Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 72 of 72

Thread: Photo Trip by Train | KL-Dabong

  1. #61

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Bandar Proton Tanjong Malim
    Posts
    348

    Re: Photo Trip by Train: KL-DABONG

    Quote Originally Posted by aminorazmi
    sambung lagi....



    Doing a shooting kat area orang tak biasa dengan kehadiran kita sebagai jurugambar, tidak semudah yang disangka..

    ???? berapa bayar model ni,,,,
    facebook/email : machangmann@hotmail.com

  2. #62

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bangi, Malaysia, Malaysia
    Posts
    2,024

    Re: Photo Trip by Train: KL-DABONG

    bro, this is a street shooting...not involve with any saloon at all...ehehehe...i thought maybe u know him..ehehe

  3. #63

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: Photo Trip by Train: KL-DABONG

    Quote Originally Posted by aminorazmi
    wakakakaka...wei sarol....rekod aku baik tau kat sana....ekekeke
    art
    hari tu aku gi dabong
    aku jumpa sorang budak umur 5 tahon sejibik muka macam amin

    bukan bleh caya amin ni
    dia kan pernah gi outing kat dabong 2003 dulu
    wakakaka
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  4. #64

    Re: Photo Trip by Train: KL-DABONG

    Amin ....waw tahniah kerana dapat capture the real life of train di Dabong .............gambar2 ini mengingatkat tahun2 80han masa abah bertugas di Kelantan. Dabong , Gua mUsang, Jeli dibawah jagaan kawasan abah dulu.....masa tahun 80han tiada jalan di Gua Musang ...masa tu keretapi lah yg menyambungkan G.Musang dan Dabong dll kepada dunia luar..... masa tu dalam keretapi penuh dengan barang jualan.....org kampong bawa hasil jualannya melalui keterapi...ada lembu, ada jual ayam.\, sayuran kampong dll...... masa tu zaman pakai filem....abah tak shoot le pulak......

    Dabong ....abah selalu melawat dan cek org abah yg bertugas disitu......sehinggakan staf abah kawin dgn cikgu kemas di situ...hahahahah gunung stong tu abah dah sampai kemuncak...... zaman abaghlah mula develop rekerasi tu...... napa tak tunjuk gambar air terjun tu......kami pernah tidur dikemuncak tapi berantu rupanya........ kalau abah datang melawat paling abah tak lupa staf abah panggang kambing golek.......huhhhh kami makan dalam hutan...tapi rupanya sang belang pun teringgin juga kambing kami tu....hahahahah banyak cite kad sana........

    Syabas amin.......abah sentiasa minat hasil kerja mu.......tahniah...
    _________________________________________
    Abah baru belajar dan banyak yg tak tau lagi....seronok juga hobi shoot ni.......

    jenguk-jenguk le FP abah http://syazhar.fotopages.com DAN http://www.flickr.com/photos/dedaunhijau/

  5. #65

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bangi, Malaysia, Malaysia
    Posts
    2,024

    Re: Photo Trip by Train | KL-Dabong

    lama terbiar...saya sambung lagi...kali ni masih di stesen Gua Musang, kelantan...










  6. #66

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bangi, Malaysia, Malaysia
    Posts
    2,024

    Re: Photo Trip by Train | KL-Dabong

    life at train station...












  7. #67

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bangi, Malaysia, Malaysia
    Posts
    2,024

    Re: Photo Trip by Train | KL-Dabong










  8. #68

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bangi, Malaysia, Malaysia
    Posts
    2,024

    Re: Photo Trip by Train | KL-Dabong

    sigh.... I miss trip like this.... JOM kita trip keretapi lagi jom!!

  9. #69

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Setiawangsa, KL
    Posts
    508

    Re: Photo Trip by Train | KL-Dabong

    Quote Originally Posted by aminorazmi View Post
    sigh.... I miss trip like this.... JOM kita trip keretapi lagi jom!!
    ..sama juga lah..terkenang juga perjalanan berkeretapi ke Tumpat..
    ..kalau ok..jom diskusi untuk buat trip sebegini lagi..

  10. #70

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bangi, Malaysia, Malaysia
    Posts
    2,024

    Re: Photo Trip by Train | KL-Dabong

    Quote Originally Posted by reezuan View Post
    ..sama juga lah..terkenang juga perjalanan berkeretapi ke Tumpat..
    ..kalau ok..jom diskusi untuk buat trip sebegini lagi..
    boleh...tunggu aku free sket...abes assignment nanti kita meeting....

  11. #71

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Photo Trip by Train | KL-Dabong

    welkem back amin

  12. #72

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    enywhere...and everywhere i belong...
    Posts
    555

    Re: Photo Trip by Train | KL-Dabong

    yeah!!!! repeat travel by train lagi...nk polow!!!!!
    ~ sAYa buDak bARu blAja...~

    http://akishah.fotopages.com ( suka-suki)
    http://akishah.aminus3.com (daily)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •