdapat di dalam photoshop


    /// buat satu kotak segi empat sama seperti didalam gambar.
    - kemudian klik kepada add a layer style seperti yang anda lihat itu


    /// kemudian anda akan dapat satu pop up window
    - lihat pada POSITIONS, jika anda clik pada OUTER anda akan dapat satu stroke yang melengkung. lagi besar sizenya maka lagi besarlah lengkungnya.


    /// sekiranya anda klik pada CENTER ia juga akan kelihatan melengkung tetapi tidak sebesar OUTER, kerana sifat CENTER adalah, ia akan di kira 5 ke dalam dan 5 keluar sizenya.


    /// dan apabila anda mengambil INSIDE maka anda akan mendapat satu stroke segi empat sama yang tepat, sharp tanpa lengkung


    /// dengan menggunakan opacity 70% maka stroke anda akan kelihatan kabur 30% dan untuk kelihatan lebih dramatik kotak tersebut, klik pada DROP SHADOW seperti dalam gamba tersebut dan anda bole kontrol size DROPSHADOW tersebut, dropshadow adalah bayang pada imej

    terima kasih
    ***KB
    Telah di Lancarkan
    - http://www.kukubesi.com

    Markas Fotografik Malaysia
    - http://markas.kukubesi.com

  4. #19

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    7

    Re: KUKUBESI | Tutorial Ringkas

    En.kukubesi..effect yg ala2 dave hill ni ajar ker..nk tau gak

  5. #20

    Re: KUKUBESI | Tutorial Ringkas

    exmate
    bole.. masuk class aku hehehehe
    Telah di Lancarkan
    - http://www.kukubesi.com

    Markas Fotografik Malaysia
    - http://markas.kukubesi.com

  6. #21

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Equine Park
    Posts
    82

    Re: KUKUBESI | Tutorial Ringkas

    Terima kasih sifoo kukubesi.... tuto yg dibentang sangat2 membantu....

  7. #22

    Re: KUKUBESI | Tutorial Ringkas

    aku rasa mmg ianya sangat berguna lebih2 lagi yg amek wedding job utk memantapkan karya diorg...huhuhu!!!! MMg power!!!
    Improving and learning...Bhasyaaa!!!

    http://flickr.com/photos/hasnulefendi/

  8. #23

    Re: KUKUBESI | Tutorial Ringkas

    selamat mencuba kepada semua

  9. #24

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: KUKUBESI tutorial r i n g k a s

    mekasih banyak2 bro Kukubesi.... setiap tutorial memang mudah paham & simple.. tapi hasilnya memang besh ... thanks again bro

    *macam biasa ... Empayar Kukubesi memang rawk !!

  10. #25

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Espiey...
    Posts
    382

    Re: KUKUBESI tutorial r i n g k a s

    sangat2 berguna dan kreatif.. benda2 nih pernah buat tapi dengan cara yang lain... tapi cara yang KB bagi lagi menarik dah mudah.. terima kasih skali lagi...
    http://www.pengantin.org - Wedding Fotografi...

  11. #26

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: KUKUBESI | Tutorial Ringkas

    Jika tiada apa nak buat kat umah..jom kita ikuti tutorial kukubesi ini....
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  12. #27

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Putrajaya
    Posts
    225

    Re: KUKUBESI | Tutorial Ringkas

    Quote Originally Posted by zainzubir View Post
    Jika tiada apa nak buat kat umah..jom kita ikuti tutorial kukubesi ini....
    ya.. ni yg jd
    terima kasih ya pak

  13. #28

    Re: KUKUBESI | Tutorial Ringkas

    encik kukubesi, xde bukak kelas tutorial ke kat mane2? blh gak saye yg xpandai ni gi blaja...

  14. #29

    Join Date
    May 2009
    Posts
    13

    Re: KUKUBESI | Tutorial Ringkas

    kukubesi.....
    sy ucapkan terima kasih byk2..
    sebab tunjukkan care2 (tutor #1)
    mmg dah lame sy carik..

  15. #30

    Join Date
    May 2009
    Posts
    13

    Re: KUKUBESI | Tutorial Ringkas

    omg...
    photoshop sy just ade petak je...
    shape bulat langsumg tade..
    how kukubesi?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •