Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 114

Thread: Bagaimana nak upload gambar ke dalam forum?

  1. #1

    Bagaimana nak upload gambar ke dalam forum?

    salam soma,
    camana cara2 nk attach gambo kt dlm nie eik...dh try byk kali soma fail ...hrap dpt mbantu

  2. #2

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: attach gambo

    10 steps paling mudah sekali

    1. upload dulu foto anda di flickr, photobucket atau website anda
    2. selepas upload, bawak cursor ke gambar tersebut
    3. klik kanan
    4. klik "properties"
    5. copy url foto tersebut contoh http://farm4.static.flickr.com/3148/306 ... 37ee2f.jpg
    6. paste kan kat ruangan post atau quick reply forum ni
    7. klik "preview"
    8. boldkan semula url yang di paste tadi
    9. klik button "Img"
    10. tekan "preview" atau "submit"
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  3. #3

    Re: Bagaimana nak upload gambar ke dalam forum?

    makasih byk2 bang aji jasa mu akan ku kenang...pasni leh ar ku uploadkan gambo2 tok dbedah...ku relakan dbedah

  4. #4

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: Bagaimana nak upload gambar ke dalam forum?

    update cara upload untuk sistem baru forum , sila ikut step di bawah ,

    1. upload dulu foto anda di flickr, photobucket,postimage atau website anda
    2. selepas upload, bawak cursor ke gambar tersebut,pastikan gambar di view pada saiz asal bukan thumnail
    3. klik kanan
    4. klik "properties"
    5. copy url foto tersebut contoh http://farm4.static.flickr.com/3148/306 ... 37ee2f.jpg
    6. aktifkan kotak quick reply dan klik icon seperti yang di tanda dengan anak panah di dalam gambar di bawah ;



    7. masukkan link gambar kedalam kotak URL image




    8.sudah siap untuk di post keforum ;




    antara server image yang ok dan laju adalah : www.postimage.org

  5. #5

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    shah alam+tg karang
    Posts
    119

    Re: Bagaimana nak upload gambar ke dalam forum?

    knp sy nye reply takde ikon cam dlm contoh?
    ingin jadikan kamera bekerja dengan ku..
    www.bortaksfoto.com

  6. #6

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    N3º 47.073, E103º 16.347 (Kuantan)
    Posts
    3,106

    Re: Bagaimana nak upload gambar ke dalam forum?

    Quote Originally Posted by bortaks View Post
    knp sy nye reply takde ikon cam dlm contoh?
    Sila rujuk http://forum.fotomedia.com.my/showthread.php?t=6577

  7. The Following User Like This Post:


  8. #7

    Join Date
    May 2009
    Location
    Banting,Selangor
    Posts
    380

    Re: Bagaimana nak upload gambar ke dalam forum?


    testing2...
    Last edited by akukidik; 29th June 2009 at 09:18 PM.

  9. #8

    Join Date
    May 2009
    Location
    Banting,Selangor
    Posts
    380

    Re: Bagaimana nak upload gambar ke dalam forum?

    testing2

  10. #9

    Join Date
    May 2009
    Location
    Banting,Selangor
    Posts
    380

    Re: Bagaimana nak upload gambar ke dalam forum?

    Quote Originally Posted by akukidik View Post

    testing2...
    heehhehehe..dah jadi..alhamdulilah!

  11. #10

  12. #11

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    ampang,k.l.
    Posts
    3

    mintak tolong komen pic




  13. #12

    Join Date
    May 2009
    Location
    Banting,Selangor
    Posts
    380

    Re: mintak tolong komen pic

    Quote Originally Posted by edy_carlo View Post


    alahai brooo...silap room ar..sini tempat nak study cam mana nak amik gambo..nak komen gambo kat room Galeri Photo & Kritik

  14. #13

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    KL/gombak
    Posts
    28

    Re: Bagaimana nak upload gambar ke dalam forum?

    testing

  15. #14

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    KL/gombak
    Posts
    28

    Re: Bagaimana nak upload gambar ke dalam forum?

    Quote Originally Posted by RedCool View Post
    testing
    x jadi pun

  16. #15

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: Bagaimana nak upload gambar ke dalam forum?

    Quote Originally Posted by RedCool View Post
    x jadi pun
    pastikan extension link gambar berakhir dengan .jpg
    maksima lebar 800 pixel

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •