Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 40

Thread: Rama-rama & Serangga

  1. #1

    Rama-rama & Serangga

    Salam semua,
    Foto rama-rama yang dirakamkan baru-baru ini.
    Segala komen dan tunjuk ajar dialu-alukan. Terima kasih.


  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many

     

  3. #2

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Terengganu
    Posts
    200

    Re: Rama-rama

    finger licking good sharpness
    Photography is like making belacan. It takes a hell of a lot of shrimp to make a small amount of belacan just like it takes a hell of a lot of photos to get a good one.
    FLICK

  4. #3

    Re: Rama-rama

    shutterhack,
    Terima kasih atas komen tersebut.

  5. #4

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    University of Malaya
    Posts
    900

    Re: Rama-rama

    satu jek ker bro.. tambah lah lagi..

    gambar nie compo excellent (macam model rerama tue.. hehe )...

  6. #5

    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bangi-Cyberjaya
    Posts
    987

    Re: Rama-rama

    angle, compo, bground. Lazat.
    ----my name is SYLAR----

  7. #6

    Re: Rama-rama

    terima kasih emran & norsalina,
    sebelum dapat syot ini, saya terpaksa berdiri di lokasi tersebut lebih kurang 25-45 minit untuk menunggu rama-rama itu hinggap dikelopak bunga yang background nya cantik, clean dan contrast.

  8. #7

    Re: Rama-rama & Serangga

    Salam, saya nak tambah satu dua lagi foto rama dan serangga.

    # Serangga


    #Rama-rama

  9. #8

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    University of Malaya
    Posts
    900

    Re: Rama-rama & Serangga

    beh beh shot sedara nie.. moh lah join outing macro skali sabtu nie (dan meminggu lain)..

    viewtopic.php?f=26&t=9774

  10. #9

    Re: Rama-rama & Serangga

    terima kasih kerana menjemput. tapi saya ada assignment weekend ini dan boleh dikatakan setiap weekend la jugak. Insya-Allah jika ada kesempatan, boleh la kita g outing di KL buterfly farm sekitar awal tahun 2009 nanti.

    Quote Originally Posted by emran
    beh beh shot sedara nie.. moh lah join outing macro skali sabtu nie (dan meminggu lain)..

    viewtopic.php?f=26&t=9774

  11. #10

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,263

    Re: Rama-rama & Serangga

    Skipper Butterfly...


  12. #11

    Re: Rama-rama & Serangga

    pic sharkawi n dr.ali memang luar biasa!
    makin bertambah koleksi macro yang hebat2 sekarang ni....

  13. #12

    Re: Rama-rama & Serangga

    Cantik & sharp. Cuma bahagian atas kiri tu latar belakang agak terlalu gelap. Jadi fokus mata kita agak terganggu apabila melihat imej ini secara keseluruhan. Tu pada pandangan saya...

    [quote="dR ali"]Skipper Butterfly...

  14. #13

    Re: Rama-rama & Serangga

    terima kasih.

    Quote Originally Posted by mypokcik
    pic sharkawi n dr.ali memang luar biasa!
    makin bertambah koleksi macro yang hebat2 sekarang ni....

  15. #14

    Re: Rama-rama & Serangga

    Ni Mantis yang baru dirakam sekitar taman di rumah.


    Mantis (koleksi lama)

  16. #15

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    University of Malaya
    Posts
    900

    Re: Rama-rama & Serangga

    tumpang post sinie leh?

    adhoc macro outing @ KL Butterfly Park petang tadi...

    butterfly kecik @ 5:1


    butterfly kecik yang sama @ 1:1


    butterfly @ 1:1


    butterfly @ 1:1 (experimenting with different aperture)


    dragonfly @ 1:1


    lumut? @ 5:1


    C&C always welcomed... thanks for viewing & commenting..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •