Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 72

Thread: Photo Trip by Train | KL-Dabong

  1. #31

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bangi, Malaysia, Malaysia
    Posts
    2,024

    Re: Photo Trip by Train: KL-DABONG

    Sekitar jam 6.30 - 7.00 pagi. keretapi anak sekolah ni akan sampai..




  2. #32

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Geylang, S'pore + KL Metropolitan
    Posts
    5

    Re: Photo Trip by Train: KL-DABONG

    lovely photo...!

    rindunya nak balik kampungku geylang naik train... ahakkszzz...

  3. #33

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bangi, Malaysia, Malaysia
    Posts
    2,024

    Re: Photo Trip by Train: KL-DABONG


  4. #34

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bangi, Malaysia, Malaysia
    Posts
    2,024

    Re: Photo Trip by Train: KL-DABONG

    Tak tau ada orang perasan atau tak, tapi untuk setiap Keretapi KTM, akan ada proses ini semasa ketibaan keretapi.







    Setelah saya tanyakan kepada officer tu, dia kata ni ibarat kunci serah kuasa, untuk pemandu keretapi,yang bermaksud pemandu ni diberi kuasa untuk memandu keretapi ke stesen seterusnya. Setiap stesen akan ada proses camni.

  5. #35

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Bangi - PJ
    Posts
    485

    Re: Photo Trip by Train: KL-DABONG

    ooooooooo...perasan! perasan!...kadang2 dlm citer tamil pun ada scene nie...hehe
    ----------------------------------------------------------------------------
    ShutterChance
    Flickr!


    ----------------------------------------------------------------------------

  6. #36

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bangi, Malaysia, Malaysia
    Posts
    2,024

    Re: Photo Trip by Train: KL-DABONG

    Scene di stesen






  7. #37

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bangi, Malaysia, Malaysia
    Posts
    2,024

    Re: Photo Trip by Train: KL-DABONG

    Keretapi dah berlepas...jalan2 di sekitar kampung pula.






  8. #38

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bangi, Malaysia, Malaysia
    Posts
    2,024

    Re: Photo Trip by Train: KL-DABONG

    walaupun air sedang besar...berani-berani takut jugak kitorang naik bot...








  9. #39

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Rasanyer dok KL....
    Posts
    613

    Re: Photo Trip by Train: KL-DABONG

    best ler... mmg layann..

  10. #40

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bangi, Malaysia, Malaysia
    Posts
    2,024

    Re: Photo Trip by Train: KL-DABONG

    pakcik ni yang carikan kami orang nak bawak bot ke sungai Galas...



    Dan inilah pemandu bot kami...Halim namanya kalau tak silap saya....masih bersekolah menengah..


  11. #41

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bangi, Malaysia, Malaysia
    Posts
    2,024

    Re: Photo Trip by Train: KL-DABONG

    Posmen hantar surat pon saya shoot...ehehehe



    Gaya 2 sahabat seniman jalanan


  12. #42

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Bandar Baru Bangi, Selangor
    Posts
    264

    Re: Photo Trip by Train: KL-DABONG

    sorry to interrupt..


    nie nama dia org bg nie...station master ker...don't know betul ke tak nie...

    seperti memandang...menjenguk...melihat...merenung...memer hati...insan2 tersayang yg akan ditinggalkan...

  13. #43

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bamboo River
    Posts
    674

    Re: Photo Trip by Train: KL-DABONG

    mmg betol2 layan gambo2 trip nih. best
    Hello : 0 1 7 6 9 0 2 2 9 8
    Sport Images at its BEST - www.sukandaily.com.my

  14. #44

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    18

    Re: Photo Trip by Train: KL-DABONG

    uiii...best nyer tgk gmbo2 nie....naper x berenti kat gua musang jer....aku photog dari gua musang.....salam perkenalan....


    http://adiariff08.fotopages.com

  15. #45

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bangi, Malaysia, Malaysia
    Posts
    2,024

    Re: Photo Trip by Train: KL-DABONG

    Khamis merupakan hari terakhir persekolah dalam seminggu. kebetulan bersambung dengan cuti sempena Deepavali rasanya, anak2 sekolah ni amik dibenarkan pulang ke rumah masing-masing. Yeah, walaupun masih di sekolah rendah, mereka ni tinggal di asrama, barangkali kerana jarak rumah yang jauh dari sekolah.







    juga ada hostel untuk anak2 sekolah menengah


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •