Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: mozakim | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

  1. #1

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    mozakim | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    Susah jugak nak pilih gambar, ni antara yang rasa best kat mata sendiri la kot? Tahun 2008 tahun penghijrahan aku dari Perlis ke Kuala Lumpur, ter"stop" kejap shoot gambar. Dah masuk tengah tahun baru mula balik, so tak banyak sangat koleksi gambar, pada pandangan orang lain ada kemungkin tak best sangat kot? huhuhu... tapi takpelah sebagai menyahut cabaran avam dome

    #01 Anak sedaraku yang sangatlah playful


    #02 Candid @ KLIA


    #03 Candid @ KLIA, sorang Singh yang keletihan tido kat bench (bosan tunggu departure kot)


    #04 2 Generasi - ayahku & anak sedaraku aka Tokwan & cucunya


    #05 First time try shoot firework, Team Malaysia perform


    #06 Nikonian Academy model shoot - Ciki


    #07 Ntah ape yang buat ayahku senyum lebar ... heheee


    #08 Candid - pak Arab tengah leka layan shisha


    #09 Percubaan CLS @ Gombak


    #10 Bazaar Ramadhan inspirasi dari Bubba & The Gangs


    10 kepings dulu kot... nanti kena korek2 lagi dalam hdisk... (kalau2 ada lagi yang dirasakan best) heheee...

  2. #2

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: mozakim | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    10 je ? sangg boleh bagi 20 terus
    kekekeke

  3. #3

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: mozakim | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    err... sang memang camtu, tu pasal dia dah nak upgred D300, dah kena 18 tiang kat blakang... huhuhu

  4. #4

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    10km to dead sea
    Posts
    3,655

    Re: mozakim | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    buh lagi mozakim...cls tu mantap arrr

  5. #5

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    kuantan-kerteh
    Posts
    3,661

    Re: mozakim | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    nice and interesting collection!
    http://ikelah.fotopages.com
    ------------------------------------------------------


  6. #6

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kangar, Perlis
    Posts
    310

    Re: mozakim | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    macam kenai ja ayah hang.... gambaq bunga api no 5 tu sempoi.. dok tunggu bunga api mai perlis hujung tahun ni nak try tengok.

  7. #7

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Seri Kembangan - India - Paris
    Posts
    356

    Re: mozakim | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    kewl...brader
    wise man create proverb, the fool repeat it

  8. #8

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Rasanyer dok KL....
    Posts
    613

    Re: mozakim | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    Quote Originally Posted by dome
    10 je ? sangg boleh bagi 20 terus
    kekekeke
    perghhhh.. apiiiiiiiiiiii ... apiiiiiiiiiiii... wakakakkaa

    byk lagi nih ada lam hardisk hang... aku tau la sbb aku outing ngan hang jaaa.. wahahahaha..

  9. #9

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Melbourne, Victoria, Australia, Australia
    Posts
    1,315

    Re: mozakim | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    mane gambaq drift?thehe....yang ko slambe shoot smbil drift kete ko sbelah tgn....
    neways nmpak minat yg ke arah portraiture + candid eks?tambah lagi 10 baru aku komen pnjang sket...hehe....
    "So do you think you have nailed it?? ;)"
    http://www.flickr.com/photos/andenkm

  10. #10

    Re: mozakim | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    Quote Originally Posted by dome
    10 je ? sangg boleh bagi 20 terus
    kekekeke
    Menyampuk sikit...
    Dia nak tambah gmbr dari swimming pool kot...
    Fuhhh power...
    Blasah jer...

  11. #11

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: mozakim | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    Thanks semua, masih jauh ketinggalan lagi kalau nak compare to others (segan..segan....), banyak lagi ruang nak kena improve

    Affacino - Cikgu Mokhtar, dah pencen ... mungkin kenal kot
    Anden - gambo drift sampai tahap tu blom mampu lagik, eheee... tapi menjurus ke arah candid & potraiture tu rasa2 nya mungkin jugak, candid dah teracun dek Chot & the gangs
    Sang - banyak yang tak best masalahnye... huhuhu
    Waja - tak jadi gi swimming pool, jem sure heboh nye pasal... :P

    Dome, japgi tambah lagi 10 kepings, nak pi carik gambo japs ... hehihi

  12. #12

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: mozakim | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    #11 - Sang .. juz Sang....


    #12 - Cewek Indon yang tengah leka nak shoot sedara dia tengah posing


    #13 - Candid lady in green @ Nikon Phototalk with 50mm


    #14 - Light trail sebuah bot berlatarbelakangkan limpahan lampu kompleks K'jaan di Putrajaya


    #15 - Candid sekumpulan kanak-kanak di perarakan Hari Kemerdekaan


    errr... nanti carik lagik 5 kepings...

  13. #13

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Rasanyer dok KL....
    Posts
    613

    Re: mozakim | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    ehemmm.. ehemmm..

  14. #14

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Rasanyer dok KL....
    Posts
    613

    Re: mozakim | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    ehhemm.. ehemmm.. 2 kali dah aku batuk nih..

  15. #15

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: mozakim | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    ye la sang... ni nak cukupkan 20 la nii... huhuhuhu :P

    #15


    #16


    #17


    #18


    #19


    #20

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •